Pomógł: 10 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-02-11, 23:12
Wiele jest domysłów na temat wydarzeń z 11 września. Ktokolwiek zadał sobie trud by sprawdzić argumenty zawarte w tym filmie? Ja również jestem sceptykiem co do wersji rządu USA, jednak wypadałoby znać opinię nie jedynie zapalonego reżysera-amatora, który miał trochę wątpliwości. Wiele z tych argumentów jest bardzo nieobiektywnych ...
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
W tym temacie mam bardzo podobne zdanie do Tomka. Można spekulować, ale przede wszystkim trzeba zadać sobie pytanie, dlaczego powstał tylko film a nie ruszono tej sprawy?
czemu area 51 istnieje i były o tym filmy, a do tej pory nie znamy tego co sie tam dzieje
Dobre pytanie, aczkolwiek dlaczego Amerykanie np. spuścili atomówkę na Hiroszimę i Nagasaki? Wiesz Lesiu co to jest totalitaryzm światowy?? Nie zastanawiałeś się od czego jest cały świat tak naprawdę uzależniony? Podpowiem: od ropy. Dlaczego teraz wojska US stacjonują w Iraku? Trochę Bushowi nie poszło. Prawda z filmu i z wydarzeń z 11 jest wspólna i jedna: Stany dążą do stania się mocarstwem absolutnym na naszym globie a jak wiadomo, każda wojna wymaga ofiar.
Pomógł: 15 razy Dołączył: 19 Lip 2005 Posty: 1562 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2007-02-11, 23:56
Ferbik, sorry, ale czegoś nie rozumiem
Ferbik napisał/a:
Można spekulować, ale przede wszystkim trzeba zadać sobie pytanie, dlaczego powstał tylko film a nie ruszono tej sprawy?
Co to ma do tego, że ...
Ferbik napisał/a:
Nie zastanawiałeś się od czego jest cały świat tak naprawdę uzależniony? Podpowiem: od ropy. Dlaczego teraz wojska US stacjonują w Iraku? Trochę Bushowi nie poszło. Prawda z filmu i z wydarzeń z 11 jest wspólna i jedna: Stany dążą do stania się mocarstwem absolutnym na naszym globie a jak wiadomo, każda wojna wymaga ofiar.
przytaknąłeś, Tomkowi, że
Ferbik napisał/a:
Można spekulować, ale przede wszystkim trzeba zadać sobie pytanie, dlaczego powstał tylko film a nie ruszono tej sprawy?
nie rozumiem co masz na myśli pisząć ostatniego posta
---
dołączone
---
hasta napisał/a:
Robi nam się kolejny totalitaryzm
NIe robi się, i nie ma co się przejmować, USA jest moce i uzbrojone po zęby, ale to nie jedyne państwo, które może zrównać glob z ziemią.
Pomogła: 4 razy Wiek: 36 Dołączyła: 10 Lis 2006 Posty: 1014 Skąd: Z kątowni
Wysłany: 2007-02-12, 00:00
Lesiu napisał/a:
NIe robi się, i nie ma co się przejmować, USA jest moce i uzbrojone po zęby, ale to nie jedyne państwo, które może zrównać glob z ziemią.
Ale póki co, jako jedno konsekwentnie do tego dąży... Lesiu jest czym sie przejmowac Hitlerem, Stalinem i Napoleonem na początku też nikt się nie przejmował
Lesiu, ano to, że film ukazuje jedną stronę tragedii na WTC (która nie jest zresztą tak jak pisałem do końca obiektywna z tego względu, że nie jest poparta żadnymi konkretnymi postępowaniami w tej sprawie). Drugą stroną jest podana do wiadomości oficjalna wersja. Jak pisałem prawda jest jedna: było to pretekstem dla US, żeby wbić się do Iraku. Dlatego film, to tylko domysły.
Pomógł: 15 razy Dołączył: 19 Lip 2005 Posty: 1562 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2007-02-12, 00:08
Ferbik napisał/a:
było to pretekstem dla US, żeby wbić się do Iraku.
Ferbik, prestekst, żeby zdobyć rope Bush nadal ropy nie ma, tylu żołnierzy zginęło w Iraku i nie tylko z USA, a o cywilach w WTC, dla mnie to jest nie do pomyslenia tyle ofiar za ROPE...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum