Pomogła: 4 razy Wiek: 36 Dołączyła: 10 Lis 2006 Posty: 1014 Skąd: Z kątowni
Wysłany: 2007-01-28, 17:45
Mój znajomy zamówił kiedyś grosza na kurs do miami, po czym poprosił taksówkarza żeby poczekał na niego 3 minuty przed lokalem bo on musi wziąć klucze od kolegi. Jak wrócił, to zobaczył już tylko jak grosz odjeżdża z nowymi klientami...
Mój znajomy zamówił kiedyś grosza na kurs do miami, po czym poprosił taksówkarza żeby poczekał na niego 3 minuty przed lokalem bo on musi wziąć klucze od kolegi. Jak wrócił, to zobaczył już tylko jak grosz odjeżdża z nowymi klientami...
Identyczna sytuację miałem w ten piątek 2 razy musiałem dzwonić aż w końcu mi się udało wsiąść a potem zamiast umówionych 12 zł wziął pan 15 szkoda tylko że dotarło to do mnie na następny dzień;/
No muszę dodać swój gorzki komentarz odnośnie panów z TAXI Grosz-a.
Trzeci weekend z koleji dzwoniąc pod numer taksówki i co słyszę w słuchawce - 'Abonent jest tymczasowo niedostępny'.
Kolejna próba wykonana po 10 min. słyszę to samo i kilka następnych prób, wykonanych nawet w odstępach kilkudziesięciominutowych - to samo.
Na imprezach w TR podając numer komórki taksówki klientom, którzy mnie o to proszą, słyszę od nich, że nikt nie odbiera telefonu lub magiczne brzmiący głos znany mi z autopsji - 'Abonent jest tymczasowo niedostępny'.
Są i komentarze, że dodzwoniono się do pana z taxówki, który informował iż dojazd zajmie mu 10-15 min. a po 40 minutach, ani widu, ani słychu...
Nie wspomnę już o przypadkach, kiedy dzwoniąc pod numer taksówki, usłyszałem, że nie dojedzie do mnie bo jest na wyjeździe poza miastem a kolega dziś ma wolne.
Powiem tak, jeśli panowie z Grosz Taxi będą tak dalej podchodzić do klienta, to nie wróżę im dalszych sukcesów, pomimo tego, że cena za kurs w granicach miasta to 6 pln.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2007-02-24, 14:22
Jaro napisał/a:
Dołonczam
bzitko napisiane
ja Panów taksówkarzy znam z troszkę innej strony .Są dorośli a zachowują się jak dzieci.Ani jeden ani drugi nie raczy zadzwonić lub w inny sposób się skontaktować by poinformować ze rezygnuje z mieszkania.Człowiek trzyma i czeka,odmawia innym ludziom a ci...szkoda słów
Dzisiaj rozmawiałem z Taxi Groszem i telefon miał włączony, kursował również... popieram wypowiedź Jaro, że takie sytuacje mają miejsce. Z drugiej strony mogę dodać, że pewne blokady stwarzane do uruchomienia kolejnych taksówek są skuteczne i to niestety ciężko przeskoczyć.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-02-25, 17:39
No niestety, TAXI GROSZ to tylko bodajże dwie taksówki. A chętnych, ho ho i jeszcze trochę.
Cierpliwość, to fajna cecha . A kto jej nie ma, musi zapłacić drożej np. za normalną taryfę.
Dobrze mi się pisze bo jeszcze nigdy nie czekałem zbyt długo, zmienię pewnie zdanie jak będę musiał się męczyć przez całe miasto wracając od znajomych, na …. „doładowaniu”
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Nie chodzi o cierpliwość, tylko o to że potrzebujesz dojechać np. na spotkanie i taxi to nie autobus, że musisz czekać od kursu do kursu, tylko to jest właśnie ta wygoda, żeby móc dojechać w takim czasie jaki Tobie pasuje.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2007-02-26, 07:34
Ferbik napisał/a:
Cierpliwość
Jaro napisał/a:
Trzeci weekend z koleji dzwoniąc pod numer taksówki i co słyszę w słuchawce - 'Abonent jest tymczasowo niedostępny'.
hasta napisał/a:
poprosił taksówkarza żeby poczekał na niego 3 minuty przed lokalem bo on musi wziąć klucze od kolegi. Jak wrócił, to zobaczył już tylko jak grosz odjeżdża z nowymi klientami
można tu być cierpliwym??gdzie powinny być nasze granice cierpliwości??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum