Monitoring owszem. Jestem jak najbardziej za Patrząc na to, co dzis młodzież wyprawia w szkołach i na ulicach takie środki bezpieczeństwa są potrzebne. Dzięki kamerom można łatwiej znaleźć sprawcę kradzieży, czy innego głupiego wybryku i tym samym całkowicie przekonać się o jego winie. Co do weneckich luster... Hmm nie jestem za bardzo przekonana do tego pomysłu. Rzeczywiscie taka metoda obserwacji może bardzo krępować uczniów. A przecież nie wszyscy są złodziejami, czy cwaniaczkami z wysoką samooceną i poczuciem władzy nad wszystkimi. Więc można w ten sposób zniechęcić i rozczarować przesadą obserwacji także i dobrych uczniów.
Jeżeli chodzi o stosunek młodzieży do nauczycieli to czasami bywa naprawdę tragicznie. Ale co się dziwić skoro są osoby niepotrafiące w żaden sposób szanować rówieśników, a co dopiero osoby mające nad nimi pewnego rodzaju nadzór.
Pomogła: 12 razy Wiek: 44 Dołączyła: 17 Lis 2005 Posty: 1648 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-01-23, 17:40
Cytat:
Tak to jest, kiedy się rozdaje swój nr uczniom.
Archdevil napisał/a:
W takich sytuacjach najlepiej kupować sobie jednorazowe pre-paidy.
a ja zawsze traktowałam moje dzieciaki prawie po partnersku i nigdy nie zakładałam, że takie cos wykorzystają przeciwko mnie i nie wykorzystały
szacuneczek
To mamy tutaj podobne zdanie. Na pewno nie obraziła bym sie aby był monitorin w mojej szkole .. kiedy jeszcze uczeszczałam do liceum. Nawet może czuła bym sie bezpiecznej.
karcia napisał/a:
Hmm nie jestem za bardzo przekonana do tego pomysłu. Rzeczywiscie taka metoda obserwacji może bardzo krępować uczniów. A przecież nie wszyscy są złodziejami, czy cwaniaczkami z wysoką samooceną i poczuciem władzy nad wszystkimi. Więc można w ten sposób zniechęcić i rozczarować przesadą obserwacji także i dobrych uczniów.
Tutaj sie też musze zgodzić
To już by byłą lekka przesada !!!
daff napisał/a:
że takie cos wykorzystają przeciwko mnie i nie wykorzystały
szacuneczek
No raczej daffiaczku
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum