Niektórzy kierowcy sa tak przezorni ze jakby mogl to wysiadlby z auta i go pchal po sniegu jak sanki !!! Nie mowie zeby szalec ale jak mam jechac 20km/h to (słowo wymoderowano) mozna dostac !!!
Opony zimowe sie przydaja
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-01-25, 11:17
DOMINATOR napisał/a:
Niektórzy kierowcy sa tak przezorni ze jakby mogl to wysiadlby z auta i go pchal po sniegu jak sanki !!! Nie mowie zeby szalec ale jak mam jechac 20km/h to hop siup bęc mozna dostac !!!
Cytat:
12 osób zginęło, 172 zostały ranne - w 127 wypadkach, do których doszło w środę, w czasie wzmożonych opadów śniegu na polskich drogach. Policja apeluje do kierowców o rozwagę i ostrożność.
Może dlatego kierowcy starają się jeździć ostrożnie?
Lepiej zapobiegać jak leczyć.
Nie dajmy się podpuszczać, i poruszajmy się po drogach ostrożnie, żeby nie dochodziło do takich sytuacji jak poniżej.
zimowe rowowanie.jpg
Plik ściągnięto 21015 raz(y) 9,39 KB
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Dzis na wjeździe na moją ulice zakopal sie samochód! Kierowca tego pojazdu pozyczył od mojego sąsiada łopate i zaczął odsniezac. Jak go odkopal to nie mógł autka zapalic.
Zamiast zepchnąć samochód na bok to ten pan poszedł sobie do miasta. I nie wrócił!
Samochód sobie stał tarasując wjazd!!!(musiałam na okolo jeździć, przez osiedle )
Policja sie tym zainteresowala w koncu i pewnie autko odholują!
Ja wiem,że warunki są nieciekawe na drogach, ale ......
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Spadł śnieg i w mieście zrobiło się dużo miejsca do parkowania ...
Wygląda na to że wiele ludzi może poruszać się o własnych siłach ,i zostawiać swoje bolidy w domach ...
_________________ "Miałem zamiar zmienić koszulkę, ale zamiast tego zmieniłem zamiar" (Kubuś Puchatek)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Lis 2006 Posty: 407 Skąd: z każdego miejsca
Wysłany: 2007-01-25, 18:55
mam zapytanie:
kto odpowiada za ośnieżanie ulic powiecie wieluńskim?
Jechałem dziś przez Wierzchlas, Jajczaki, Pątnów do Bieńca. droga wygląła.... no własnie, nie wyglądała. NIe widziałem różnicy poziomu między śniegiem na drodze, a polami. widać, że nie przejeżdżał tą drogą żaden "odśnieżacz". Następnie przez Grębień jechałem do Praszki i od tablicy woj. opolskie droga czarna. Jak to jest, że inni mogą coś robić, a nasi drogowcy nie.... Dla przykładu podam jeszcze, że w tamtych okolicach też jeździłem po dużych zadupiach i tam też drogi byly odśnieżone, może nie były czarne, ale jazda była całkiem płynna.
I na zakończenie hasło, które wczoraj padło w "szkle kontaktowym", a które nadaje się wieluńskim drogowcom:
DZIĘKUJĘ DROGOWCOM! BLACHARZ
tu to ludzie przezorni są
a jak popada to nie jeżdża samochodami
Też jestem przezorny dla tego wczoraj zmieniłem opony na zimowe
troche za wczesnie z tymi zimowkami
_________________ To właśnie lęk przed porażką nie pozwolił mi podjąć wielkiego działania.
Dopiero dzisiaj stawiłem pierwsze kroki tam, gdzie powinienem je postawić przed 10 laty.
Ale jestem szczęśliwy, że nie czekałem kolejnych 20
A ja się cieszę bardzo z zimy.Wreszcie nadeszła.Bardzo przyjemnie się odśnieża auto ...A,że wolno trzeba jeździc to trudno........W okolicach Zduńskiej Woli głowne drogi są w bardzo przejezdne Ha..ha.. nasza zima nie jest zła
zima jest fajna tylko żeby kierowcom dała pożyć
przynajmniej dzieci mogą skorzystać choć nie wiadomo jak długo bo z tego co widzę za oknem to zaczyna odpływać
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
A ja chciałem troche poprzeklinać na naszych kochanych drogowców.
Taka breja pośniegowa jest na chodnikach, że ja w butach zimowych miałem problem się dziś przebić do centrum, co dopiero ludzie stari! Ul. POW to jakaś pomyłka, plac Jagielloński przed radiem to już nie mówię. A gdzie panowie odśnieżali? Oczywiście pod ratuszem! Dokoła ratusza chodniczki czyste, bez śniegu, a już po drugiej stronie ulicy po tej brei sypali piaskiem. Jakieś nieporozumienie !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum