Wysłany: 2006-12-14, 19:10 Prezydent Warszawy zarabia 12 000 zł
i niewiele mniej burmistrz na prowincji.
Obowiązki i zadania są przed nimi niewspółmiernie różne.
W takim razie czy prezydent Warszawy zarabia za mało czy burmistrz Pcimia Dolnego za dużo?
Nie pamiętam dokładnych kwot, bo nie mam przed sobą materiałów, ale to kwota ok. 9100 złotych (z wszystkimi dodatkami, bo samo wynagrodzenie zasadnicze jest mniejsze)...
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2006-12-17, 19:44
No to mamy porównanie... Tyle się mówi o oszczędnościach w gminie... może by tak coś niecoś burmistrz sobie odjął???
Witam
Ja nie wiem gdzie znajdujecie te dane ale to kit!!!!!!!!!!!!
Czy uwazacie ze Pani Waltz wrocila z Banku swiatowego do Warszawa zeby tyrac za 12 tysiakow.Zastanowcie sie!!!!!!!!
Pozdrawiam
XYZ
Pomógł: 15 razy Wiek: 71 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 626 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-12-18, 07:20
XYZ napisał/a:
Witam
Ja nie wiem gdzie znajdujecie te dane ale to kit!!!!!!!!!!!!
Czy uwazacie ze Pani Waltz wrocila z Banku swiatowego do Warszawa zeby tyrac za 12 tysiakow.Zastanowcie sie!!!!!!!!
Pozdrawiam
XYZ
Hania wróciła bo jej się kontrakt skończył. Dodam, że pracując w banku i będąc w jego managmencie (była chyba trzecią osobą w drabinia zarządczej) do pracy dojeżdżała metrem. Myślę, że to dobry przykład dla naszych władz - prywatne auto bez ryczałtu i pensja na poziomie 4000zł.
Pomógł: 15 razy Wiek: 71 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 626 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-12-19, 19:46
Kamrat napisał/a:
alef napisał/a:
Myślę, że to dobry przykład dla naszych władz - prywatne auto bez ryczałtu i pensja na poziomie 4000zł.
Na takich warunkach to Ty zostań burmistrzem.
Proponuję startować w wyborach. Wczesniej powinieneś wygrać w totka.
Biorę stanowisko, za tę kwotę to jeszcze ociecuję pracować 12h, nie licząc bonusów w postaci zaszczycania, uświetniania, dowatościowania itp. imprez z korytem i prezentami. Taką fuchę z taką kasę wezmie 95% mieszkańców naszej gminy (pozostałe 5% już z gminy wyjechało). Kasa duża, odpowiedzialność żadna, bo i przed kim, przecież radni burgemajstra nie zwolnią, a referendum odwoławczego nikt nie zorganizuje. Do pracy będę dojeżdżał rowerem. A w totka już wygrałem, dużo - bardzo dużo.
Wysłany: 2006-12-19, 20:06
Myślę że dla prezydenta Warszawy jest to godna zapłata. Ale dla prezydenta Piździklapowic koło Buchajewa raczej nie. Może trzeba by wprowadzić jakiś przelicznik - np. wypłata wprost proporcjonalna do liczby mieszkańców + jakis inne przeliczniki
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-12-19, 21:29
a kto wie ile zarabiają radni wieluńscy?
słyszłem, że obniżyły im się wypłatki z czego byli bardzo niezadowoleni.
a co najlepsze podobno mieli jedne z największych w Polsce no ale kto to wie ....
słyszłem, że obniżyły im się wypłatki z czego byli bardzo niezadowoleni. Laughing Laughing
a co najlepsze podobno mieli jedne z największych w Polsce no ale kto to wie ....
Tak podobno im obcieli,tak właśnie słyszałem a nie mało chyba mieli
Wysłany: 2006-12-19, 21:57
yampress napisał/a:
słyszłem, że obniżyły im się wypłatki z czego byli bardzo niezadowoleni.
Poczytaj wątek z wiadomościami z sesji rad gminy i powiatu... to radni sami zaproponowali obniżenie diet... mało tego to rozpatrywano nawet pracę radnych zupełnie społeczną
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum