Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2007-02-01, 09:34 Stacje Paliw - budowa nowych i modernizacje istniejących
Czy wiecie ,że między Brico a Inter będą budować CPN. Niektórzy dziwią się kto wyraził na to zgodę bo przecież blisko bloków...no ale np na ul.Sieradzkiej też są domy,sklepy a mimo to CPN funkcjonuje. Są też głosy ,że interes im się nie uda , a jakie jest Wasze zdanie ?
No o tym to raczej nie wiedziałam. hmm zastanawiam się nad wielkością placu w tamtym miejscu. Widocznie dziś CPN między blokami nie stanowi problemu...
Nieno ja nie pomyślałam że między blokami tylko na tym wolnym, zarośniętym placu. Jak na moje oko tam cpn nie powinien stać, jest ich wystarczająco dużo w mieście a ten plac możnaby przeznaczyć na co innego. Ale cóż, okaże się za kilka miesięcy czy to prawda, czy nie.
przecież on nie będzie między blokami...odrobina wyobraźni.Będzie usytuowany bliżej PKS-u...
Rzeczywiście jakos tego w ogóle nie widzę. Musiałabym zobaczyć plan budowy. Jednak to nie jest jakieś odludzie, a do bloków jest stosunkowo blisko. No zobaczymy za pewien czas.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2007-02-01, 14:05
Przecież ten CPN niebedzie mial sensu jak będzie obwodnica za 2 lata!!
[ Dodano: 2007-02-01, 14:06 ]
Będzie się nazywać INTEREK a może Muszkieterek?
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Marek92, a co ma obwodnica wspólnego z tankowaniem samochodów mieszkańców Wielunia i okolic? Pomysł mi się podoba, bo niektórym udogodni to życie do tego stopnia, że załatwią wszystko w jednym miejscu.
Jeżeli inwestor ma dużo pieniążków to myśle żę nie bedzie mial zadnych problemow z wybudowaniem CPN , nawet jeżeli jest to blisko osiedla - wystarczy dobrze "posmarować ":evil:
Nazwa to chyba MIęDZYNARODOWY MUSZKIETER
Aha i jeszcze jedno: nie mylcie nazwy CPN ze stacją benzynową, bo to nie to samo. Każdy CPN jest stacją benzynową, lecz nie każda stacja benzynowa jest CPNem, nie każdy but sportowy to Adidas
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-02-01, 17:35
My, ludzie a w szczególności Polacy, lubimy zaśmiecać sobie miejsca, które mają służyć nam do odpoczynku i mieszkania. Lubimy, jak otworzymy sobie okno w domu i coś nam śmierdzi, coś zatruwa, coś po prostu przeszkadza. A co najgorsze to zgadzamy się na taki stan rzeczy w imię naszej „wygody”. Bo to i blisko wszędzie i w ogóle… fajnie tak jakoś.
I dopiero jak coś „walnie”, to okaże się że ¼ miasta jest poważnie zagrożona, i wtedy za późno będzie na lament.
Przykład, ostatni pożar składu budowlanego w dawnej „Amerykance”, tam nie paliła się słoma, tylko materiały toksyczne, które gdyby to wszystko walnęło do końca nieźle by namieszały na pobliskim osiedlu.
Ale co tam, przecież blisko było po np. rolkę papy, choć i tak trzeba jechać po nią autem, ale co tam…. .
Wiadomo, są nam potrzebne CPN-y, różnego typu składy materiałowe, fabryki, zakłady produkcyjne itp. Bo to wszystko służyć ma naszej egzystencji, służyć a nie powolutku acz skutecznie unicestwiać.
Gdybyśmy myśleli i patrzyli dalekosiężnie wtedy i teraz, dziś nasze miasta mogłyby wyglądać zgoła inaczej, skupiska mieszkalne byłyby wolne od w/w problemów.
Wieluń, chodzi mi tu o samo centrum, jest już w dostatecznym stopniu nafaszerowany „trucicielami”, a tu jeszcze jeden CPN, a co tam to tylko jeszcze jeden dodatkowy „gwóźdź do naszych trumien”.
„Planeta małp”, ten futurystyczny na tamte czasy film, dziś ma bliżej do realistycznych faktów jak dalej, róbmy tak dalej a wytrzebimy się sami, na własne życzenie.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Przypomniało mi miejsce akcji filmu "Zróbmy sobie wnuka", kiedy to prawdziwy gospodarz mieszkał sobie na swojej farmie w centrum dość potężnego miasta. Tym którzy nie widzieli polecam. Bardzo ciekawy obraz.
[ Dodano: 2007-02-01, 17:43 ]
heh wiem oczywiście, że to nie było prawdziwe Jednak trochę zaskakujące. Bardzo fajnie to zrobili.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum