Wysłany: 2005-08-06, 00:11 Ruszyła jedna z najważniejszych inwestycji dlaNaszego miasta
3 mln. 30 tys. złotych będzie kosztowała najwazniejsza inwestycja drogowa w tym roku w Wieluniu
Do prac Przedsiębiorstwo Robót Drogowych i Mostowych przystapi najprawdopodobniej już za tydzień. Chodzi o włączenie ulicy Popiełuszki do ulicy Warszawskiej w Wieluniu.Jak powiedział RZW Bogusław Orzeł dyr. Rejonu Dróg Krajowych w Wieluniu planuje się zorganizowanie objazdów m.in. ulicą Fabryczną, aby jak najmniej odczuli ten remont kierowcy.
Źródło: RZW
No w końcu, oby jak najszybciej zakończono prace.
BTW. Zastanawiam się nad jedną rzeczą, mianowicie co w tym kawałku drogi która zostanie podciągnięta do ul. Warszawskiej, będzie kosztować aż 3 mln. 30 tyś pln
Prosta sprawa, nie mają na co pieniędzy przeznaczyć, to znaleźli sobie inwestycję.
Dali by biednym ludzią na chleb, a nie ładują pieniądze w zbyteczne na moje oko rzeczy.
to bylo juz planowane dawno temu a teraz im sie dopiero o tym przypomnialo jak widac...
ywis [Usunięty]
Wysłany: 2005-08-06, 00:37
Nie powiem, że to zły pomysł, bo dla tirów to rozwiąże dłuży problem, ale jeśli to tyle czekało na realizacje, to mogło i poczekać jeszcze trochę, a bezdomni czekać nie będą
Szymon [Usunięty]
Wysłany: 2005-08-06, 07:37
ZTCW modernizacja nie ograniczy się jedynie do "podciągniecia" asfaltu do Warszawskiej - oprócz tego wyremontowany ma być odcinek ul. Warszawskiej od wiaduktu do Krak. Przedmieścia. Do tego przesunięcie infrastruktury podziemnej, budowa sygnalizacji itp.
Ja nie wiem skad oni biora takie kosmiczne kwoty !!!!!! Za polozenie 50 metrow asfaltu wycenili na 3 mln. 30 tys. złotych ???? Chyba kogos zdrowo popier....lilo
Szymon, to według Ciebie cena jest dobra...
Aaa, o jakie przesunięcie infrastruktury podziemnej chodzi, czyżby to pod widuktem, jeśli tak to gdzie to niby przesuną
Wysłany: 2005-08-06, 10:57
Jeśli ma być naprawiona nawierzchnia na tym odcinku (i może też poszerzona) to cena nie jest tak szokująca. Nie wiem czy wspominana kwota to całość kosztów czy tylko część jaką musi wyłożyć miasto (cześć dopłaca GDDKiA i jest ostatnia szansa na dopłatę, bo gdy powstanie obwodnica ul. Warszawska nie będzie już drogą krajową).
A jeśli uważacie, że cena jest zła to ile powinno to kosztować? Czy ktoś z nas ma pojęcie o kosztach takiej inwestycji?
Cena jest taka jak powinna, bo jeszcze nie wszyscy z PRDiM wybudowali sobie nowe domy, czy zakupili porzadne auta...
Wysłany: 2005-08-06, 12:07
Ferbik napisał/a:
Cena jest taka jak powinna, bo jeszcze nie wszyscy z PRDiM wybudowali sobie nowe domy, czy zakupili porzadne auta...
Wnioskując z tego wychodzi iż dochodzimy do tego, że to złodzieje i nic więcej!
Ale bardzo dobrze ich Ferbik podsumował, nie ma się co oszukiwać i mówić, że tak nie jest, bo to szczera prawada!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum