Jest okazja... Aple wprowadza sie na polski rynek - będzie miało swój oddzial...
[ Dodano: 2007-02-02, 16:34 ]
Macintosh jest z biblioteki szkolnej...
500MHz, 128Ram
Chodził szybko, dopóki jeden mądry nauczyciel informatyk z naszej szkoły nie zaisnatlował najnowszego systemu Mac OS Tiger...
Jeszcze w dodattku jakis ciec wrzucił internet explorera... Jakby wbudowane Safari było gorsze, a przecież Safari jest najlepsza przegladarka pod Maki... Coś jak Firefox, bo ma wbudowany silnik Geco
a tutaj jeśli ktoś chce się dowiedzieć co to za cacko ten MAC OS X ( oparty na freebsd i netbsd wiedzą co w końcu najlepsze.... www.freebsd.org fulez )
Zeby nei robic dalej offtopic moze by zrobic oddzielny temat o Macach??
Może niedługo PC nie beda juz tak popularne skoro już nawet na Macach będą porządne gry komputerowe??
"Porozumienie zawarte pomiędzy wytwórcą kart graficznych Nvidią, a firmą TransGaming, producentem technologii wirtualizacji Cider pozwala przypuszczać, że w niedługim czasie użytkownicy systemów spod znaku jabłka będą mogli cieszyć się atrakcyjnymi grami komputerowymi, dotąd dostępnymi jedynie dla użytkowników Windows."
A już mozna niedłuo gry na macach uruchamiać... Ma powstac specjalny emulator coś na bazie wine i cedega...
Własciwie ja tez niedługo sie przerzucam na ubuntu. Jak tylko wyjdzie Ubuntu 7, może jeszcze mint...
Póki co maki to dobre kompy. Nie trzeba wybierac płyty głównej itd. Masz do wyboru 2 Maki typu stacjonarnego i 2 typu laptop. Nie trzeba sie martwic o sterowniki itd. Sam raz cos dla tych, którzy mają dosc problemów z windowsem.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-02-12, 17:32
Mateusz napisał/a:
A już mozna niedłuo gry na macach uruchamiać... Ma powstac specjalny emulator coś na bazie wine i cedega...
Własciwie ja tez niedługo sie przerzucam na ubuntu. Jak tylko wyjdzie Ubuntu 7, może jeszcze mint...
Póki co maki to dobre kompy. Nie trzeba wybierac płyty głównej itd. Masz do wyboru 2 Maki typu stacjonarnego i 2 typu laptop. Nie trzeba sie martwic o sterowniki itd. Sam raz cos dla tych, którzy mają dosc problemów z windowsem.
ano firma która produkuje sprzet tworzy tez system ;p
zarzucasz linuxa i nie martwisz się o spy wirusy i inne duperele
popieram jak najbardziej warto zajrzeć tu:
Instaluj tysiace programów do usuwania spyware, ulepszania systemu itd...
Ja tam mam tylko 1 program antyspyware w NOD32 i po za tym Opere zamiast badzIEwia.
Nie mam gg tylko konnekta, a to duza róxnica. Bo GG opiera sie na IE(kontrolki activex, podatnosc na wirusy i spyware)
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum