Wysłany: 2007-01-14, 19:41 Problem z routerem i p2p
Witam! Mam mały problem z połączeniami w programie p2p. Posiadam router i statyczne IP (bez DHCP) czyli stały adres IP.
Zamieszczam zrzut ekranu i proszę o pomoc co gdzie powinienem wpisać... Tzn adres IP oraz jakieśdodatkowe opcje...
Prosze nie odsyłac mnie na strone shareazy bo tam szukałem i FAQ jest niewielkie...
Przede wszystkim musisz wiedzieć po jakich portach poprzez protokoły TCP i UDP komunikują się dane programy typu P2P. Wtedy robisz forwardowanie.
Standardowy port to 6346, jednak zaistniały problem nie ma nic wspólnego z firewallem tylko z NAT-em.
A chodzi o to jak skonfigurowac program p2p zeby dobrze chodził, tzn zeby był HighID w eD2k(emulu). Na stronie FAQ jest niewiele info na ten temat a na dobrychprogramach nie mieszają sie w ajkikolwiek temat związany z p2p...
A chodzi o to jak skonfigurowac program p2p zeby dobrze chodził, tzn zeby był HighID w eD2k(emulu).
Właśnie o tym pisał Ferbik - musisz przeforwardować dany port (w tym przypadku 6346, chyba że ustawisz inny).
Nie podałeś modelu routera - najczęściej opcje te są w dziale virtual server w konfiguracji routera (np. w conexantach).
Jeżeli nie masz takiej opcji, możesz poszukać też tutaj:
http://www.searchengines....php/t10711.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum