Policja w Wieluniu zatrzymała 22-letniego mężczyznę, który zadał śmiertelne ciosy nożem swojej sympatii. Do tragedii doszło na szkolnym korytarzu w jednym z wieluńskich liceów.
Jak poinformowała w poniedziałek PAP rzecznik Komendy Wojewódzkiej Policji w Łodzi Magdalena Zielińska, 18-letnia dziewczyna przyszła do liceum na inaugurację roku szkolnego. W szkole pojawił się też o cztery lata starszy chłopak, prawdopodobnie jej sympatia. Mężczyzna miał ze sobą bukiet kwiatów.
"Oboje zaczęli rozmawiać ze sobą, ale w pewnej chwili doszło między nimi do kłótni. Mężczyzna wyciągnął nóż, zadał dziewczynie kilka ciosów i uciekł. Pomimo natychmiastowej pomocy ranna zmarła" - powiedziała Zielińska. Po pewnym czasie mężczyzna zatelefonował na policję i przyznał, że to on uderzył swoją koleżankę. Został zatrzymany.
----------------
nie na korytarzu tylko na schodach przed szkola a krew leciala az na chodnik
Wydzieliłem wszystkie poniższe posty od topicu "Wydarzenia o charakterze kryminalnym", ponieważ utworzyła się polemika, która nabrała innego rozmiaru.
To prawda całe zdarzenie rozegrało się na schodach przy wielu świadkach.
Na schodach i chodinku było mnóstwo krwi.
Szkoda słów.
_________________ Człowiek potrzebuje do szczęścia trzech rzeczy: dobrych przyjaciół do towarzystwa, dobrego wina do picia i dobrych książek do czytania.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2006-09-04, 16:14
Straszne jak przechodziłam koło szkoły jeszcze nie wiedziałam co się stało dopiero pani w piekarni mi powiedziała,brrr zimno mi do tej pory....strasznie szkoda mi tej dziewczyny ...tak duzo dobrego mogło ją jeszcze w życiu spotkać.....musiał ja bardzo kochać tylko chorą miłością....jestem za karą śmierci tylko taką nie za szybką i oczywiście na początek publikacją danych i wizerunku sprawcy...łączymy sie w bólu z rodziną i przyjaciólmi tej dziewczyny...
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2006-09-04, 16:21
Znając Polskie realia to dostanie 10 lat po 7 wyjdzie, albo przedstawi się jakimś "żółtym" świstkiem i tyle będzie kary... A powinna być stosowana zasada oko za oko...
Przesyłam wyrazy współczucia dla rodziny.
Ostatnio zmieniony przez hiszpan 2006-09-04, 16:26, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 15 razy Dołączył: 19 Lip 2005 Posty: 1562 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2006-09-04, 17:14
Byłem tam, straszny widok pełno krwi.... Jak można być takim nie-człowiekiem ??
A oto widok miejsca zbrodni... krew już została zasypana piachem, większość przechodniów po niej depcze ....
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2006-09-04, 17:19
Rozumiem co czuł, ale nie rozumiem dlaczego zabił swoją dziewczynę zamiast siebie, bo ja miałem na to ochotę nie tak dawno
Nigdy by mi nie przyszło do głowy aby skrzywdzić tę drugą ukochaną osobę, bo przecież na tym polega miłość że chce się dla ukochanej osoby jak nailepiej bez względu na wszystko.
Pomógł: 15 razy Dołączył: 19 Lip 2005 Posty: 1562 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2006-09-04, 17:23
stanmarc napisał/a:
Rozumiem co czuł, ale nie rozumiem dlaczego zabił swoją dziewczynę zamiast siebie
Jeżeli dokonał takiej zbrodni i po wszystkim nie skończył ze sobą to tyłko świadczy o nim, że jest słaby psychicznie, to znaczy ze Jej nie kochał tylko w afekcji poprostu Ją zabił z zimną krwią...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum