ok... no to spieszę z podpowiedziami... te będą 9 i 10, więc po nich już z pewnością ktoś wpadnie na jakiś pomysł
9. tytułowy bohater ma jedną cechę wspólną z jednym z głównych bohaterów Piortusia Pana (i nie chodzi wcale o to, że boi się tykania zegarów;) )
10. jeśli ktoś chce spotkać się z owym bohaterem musi stanąć przed wspominanym wcześniej lustrem (wskazówka 6.) i powiedzieć... ale ciii - bo jeszcze się pojawi
Keri - zonk... widzę, że trudną zagadkę dałem... to może wykroczę poza te regulaminowe 10 podpowiedzi i dopowiem jeszcze, że by główny bohater pojawił się na ekranie jego przyszła ofiara musi przed wspominanym lustrem pięć razy wypowiedzieć jego imię... notabene owo imię jest tytułem filmu... i jeszcze dodam, choć wydaje mi się to już niepotrzebne, że w filmie sporą rolę odgrywają też pszczoły (ściśle powiązane z postacią głównego bohatera)...
przykro mi - nie... hmmm... nie wiem czy mogę więcej dać wskazówek... a może po prostu zadam inną zagadkę? nie sądziełem, że ten film sprawi kłopoty... heh... choć z drugiej strony chyba właśnie o to chodzi, by jakaś trudność była?
to jeszcze tylko zwrócę uwagę, by z tytułem powiązać podpowiedź numer trzy...: cukierkowy
1. wojska rzymskie w Wielkiej Brytanii
2. dzicy i sasi
3. obrona biskupa
4. piekne sceny batalistyczne na zamarznietym jeziorze
5. film niepolski
6. paru głównych bohaterów ginie
7. na północ lepiej się nie zapuszczać
8. jeszcze jedna misja zanim będą wolni
9. podziemna świątynia, gdzie trzymano "heretyków"
10. 15 lat na misji
1. ekranizacja serii komiksów... (konkretnie trzech)
2. trzy głowne wątki filmu łączą się w jedną, spójną całość
3. recenzencji mówili, że film przyciągnie do kin ludzi bezwzględnych, zdeprawowanych i ze złamanym sercem
4. ostatni uczciwy glina w zdeprawowanym, mrocznym mieście
5. zamordowana dziewczyna...
6. oczywiście film made in USA
7. premiera w Polsce w czerwcu ubiegłego roku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2006-09-21, 13:21
jes jes jes!
proszę oczekiwać cierpliwie na zagadkę
[ Dodano: 2006-09-21, 12:41 ]
1. zespół filmowy SILESIA
2. gliniarze
3. w jednej z głównych ról - poseł na sejm kadencji 2001-2005
4. szajba i małolat
5. "co tak stoisz, łap się za drugi cycek, będzie szybciej"
6. SEZAM
7. "ja te mature zrobie, wieczorowo lub zaocznie"
8. klasyka
a - Herbaty się pan napije?
b - Dziękuję, tak. Bez cukru, jeśli można prosić.
a - Można
b - Przepraszam, czy tu biją?
a - A co? Boi się pan?
b - Nigdy nie siedziałem.
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2006-09-22, 08:03
a - niech Pan sie nie boi, ja chce tylko złapać tego co dokonał napadu,
b - Prosze Pana jak tylko sie wyjaśni, że jestem nie winny i wyjde stąd to daje słowo, że pomogę złapać tego skur....a, który napadł,
a - Ty niewinny? a kto zdawał na studia z fałszywą maturą?
b - Jak to?
a - A widzi Pan, jak Pan kłamie w tej sprawie, to ja nie mam powodu żeby Panu wierzyć,
b - Ja nie kłamie
a - ......
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum