R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Panterka
2008-01-05, 11:51
Marek Grechuta nie żyje
Autor Wiadomość
Panciatka 
Dojeżdża PKSem
I can't hear you

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2006-10-10, 20:25   

słuchając jego piosenek mozna było się rozmarzyć i zapomnieć choć na moment o problemach... odszedł z tego świata ale pozostawił po sobie piekne wspomnienia,wspomnienia zapisane w cudownych utworach :(

dj arq 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2006-10-10, 21:30   

baltazar napisał/a:
A współczesna nam połajanka to sezonowa przyjemność dla ćwierćinteligentów

Cóż, ja zawsze gram to co się ludziom podoba, nie wiedziałem że są ćwierćinteligentami. :grin:
Ferbik napisał/a:
baltazar, zgadza sie... umca umca rymci pymci... nie ma duszy w tej muzyce... nie mówiąc o słowach w tekstach, żadnego przesłania...

Bueheh wiedziałem że tak napiszecie żeby pokazać jacy jesteście z kulturą obeznani. Tylko żebym Was na Białej nie spodkał bo będzie qpa śmichu :oops: hihi nie wspomnę o jakimś weselu na które jeszcze nie raz napewno traficie i będziecie się po paru głębszych dobrze bawić
mario's napisał/a:
"dj arq" musisz wiele się jeszcze nauczyć i wiele spraw jeszcze zrozumieć ! liczy się przede wszystkim muzyka z duszą…

Drogi kolego po fachu, rozumiem że nie grasz muzyki z duszą, z Twojej strony www wynika że grałeś w dużych klubach na których na taką muzę nie ma miejsca. Dziwne trochę, nie uważasz :?: Ach, i nie zapominaj że jeśli lubisz muzykę klubową, tak jak ja jesteś wg. baltazara ćwierćinteligentem hihi

Wiedziałem że się posypią gromy na mój techno-polo łeb i muszę przyznać że się rozbawiłem czytając tego posta :)
Blink napisał/a:
i tak jak potrafie posluchac hip-hopu tak samo lubie sluchac Grechuty, SDM, itd.

No jeden co się przyznaje że jedna muzyka to dla niego to nie wszystko :)
Pozdrawiam,
rozbawiony dj :D
Postaw piwo autorowi tego posta

Jaro 
Administrator
wielun.biz

Piwa: 33/113
Wysłany: 2006-10-10, 21:40   

[*] [*] [*]

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2006-10-10, 21:58   

dj arq napisał/a:
No jeden co się przyznaje że jedna muzyka to dla niego to nie wszystko

Wszyscy tak przyznawają, tylko jakoś nie potrafiłeś tego odczytać...
dj arq napisał/a:
Pozdrawiam,
rozbawiony dj

Naprawdę wielce zabawny temat sobie znalazłeś do śmiechu...

mario's 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Piwa: 1/4
Wysłany: 2006-10-10, 22:46   

dj arq napisał/a:
Drogi kolego po fachu, rozumiem że nie grasz muzyki z duszą, z Twojej strony www wynika że grałeś w dużych klubach na których na taką muzę nie ma miejsca. Dziwne trochę, nie uważasz Ach, i nie zapominaj że jeśli lubisz muzykę klubową, tak jak ja jesteś wg. baltazara ćwierćinteligentem hihi

Mylisz się gdyż grałem na wielu spotkaniach biznesu oraz spotkaniach ludzi kultury i polityki, tam raczej nie panowały klimaty klubowe a właśnie muzyka z duszą ale myślę że o takich imprezach nie musze pisać na swojej www. gdyż jest ona stworzona do innych celów
W przeciwieństwie do Ciebie lubię nie tylko muzykę klubową.
Nie chcę Cię tu krytykować ale nie rozumiem jak można się śmiać z czyjejś tragedii jak i z tak wielkiej straty..

Mariusz Wysocki
Forum Samorządowe ZW

dj arq 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2006-10-11, 02:35   

mario's napisał/a:

Mylisz się gdyż grałem na wielu spotkaniach biznesu oraz spotkaniach ludzi kultury i polityki, tam raczej nie panowały klimaty klubowe a właśnie muzyka z duszą

Patrząc na to co wyrabiają politycy to to co grałeś dla nich było raczej Twoim wyborem a nie ich :) bo tak się składa że ja też grywam na takich imprezach i tam miejsca na kulturę raczej mało jest. Połowa imprezy to przeważnie żarcie, picie i gadanie
a 2 połowa to hulanki niedobitków którzy przy stołach nie nucą Niemena czy choćby Grechuty a kultury, tym razem osobistej w nich za grosz nie ma.
Ferbik napisał/a:

Naprawdę wielce zabawny temat sobie znalazłeś do śmiechu...

Popłaczę sobie na pogrzebach moich znajomych i bliskich. Na swiecie umiera dużo ludzi którzy są dla kogoś kimś, ale ja się nimi nie zamierzam przejmować. Może wyjdę na samoluba tak mówiąc ale zasób moich uczuć nie jest ograniczony i wolę je przeznaczyć na przyjaciół i rodzinę.
Ferbik napisał/a:
Wszyscy tak przyznawają, tylko jakoś nie potrafiłeś tego odczytać...

Jeśli tak to w tym temacie chyba tylko blink tego nie zaszyfrował... reszta chcąc to powiedzieć użyła chyba enigmy :)

mario's napisał/a:
Nie chcę Cię tu krytykować ale nie rozumiem jak można się śmiać z czyjejś tragedii jak i z tak wielkiej straty..

To podam Ci przykład z mojego lajfa wzięty jak różne można mieć podejścia do tej kwesti. Dawno dawno temu umarł sobie jp2. Miałem wtedy odwołaną imprezę w klubie gdzie byłem rezydentem bo właściciel bał się xędza i imprezę na tydzień zamkną. Pojechałem więc korzystając z okazji do innego klubu do qmpla dj'a który tam był rezydentem. Gram sobie w najlepsze na jednej z sal aż tu przylatuje kolo i sie drze: Co ty, nie wiesz kto umarł :?: jak możesz grać :!: A ja na to: a mogę. Oczywiście ten koleś z klubu nie wyszedł, chrześcijanin w ząbek czesany. W tym samym czasie do mojego kumpla na sali techno podlatuje laska i mówi: jp umarł, może byś puścił coś wolnego :?: po jakimś czasie zjawił się inny kolo u mnie i zarzucił najlepszym textem wieczoru: mina smętna, podchodzi i mówi: umarł papierz. Ale nie martw się, (rozbawiony i cieszący się tym razem) niedługo będzie nowyyy :grin: i się hepi w najlepsze. Jak widzisz, co kraj to obyczaj, co chałupa to zwyczaj, co chałupa do (słowo wymoderowano) a co (słowo wymoderowano) to smród :P
Na konieć pozdrawiam wszystkich mądrzejszych odemnie :D
Ps. do admina:
:mrgreen: przekształcanie przez system słowa d U-p.a na kuper może skończyć się teraz w sądzie za obrazę majestatu jego magnificencji L i jego exelencji J... :mrgreen: tak że danger :!: :D

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2006-10-11, 09:53   

dj arq napisał/a:
zjawił się inny kolo u mnie i zarzucił najlepszym textem wieczoru: mina smętna, podchodzi i mówi: umarł papierz. Ale nie martw się, (rozbawiony i cieszący się tym razem) niedługo będzie nowyyy i się hepi w najlepsze.

No to jest właśnie ta rzeczona ćwierćinteligencja. Chociaż nawet nie wiem, czy ćwierć, bo nawet niektóre trolle mają szacunek dla Wielkich ludzi.

Pierwsze słowne ostrzeżenie: to nie jest temat do żartów.

tONic 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2006-10-11, 10:22   

właściwie miałem się nie wypowiadać, ale...

płakać, czy nie płakać po Grechucie? Oto jest pytanie.... tak?
więc odpowiem - ludzie wrażliwi zapłaczą... bo odszedł ktoś wartościowy, ktoś, kto całym swoim życiem i dorobkiem artystycznym zasłużył na szacunek i uznanie... nawet ze strony tych, którzy jego twórczości być może nie rozumieją lub nawet nie chcą zrozumieć...
dla mnie Marek Grechuta był osobą wyjątkową, ponadczasową... i jako takiego będę go pamiętał...

ludzie wrażliwi zapłaczą... co nie oznacza, że Ci, którym łza w oku się nie pojawi nie są wrażliwi - są... ale może na inny sposób... być może dla miłośników innych gatunków muzycznych (nie zamykałbym się jedynie na Techno czy Dance) tragedią byłaby śmierć wykonawcy tejże właśnie... może ktoś nie zapłacze teraz nad Grechutą, ale zapłacze nad np. Tiesto czy Eminemem? (oby żyli jak najdłużej w zdrowiu i radości - nie życzę im śmierci bynajmniej, ale kogoś musiałem wziąć dla przykładu... mam nadzieję, że nie uraziłem nikogo)
i co wówczas jeśli inni nie zapłaczą, bo techno czy hiphopu nie słuchają? może być przykro... prawda?

tak czy inaczej choć odrobina szacunku by się przydała...

padł przykład śmierci JPII i zachowań w ten tragiczny wieczór... więc też coś z własnego podwórka... jeśli pamiętacie Radio Ziemi Wieluńskiej przez cały następny tydzień nie emitowało reklam, nie grało wyskokowej muzyki... jedni to uszanowali i podziękowali za taką postawę, a inni skrytykowali... sam odebrałem kilkanaście telefonów, że smęcimy, że przesadzamy, że nie gramy tylko dla katolików i nie jesteśmy przecież radiem religijnym... i powiedzcie mi jak tu wszystkim dogodzić?

daleko mi do tego, by oceniać tu kogokolwiek, bo z doświadczenia wiem, że często emocje biorą górę... ale szacunek jednak się należy... dla zmarłych przede wszystkim... bez względu na wiek, rasę, kolor oczu, włosów, upodobania religijne, polityczne czy ogólnie rzecz ujmując światopogląd...
szanuj innych, to inni będą Ciebie szanować - zawsze ta maksyma powinna być przestrzegana...

dj arq 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2006-10-11, 12:59   

Ferbik napisał/a:
No to jest właśnie ta rzeczona ćwierćinteligencja. Chociaż nawet nie wiem, czy ćwierć, bo nawet niektóre trolle mają szacunek dla Wielkich ludzi.

Poprostu dla nich był zwykłym ludziem. Nie wymagajmy by wszyscy byli zagorzałymi czcicielami wiary chrześcijańskiej. Doba kończe bo czuje gniew admina i nie chcę bana.

baltazar 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2006-10-11, 15:27   

dj arq napisał/a:
To podam Ci przykład z mojego lajfa wzięty jak różne można mieć podejścia do tej kwesti. Dawno dawno temu umarł sobie jp2

Jaki lajf taki przykład...

dj arq napisał/a:
Miałem wtedy odwołaną imprezę w klubie gdzie byłem rezydentem bo właściciel bał się xędza i imprezę na tydzień zamkną. Pojechałem więc korzystając z okazji do innego klubu do qmpla dj'a który tam był rezydentem. Gram sobie w najlepsze na jednej z sal aż tu przylatuje kolo i sie drze: Co ty, nie wiesz kto umarł jak możesz grać A ja na to: a mogę. Oczywiście ten koleś z klubu nie wyszedł, chrześcijanin w ząbek czesany. W tym samym czasie do mojego kumpla na sali techno podlatuje laska i mówi: jp umarł, może byś puścił coś wolnego po jakimś czasie zjawił się inny kolo u mnie i zarzucił najlepszym textem wieczoru: mina smętna, podchodzi i mówi: umarł papierz.

Widzisz, może za wcześnie odbyłem w Twoim kierunku osobistą wycieczkę. Ale po przeczytaniu tego bełkotu wiem jedno. Ćwierćinteligent to w Twoim przypadku wyrażenie i tak zbyt łagodne.

dj arq napisał/a:
po jakimś czasie zjawił się inny kolo u mnie i zarzucił najlepszym textem wieczoru: mina smętna, podchodzi i mówi: umarł papierz. Ale nie martw się, (rozbawiony i cieszący się tym razem) niedługo będzie nowyyy i się hepi w najlepsze.

To jedno zdanie mówi o Tobie wszystko.

I mniejsza o to czy chodzi o JP czy anonimowego Kowalskiego z Małkini.

Rozumiem, że czasami słowa są szybsze od myśli, ale jest coś takiego jak rozum. Albo go nie ma.

Właściwie bez odbioru.

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2006-10-11, 17:55   

Faktem jest, że Marek Grechuta był artystą przez duże A.

Umarł, odszedł. Trudno, taka kolej rzeczy.

Należy teraz mieć tylko nadzieję, że kiedyś doczekamy się kogoś takiego, którego będziemy mogli choć w połowie porównać do Marka.

Umarł król, niech żyje król”.

dj arq 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2006-10-11, 20:01   

baltazar napisał/a:
Właściwie bez odbioru.

Nara

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi