Zabrano mi dowód rejestracyjny za brak podświetlenia napisu TaXi na kogucie boczne oświetlenia były zapalone w nocy. Zaznaczam ze oświetlenie było sprawne i jest sprzężone z kasą fiskalną która była wyłączona w czasie postoju. Nie sprawdzono nic po za tym. Nie poproszono mnie o włączenie tego światła. Odrazu zabrano dowód rejestracyjny. Co mam w takim przypadku zrobić? Czy policja miała słuszność? Prosze o porady
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2006-12-17, 16:33
Dziwna sprawa... zabrali ci dowód za brak świateł, a Ty mając światła nie powiedziałeś że możesz je włączyć??? NA POSTOJU??? Mieli cię prosić??? To raczej Ty powinieneś się bronić i pokazać im ze są sprawne... nie zrobiłeś tego więc zabrali Ci dowód. Nie widzę tu nic na Twoją obronę. Możesz co najwyżej jechac na przegląd zapłacić i odzyskać dowód. Frycowe sie płaci.
zapaliłem światło taxi pokazałem ze działa najwyzej powinni mi mandat wlepic ale zabrac dowód???? to chyba cos nietak jesli wszystko działa straciłem 2 dni roboty
Jeśli uważasz, że działanie funkcjonariuszy było nadwyraz przesadzone to w/w sprawę proponuję zgłosić do ich bepośredniego przełożonego, którym jest naczelnik wydziału ruchu drogowego miejscowej komendy.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Lip 2005 Posty: 407 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-12-31, 16:23
Witaj w Wieluniu mógłbyś podać dane Policjantów z kwitków? Panowie, może wprowadzimy ranking najbardziej nadgorliwych funkjonariuszy bo to co wyrabiają to już lekka przesada...
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2006-12-31, 17:56
wojtek napisał/a:
Zabrano mi dowód rejestracyjny za brak podświetlenia napisu TaXi na kogucie
Przepraszam, bo może ja już żyję zabawą (sylwestrową) i nie jarzę. Czy my rozmawiamy o tym światełku na dachu co podświetla neonik z napisem TAXI?
Jak dla mnie, bomba.
No i nie sprecyzowałeś gdzie są Ci super policmajstry, bo z Twojego profilu wynika że Suwalszczyzna i aż się boję potwierdzenia że takie chocki spotkały Cię w Wieluniu.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum