W zasadzie nikt z wypowiadających się w/w temacie nie popełnia wykroczenia. Przynajmniej jak na wieluńskie warunki, z prostej przyczyny bo brak jest u nas jezdni wielopasmowych.
Nie mniej kłania się tu najzwyklejsza ludzka wyrozumiałość i logiczne podejście do zagadnienia.
widzę że nie tylko mnie irytuje zachowanie wieluńskich kierowców na skrzyżowaniach
inny przypadek z dzisiejszego dnia, soję na skrzyżowaniu max po lewej stronie swojego pasa, tylko i wyłącznie dla puszczenia kierowców chcących skręcić w prawo na strzałce, z prawej podjeżdża "pacjent", oczywiście jedzie prosto tak jak ja. Niestety nie zdążył mnie wyprzedzić/wyminąć i zostałem uprzejmie pozdrowiony środkowym palcem, mruganiem świateł i trąbieniem. Do teraz się zastanawiam czego pajac chciał i gdzie kupił swoje prawko
zastanawiam się czy nadal być uprzejmym na drogach
_________________ "...Gdy byłem dzieckiem,
mówiłem jak dziecko,
czułem jak dziecko,
myślałem jak dziecko.
Kiedy zaś stałem się mężem,
wyzbyłem się tego, co dziecięce..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum