Wysłany: 2006-12-27, 22:12 MEN: szkoly mają szukac uczennic w ciąży!
"Gazeta Wyborcza": na polecenie Ministerstwa Edukacji Narodowej szkoły w całej Polsce mają szukać uczennic w ciąży.
MEN rozesłało już ankietę, która ma pomóc w przygotowaniu raportu. Tuż przed świętami dotarła ona do dyrektorów liceów, gimnazjów i szkół podstawowych. Szkoła ma ustalić, ile dziewcząt zaszło w ciążę w ubiegłym roku szkolnym i przed dwoma laty oraz ile obecnie jest w stanie błogosławionym.
Nauczyciele dziwią się, że ministerstwo zwraca się z tym pytaniem do nich. "Przecież każdy szpital prowadzi statystykę, w której określony jest wiek rodzącej" - mówią.Na wypełnienie ankiet szkoły mają czas do 8 stycznia 2007 r.
Prof. Hołda z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka mówi "GW": "Pomysł MEN jest sprzeczny z Konstytucją".
źródło: Onet.pl
Co myslicie o następnym ciekawym pomyśle R. Giertycha??
[ Dodano: 2006-12-27, 22:19 ] Ankiety rozesłane przez resort do dyrektorów szkół mają pomóc w tworzeniu rządowego programu pomocy uczennicom w ciąży - poinformował minister edukacji narodowej Roman Giertych.
Minister zapowiedział złożenie do prokuratury wniosku przeciw "Gazecie Wyborczej" za - jak się wyraził - "publikowanie kłamstw". Zastępca redaktora naczelnego "GW", Piotr Stasiński, utrzymuje, że gazeta nie skłamała.
Pomogła: 4 razy Wiek: 36 Dołączyła: 10 Lis 2006 Posty: 1014 Skąd: Z kątowni
Wysłany: 2006-12-27, 23:01
jakoś trudno mi uwierzyć w dobroduszność pana Giertycha... pomoc nastolatkom w ciąży? pewnie bedzie polegała na jej usunięciu...
[ Dodano: 2006-12-27, 23:03 ]
Przychodzi nauczycielka na lekcję i mówi: kto jest w ciąży ręka w górę. Wstaje połowa. To marsz po rodziców. Wstaje druga połowa
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2006-12-27, 23:04
hasta napisał/a:
jakoś trudno mi uwierzyć w dobroduszność pana Giertycha... pomoc nastolatkom w ciąży? pewnie bedzie polegała na jej usunięciu...
Raczej wprost przeciwnie... na koniecznej ochronie życia wypoczętego, donoszeniu dziecka i urodzeniu, a później... handelek na zachód za gruby szmal jak to już kiedyś pewne zakonnice czyniły.
Pomógł: 15 razy Dołączył: 19 Lip 2005 Posty: 1562 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2006-12-27, 23:16
hasta napisał/a:
Lesiu, tu nie ma się co śmiać...
Ja sie nie śmieje tylko taka sytuacja w podstawówce jest dla mnie nie do pomyślenia. Jeszcze przed reformą jak było 8 klas to te szanse były jakieś, ale teraz jest 6 - więc .. raczej niemożliwe ....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum