Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Gru 2005 Posty: 412 Skąd: Parafia Wieluń
Wysłany: 2006-11-13, 18:32
tONic napisał/a:
Jeśli chodzi o powiat informacja jest już na stronie internetowej Radia Ziemi Wieluńskiej...
Tonic, błogosławione imię Twe
tONic napisał/a:
a co do wyborów na stanowisko Burmistrza Wielunia to powiem tak...: 1800 głosów to sporo... ale jak mówił śp. trener Górski... piłka jest okrągła, a bramki są dwie dopóki piłka jest w grze, wynik każdy jest możliwy dodajmy także, że frekwencja nie była aż tak wysoka, bo jedynie 48,25% w Gminie Wieluń, więc połowa potencjalnych wyborców nie poszła do urn... pytanie czy pójdzie w drugiej turze? i na kogo zagłosują?
No tak, ale z tego samego założenia może wychodzić Majcher i jego zwolennicy. Ale faktem jest, że istnieje potrzeba zmobilizowania potencjalnego elektoratu, który akt wyborczy ma jak dotychczas za nic
_________________ Człowiek, który ma zlikwidować Stalina - inżynier Vladimir Krizek - słyszy najdziwniejsze zdanie w swoim życiu : - Macie zburzyć pomnik, ale z godnością.
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 264 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-11-13, 21:49
WITAM !
Bardzo dziękuję za wszystkie głosy oddane na mnie w tych wyborach !
Ludzi którzy widzą na stanowisku Burmistrza Pawła Okrasę jest ponad 3,5tys. Jest nas dużo. Wierzę , że będzie nas więcej.
Ja osobiście mam co najmniej trzy powody do zadowolenia:
1) Wygrałem wybory w Kurowie zdobywając ponad 87% wszystkich głosów. TO jest ocena mojej dotychczasowej działalności w miejscu gdzie dane mi było działać.
2) W wyborach do Rady Miejskiej zdobyłem 201 głosów , a obecny Burmistrz 144. TO taki malutki sukcesik.
3) Moje Forum Samorządowe zdobyło najwięcej mandatów do Rady Miejskiej, co jest potwierdzeniem dobrej pracy - jako szefa Stowarzyszenia.
Dziękuję wszystkim od których otrzymałem dzisiaj telefony i sms-y z gratulacjami i słowami wsparcia i otuchy.
Pozdrawiam
Paweł OKRASA
Pomógł: 15 razy Dołączył: 19 Lip 2005 Posty: 1562 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2006-11-13, 21:57
Pawle z mojej strony skladam Ci gratulacje i zycze powodzenia w dogrywce. Mam nadzieje, że Ci, którzy głosowali na innych kandydatów oddadzą GLOS własnie na CIEBIE . POWODZENIA
WITAM !
Bardzo dziękuję za wszystkie głosy oddane na mnie w tych wyborach !
Ludzi którzy widzą na stanowisku Burmistrza Pawła Okrasę jest ponad 3,5tys. Jest nas dużo. Wierzę , że będzie nas więcej.
I tego Ci serdecznie życzę, będąc w gronie Twoich wyborców
Pomógł: 15 razy Dołączył: 19 Lip 2005 Posty: 1562 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2006-11-13, 23:42
gregg napisał/a:
Ja również się dołączę z moim skromnym głosikiem
Każdy glos jest na wagę złota. Druga tura to nie wybory . Tu walczy Paweł Okrasa z Mieczysławem Majcherem. To jest decydujące starcie na kolejne 4 lata.
Okaże się czy będą to lata dobre dla naszego miasta , lata rozwoju gospodarczego ,pozyskanych środków Unijnych, czy też stagnacja w kwestii rozwoju Gminy Wieluń przy jednoczesnym wzroście zadłużenia do kwoty 7 mln zł ?
Jedno jest pewne, to pierwsze może jedynie nam zapewnić Paweł Okrasa
A drugie mamy jak na dłoni ... to nie są domysły , tak poprostu było przez ostatnie 4 lata
Cześć jestem człowiekiem młodym a zarazem lewicowym ale mam nadzieję że Pan Okraca na którego glosowalem będzie jednak naszym nowym prezydentem. Jesli jestęście mlodzi i sami glosujecie to zabieżcie ze sobą swoich kolegów i znajomych aby nie siedzieli w domu a uczestniczyli w zmianie która się musi wkońcu dokonać wśrud tej wieluńskiej [b]"Sitwy["/b] zmieńmy to na młodość.
Zgodnie z prawem miasto może mieć dług wynoszący do 60% budżetu czyli w Wieluniu w granicach 20 mln zł.
To że dług jest jeszcze nic nie znaczy. Ważne na co te pieniądze wykorzystano.
Fakt, że gmian nie ma długów wcale nie świadczy o gospodarności. Może świadczyć o czymś zupełnie odwrotnym.
Warto czasami wiedzieć o czym się mówi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum