Wysłany: 2007-01-17, 14:45 Kolejne oszustwo w regionie
Dwóch mężczyzn i dwie kobiety narodowości romskiej oferując do sprzedaży wyroby tekstylne wykorzystali nieuwagę 66-letniej mieszkanki Mieleszyna (gmina Bolesławiec) i skradli jej 870 złotych.
Kiedy do domu zapukały cztery osoby narodowości romskiej, kobieta nierozważnie wpuściła je do środka. Po wyjściu rzekomych handlarzy okazało się, że kobieta została okradziona. Zniknęły pieniądze, które przechowywała w szafie.
Złodzieje oddalili się w kierunku Bolesławca samochodem nie ustalonej marki najprawdopodobniej koloru bordowego - nadkomisarz Paweł Gnych, oficer prasowy Komendy Powiatowej policji w Wieruszowie.
Rocznie takich kradzieży notuje się w naszym regionie kilkadziesiąt. Mimo licznych apelów policji starsze osoby nadal wpuszczają nieznajomych do swoich mieszkań i domów. Po takich wizytach często stwierdzają brak zgromadzonych oszczędności lub biżuterii.
A może wiecie gdzie ta kobieta mieszka... Bo nie wiem czy moja sąsiadka tez powinna się obawiać... Moim zdaniem jeśli mieszkam tu gdzie mieszka ona tu gdzie był napad jest bardziej narazona...
[ Dodano: 2007-01-21, 11:37 ]
tzn. chodzi mi o to że moja sąsiadka chyba jest bardziej narazona jesli mieszka w tym miejscu gdzie ta 93- letnia kobieta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum