Słowa dotrzymuje - oto ulotka prawego i sprawiedliwego kandydata Kazimierza Jarka z zaproszeniem na ciastko wyborcze
i kolejne wiadomosci z miasta - wieść gminna niesie, że brukowiec znany jako "PULS Wielunia" szykuje paszkwil na temat kandydata Pawła Okrasy. wszystko ukaże się przed samymi wyborami i nie będzie juz czasu na sprostowania. nie wiem kto może to inspirować, ale mi przychodzi na mysl tylko jeden kontrkandydat i jego ugrupowanie. zgadnijcie jakie?
jeśli to wszystko okaże się prawdą (a przekonamy sie juz pewnie w połowie tygodnia), to bardzo nieładnie świadczy to o Panu ... i jego kolegach
Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Gru 2005 Posty: 412 Skąd: Parafia Wieluń
Wysłany: 2006-11-05, 21:59
Ferbik napisał/a:
Wtedy Paweł Okrasa będzie mógł skarżyć ich w trybie pilnym, czyli 24 godzinnym.
Racja, tylko że nie będzie możliwości zamieszczenia sprostowania przed terminem wyborów.
_________________ Człowiek, który ma zlikwidować Stalina - inżynier Vladimir Krizek - słyszy najdziwniejsze zdanie w swoim życiu : - Macie zburzyć pomnik, ale z godnością.
Pomógł: 10 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-11-06, 15:35
No ja planuję zjawić się na łikend i wesprzeć normalniejszych skromnym głosem!
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Wracając dzisiaj z pracy zwrocilem uwage na POW na wiszący na kiosku baner Pawła Kosmędy a na nim skromnie doklejony pan Duda na kartce formatu A4.
Panie Duda - nieładnie
Ja osobiście zobowiązuję się do usunięcia moich plakatów, ulotek i innych materiałów wyborczych w ciągu tygodnia, góra dwóch po wyborach.
I mam apel - jesli po wyborach zobaczycie gdzies moje ulotki czy plakaty to dajcie śmiało znać - bezzwłocznie je usunę.
Tylko nie wiem jak to jest z usuwaniem plakatów ze słupów - czy komitety maja to zrobić same? Jeśli tak to według jakiego klucza?
Pozdrawiam
Wysłany: 2006-11-07, 18:23
red napisał/a:
Tylko nie wiem jak to jest z usuwaniem plakatów ze słupów - czy komitety maja to zrobić same? Jeśli tak to według jakiego klucza?
Niech komitety podzielą słupy proporcjonalnie do swej ilości i po temacie
No ale zobaczymy jak to będzie. Raczej plakaty i ulotki długo jeszcze będą "walić" po oczach. A rekordziści może przetrwają do następnych wyborów...
_________________ Człowiek, który ma zlikwidować Stalina - inżynier Vladimir Krizek - słyszy najdziwniejsze zdanie w swoim życiu : - Macie zburzyć pomnik, ale z godnością.
Może będe mało orginalny ale jestem zdania takiego jak Radek i myśle że trzeba dać przykład innym
Osobiście zobowiązuje się do posprzątania swoich ulotke z klatek schodowych oraz usunięcia plakatów ze słupów.
Witam po krótkiej przerwie
Nie mam juz siły robic zdjęć plakatów i ulotek wyborczych poklejonych niezgodnie z zasadami. Ostatnio trafiłem na plakat kandydata z PSLu naklejony na skrzynce elektrycznej w bloku oraz ulotkę kandydata Wieluńskiego porozumienia obywatelskiego (od pana Dudy) naklejoną na liście lokatorów w bloku. Ale mysle ze to tylko kropla w morzu...
Z inych wyborczych ciekawostek chciałbym zadac pytanie:
Czy prawdą jest że Pan kandydat na burmistrza z PISu Debis Jan sprzedał inwestorowi ziemie pod budowę marketu LIDL (naprzeciwko szkoły podstawowej nr 1) ?? Jak to się ma to haseł PISu o walce z marketami które "zabijają" drobnych przedsiębiorców? Pewnie Pan Derbis bedzie mógł odpowiedzieć na to pytanie bo skoro zaskażył Pana Ferbika za listę dłużników to pewnie czyta to forum... A może mnie też zaskarży?? Ja tylko pytam
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Herkules "stefek" Poirot - detektyw
Wysłany: 2006-11-08, 21:24
stefek napisał/a:
Czy prawdą jest że Pan kandydat na burmistrza z PISu Debis Jan sprzedał inwestorowi ziemie pod budowę marketu LIDL (naprzeciwko szkoły podstawowej nr 1) ??
Stefek, no to leżysz...
Jakby jutro złozył pozew to na piątek pewnie wyznaczyliby termin... Ale jak podkreslam - tylko pytam. Poza tym to forum prywatne i - o ile mi wiadomo - serwer forum jest w USA więc nie wiem czy polskie prawo ma tu zastosowanie
Wysłany: 2006-11-08, 21:33
stefek napisał/a:
Jakby jutro złozył pozew to na piątek pewnie wyznaczyliby termin... Ale jak podkreslam - tylko pytam. Poza tym to forum prywatne i - o ile mi wiadomo - serwer forum jest w USA więc nie wiem czy polskie prawo ma tu zastosowanie
Pozdrawiam Pana Jana
Oj Stefek! Balansujesz na bardzo cienkiej linii. Chcesz rozgniewać pana kandydata na burmistrza?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum