Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2007-01-08, 20:47
bolo napisał/a:
co to za forum na którum wolnosć wypowiedzi jest zachwiana matko boshka
jedna podsumowująca odpowiedź i odrazu ostrzerzenie Wstyd , spuscie psy z łańcucha.
Samouwielbienie i lizanie doopy nawzajem , to jakas małomiasteczkowa parodia na poziomie mega ekstra zajefajnego klubu pseudo muzycznego, którego poziom didżeji nie wykracza poza remize.
Dziekuje za pozwolenie wolnosci wypowiedzi chciałem powiedzieć co myślę i jesli jest to wolny kraj to ta wypowiedź powisi tu dłużej niż 5 minut.
Pozdrawiam
Mega mega mega zajesmieszne forum.
bolo - chłopie ja Cię proszę, lecz kompleksy na forum dla zakompleksionych!
Ponieważ bolo "ostro namieszał" swoim offtopic'iem pozwolę sobie przypomnieć o co chodzi w tym temacie...
Oczywistym jest dla mnie, że w dyskusji, albo nikt nie ma racji, albo ktoś ma rację. Rację ma ten, kto jest bliżej prawdy rozumianej w sposób absolutny. Dążenie do prawdy jest dla mnie powodem i podstawą wszelkiej dyskusji!
bolo, jak zrozumiałem nie lubi dyskusji, bo już wie wszystko i to,
Cytat:
że biały jest tylko ojciec dyrektor, wyrocznia najwyższa.
Zasadniczo zgadzam się z bolo w tej kwestii. Ponieważ już nie musi myśleć i zastanawiać się, bo już wszystko zrozumiał, to interesuje go tylko rozrywka. OK, ale dlaczego nie pozwolisz innym, którzy jeszcze tego wiedzą po prostu rozmawiać...
Bolo - po raz koleiny w swoim zyciu pokazałes jaki jestes infantylny myślałam,że życie nauczyło Cie troche rozumu ale jak widac nie - zycze szcześcia i mam nadzieje ze za pare lat bedziesz miał wiecej oliwy w swoim mozgu
_________________ Człowiek potrzebuje do szczęścia trzech rzeczy: dobrych przyjaciół do towarzystwa, dobrego wina do picia i dobrych książek do czytania.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2007-01-10, 10:08
No cóż moim zdaniem wszystko jest względne, a zwłaszcza prawda. Pozostaje tylko wiara. "Trudno nie wierzyć w nic ..."
Paradoksalnie ten temat pokazał jak względna jest prawda.
Ponadto względność prawdy wcale nie oznacza że ktoś nie ma własnych podlądów (myślę że każdy ma jakieś, a to prze kogo lub co ukształtowane to już inny temat)- oznacza tylko że każdy (lub pewne grupy osób) ma własne zdanie na pewien temat.
Uważam również, że kompromis nie musi oznaczać rezygnacji z własnych poglądów.
Nawet bolo ma własne zdanie i chętnie bym z nim podyskutował na ten temat ale dostał bana bo ktoś kto ma inne poglądą tak zadecydował - jak widać to one kształtują w dużej mierze otacającą nas rzeczywistość.
mariola5 [Usunięty]
Wysłany: 2007-01-10, 10:11
Paulina napisał/a:
że życie nauczyło Cie troche rozumu
"Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień."
Paulina napisał/a:
ale jak widac nie
Paulina podaj złoty przepis na dochodzenie prawdy wracając do wątku i na doskonałą miarę oceny ludzi.
Einstein był geniuszem. - na to nie ma dyskusji
pozdrawiam
M
"another world"
[ Dodano: 2007-01-10, 10:21 ]
stanmarc napisał/a:
Nawet bolo ma własne zdanie i chętnie bym z nim podyskutował na ten temat ale dostał bana bo ktoś kto ma inne poglądą tak zadecydował - jak widać to one kształtują w dużej mierze otacającą nas rzeczywistość.
Sądzę że nawet nie wiesz na jak cienkiej linii balansujesz i przyjdzie chwila że komuś nie spodoba się twoja wypowiedź bo zinterpretują ją za bardzo dosłownie i dostaniesz bana jak Bolo. To się tak ładnie nazywa "wycieczki osobiste", a że liczba adminów jest niezliczona , to niezliczona ilość banów za to samo może być.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2007-01-10, 12:35
mariola5 napisał/a:
Sądzę że nawet nie wiesz na jak cienkiej linii balansujesz i przyjdzie chwila że komuś nie spodoba się twoja wypowiedź bo zinterpretują ją za bardzo dosłownie i dostaniesz bana jak Bolo. To się tak ładnie nazywa "wycieczki osobiste", a że liczba adminów jest niezliczona , to niezliczona ilość banów za to samo może być.
Cóż, życie jest sztuką kompromisu (banał ale prawdziwy), a w wyrażaniu poglądów ważna jest nie tylko treść ale i forma. Myślę że gdyby bolo wyraził swoje zdanie w sposób nieco mniej dosadny to i reakcja administracji była by inna. Szczegółów konfliktu nie znam więc nie będę się zagłębiał.
mariola5:
Obowiązkiem administratora jest czuwanie nad przestrzeganiem regulaminu, ale to nie powód, by lękać się interpretacji, jeśli nie ma się nic na sumieniu.
Doskonała miara oceny ludzi: nie oceniać.
Złoty przepis na dochodzenie do prawdy: Czy znasz bajkę o zmarzniętym wróbelku, krowie i kocie?
stanmarc:
bolo dostał bana nie za poglądy, tylko za wyśmiewanie i lekceważenie innego uczestnika forum (Ferbika).
Czy jest to nieprawda?
Gdybym sam został w ten sposób potraktowany, również mógłbym zgłosić się do Administratora o uporządkowanie dyskusji.
bolo użył "języka", którego wyraźnie zakazano na wielu przyzwoitych forach.
bolo wyrażał się również w tonie pogardliwiym w swoim post'cie o innej publicznej osobie.
Uważam, że i tak pojawiające się offtopic'i są liberalnie traktowane przez Administratorów.
bolo swoje poglądy mógł przedstawić bez tego wszystkiego, co go naraziło na bana np:
"Dzielicie włos na czworo! Zajmijcie się działaniem, nie gadaniem!"
Jeżeli uważasz, że przestrzeganie regulaminu forum to kompromis, to owszem tak, taki sam jak nie chodzenie nago po ulicy, czy rezygnacja z kopania starca, jeżeli na to się ma ochotę.
Cytat:
Paradoksalnie ten temat pokazał jak względna jest prawda.
Wysłany: 2007-01-10, 13:11
Co do użytkownika bolo wypowiedziałem się w ostatnim poście i tam znajdziesz odpowiedź na zadane mi pytania.
Zygmunt Stary napisał/a:
W którym momencie ????
Dyskutujemy o tym czy prawda jest względna. Kilka osób ma takie same poglądy w tej kwestii, ale generalnie można przyjąć że userzy przezentują swoje odmienne, często skrajnie, zdania - czyż to nie jest względność prawdy, która przejawia się w różnorodności poglądów.
Myślę, że prawdę możemy traktować jako dogmat, który albo przyjmujemy albo nie.
Postawię trochę przewrotne pytanie: Jeśli prawda nie jest względna, z czym się nie zgadzam, to jaka jest ta bezwzględna prawda i kto ją stanowi ??
Tak szczerze to przyznam, że jak dla mnie dyskutujemy o rzeczach oczywistych (to jest tylko moje zdanie, moja "prawda o prawdzie") no ale mogę się mylić, więc biorę udział w tej dyskusji - może ktoś przedstawi jakiś ciekawy pogląd, może nauczę się czegoś nowego albo spojrzę inaczej na pewne sprawy - jestem otwarty na dyskusję.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-01-10, 14:59
Chciałbym się jeszcze odnieść do omawianego tu tematu prawdy.
Według mnie, niema czegoś takiego jak, prawda moja czy twoja. Prawda jest tylko i zawsze jedna potwierdzona odpowiednimi tezami, dowodami itp.
Gro dyskusji, które mają miejsce czy to tu na tym forum czy gdziekolwiek indziej, odnośnie jakiegokolwiek tematu jest niczym innym jak własnym poglądem na dane zagadnienie. I teraz dużo zależy od rozmówcy, czy jest w stanie przekonać słuchaczy do własnego punktu widzenia na ową prawdę. Ale tylko punktu widzenia. Bo zmienić już istniejącą prawdę na „swoją” jest rzeczą , no może nie niewykonalną ale bardzo, bardzo trudną.
To co tu wypociłem też pewnie prawdą nie jest, ale na pewno jest moją interpretacją prawdy.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2007-01-10, 15:10
"Mooooja jest racja (prawda ) i to święęęęta racja!!! Bo nawet jeżeli twoja jest twojsza to moja jest najmojsza!!!"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum