Bardzo ciekawe są te wyniki wyborow, moja sasiadka ktora startowala z listy PIS dostala cale 23 glosy, a ulotek wyborczych nie miala wcale, dodatkowo nie ma w Wieluniu rodziny ktora moglaby na nia glosowac. To sie nazywa sila przebicia. Cieszy tez mala ilosc niewaznych kart do glosowania czyli ludzie jednak wiedzieli jaka jest procedura glosowania.
Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Gru 2005 Posty: 412 Skąd: Parafia Wieluń
Wysłany: 2006-11-14, 20:07
argo3 napisał/a:
Cześć jestem człowiekiem młodym a zarazem lewicowym
Jak to mawiał Winston Churchill "kto za młodu nie był socjalistą pozbawiony jest serca; kto na starość nie jest liberałem pozbawiony jest rozumu"
[ Dodano: 2006-11-14, 20:11 ]
Kamrat napisał/a:
Zgodnie z prawem miasto może mieć dług wynoszący do 60% budżetu czyli w Wieluniu w granicach 20 mln zł.
To że dług jest jeszcze nic nie znaczy. Ważne na co te pieniądze wykorzystano.
Fakt, że gmian nie ma długów wcale nie świadczy o gospodarności. Może świadczyć o czymś zupełnie odwrotnym.
Warto czasami wiedzieć o czym się mówi.
Święta prawda.
_________________ Człowiek, który ma zlikwidować Stalina - inżynier Vladimir Krizek - słyszy najdziwniejsze zdanie w swoim życiu : - Macie zburzyć pomnik, ale z godnością.
Bardzo ciekawe są te wyniki wyborow, moja sasiadka ktora startowala z listy PIS dostala cale 23 glosy, a ulotek wyborczych nie miala wcale
No ale PiS... odniosę się trochę do elektoratu, o którym śpiewał Skiba i piosenka jego została wycofana z mediów - "brak wolności słowa"? Przecież mamy demokrację.
Blink napisał/a:
To sie nazywa sila przebicia
Siła przebicia przy 23 głosach? Dobre Głosowali na partię a nie na osobę. Ja zdobyłem 8 głosów. Magiczna liczba 8 - przynajmniej wiem ilu fałszywych ludzi jest wkoło nas.
Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Gru 2005 Posty: 412 Skąd: Parafia Wieluń
Wysłany: 2006-11-15, 17:53
red napisał/a:
Chciałem sprawdzić wiek radnych bo w zasadzie na listach widze sam BETON. Niestety nie ma juz na stronach BIPu list zarejestrowanych kandydatów
Racja. Mam znajomych w Łodzi (młodzieżówka PO - Stowarzyszenie Młodzi Demokraci), którzy skonsolidowali się i mocno popracowali w czasie kampanii wyborczej i efekt jest taki, że na 16 mandatów PO w Radzie Miejskiej osoby obecnie bądź kiedyś związane z SMD zdobyły tychże 11.
Ich sylwetki w dzisiejszej Gazecie Wyborczej. Zwrócie uwagę na ich wiek oraz to, że są to osoby kompletnie nieznane.
_________________ Człowiek, który ma zlikwidować Stalina - inżynier Vladimir Krizek - słyszy najdziwniejsze zdanie w swoim życiu : - Macie zburzyć pomnik, ale z godnością.
Podliczyłem srednia wieku naszych wieluńskich radnych i co mi wyszło??
Otóż średnia wieku Rady Miejskiej oscyluje w granicach ... 49 lat ...
Generalnie w Radzie brak jest ludzi młodych. Najmłodsi to Paweł Okrasa i Radek Buda (po 34 lata) oraz Piotr Radowski i Robert Kaja (po 37 lat). Reszta ma w granicach 40-50 lat a tytuł "seniora" piastuje Pan Jan Kępiński - lat 70
Smutne jest to, że młode osoby w Radzie nie mają żadnych przedstawicieli. Świadczy to moim zdaniem o tym, że albo młodzi mają wybory w ... (gdzieś) i na nie nie poszli, albo uznali że starsze osoby będą lepiej reprezentować ich interesy w mieście
Jak dla mnie to świadczy o jednym, że większość ludzi, którzy oddali swe głosy 12 listopada to ludzie w średnim wieku.
A kogo wybierali, to juz wszyscy wiemy...
Statystyki ludzi młodych, którzy kandydowli do rady miejskiej były nadwyraz niskie i z tego powodu można tylko ubolewać, resztę mojej oceny pozostawiam bez komentarza...
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2006-11-20, 10:41
red napisał/a:
średnia wieku Rady Miejskiej oscyluje w granicach ... 49 lat ...
red napisał/a:
Smutne jest to, że młode osoby w Radzie nie mają żadnych przedstawicieli
red, nie ma się co tak dziwić. Wasze (młode polityczne pokolenie), miało identyczne „obiecanki cacanki” jak te stare wygi.
A ogólne przeświadczenie wyborców jest raczej takie;
-„ Ci starzy już się nakradli, więc ich pazerność może być mniejsza od tych młodych”
Pretensje możecie mieć tylko do siebie, nie błysnęliście niczym nowym.
Liczyliście na poparcie rówieśników, a tu klapa.
Życie jednak przed Wami, wyciągnijcie odpowiednie wnioski z tej politycznej przygody, a za cztery lata kto wie, może się uda.
A póki co, to zamiast liczyć na łatwy ( i to nie mały grosz ) trzeba się zabrać do uczciwej…… .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
-„ Ci starzy już się nakradli, więc ich pazerność może być mniejsza od tych młodych”
A to jakas prawidlowosc? Jak dla mnie zadna. Nakradli sie i juz nie wezma ani grosza? No ja Cie prosze..... Rownie dobrze mozna pomyslec, ze im malo i dalej chca krasc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum