Ja bym w skrócie skwitował w jednaki sposób atak (tak, właśnie napaść!) USA na Irak:
nazwa Operation Iraqi Liberation - to przecież nic innego, jak skrót OIL.
Polska miała coś z tego mieć i nic. Tyle że żołnierze giną... Nie wiem do kocńa jak to z pieniędzmi jest. Czy to wszsytko Polski rząd utrzymuje z własnej kiesy czy tez amerykanie cos dorzucaja...
Czy ta ropa to rzeczywiscie główny powód... Przeciez w Dieslach można stosowac olej rzepakowy, w beznyniakach gaz ziemny, który nie niszczy silnika jak zwykłe LPG...
A Amerykanie tak przeżywaja WTC jakby to największa tragedia była, ze kilkuset ludzi zginęło... W powstaniu warszawskim dziennie tyle ludzi ginęło i nikt wielkiej sensacji z tego nie robi.
Pomógł: 10 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-02-12, 14:47
Lesiu napisał/a:
Ferbik napisał/a:
dlaczego powstał tylko film a nie ruszono tej sprawy?
Ferbik, a czemu area 51 istnieje i były o tym filmy, a do tej pory nie znamy tego co sie tam dzieje
Nie wiesz co się dzieje w naszych bazach wojskowych (choćby niedawne informacje o składowaniu materiałów radioaktywnych) a chcesz wiedzieć co się dzieje w amerykańskich? Przecież to jasne, że każde państwo strzeże swoich tajemnic wojskowych właśnie najpilniej - a im większa ochrona tym więcej fantastycznych teorii. USA przeznacza olbrzymie ilości pieniędzy na testowanie nowych technologii - nie widzę w tym nic dziwnego, że ich strzegą równie mocno.
[ Dodano: 2007-02-12, 15:08 ]
Lesiu napisał/a:
Ferbik napisał/a:
było to pretekstem dla US, żeby wbić się do Iraku.
Ferbik, prestekst, żeby zdobyć rope Bush nadal ropy nie ma, tylu żołnierzy zginęło w Iraku i nie tylko z USA, a o cywilach w WTC, dla mnie to jest nie do pomyslenia tyle ofiar za ROPE...
Myślę, że ropa była JEDNYM z powodów. Dzięki temu USA jest nieco mniej zależna od krajów arabskich.
Ważniejszym powodem było - i ten powód był świetnie opisany np. przez Wallersteina - pokazanie siły i udowodnienie światu, że USA to jest nadal potęga militarna, która jest w stanie stać na straży demokracji i ładu, oczywiście w bardzo specyficznie pojmowanym kontekście ...
Wielu debili wierzy, że dzięki takim działaniom jak interwencja w Iraku uda się znów powtórzyć dobrobyt jaki panował w USA po II wojnie św.
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Pomogła: 4 razy Wiek: 36 Dołączyła: 10 Lis 2006 Posty: 1014 Skąd: Z kątowni
Wysłany: 2007-02-12, 17:13
Mateusz napisał/a:
Nie wiem do kocńa jak to z pieniędzmi jest. Czy to wszsytko Polski rząd utrzymuje z własnej kiesy czy tez amerykanie cos dorzucaja...
Roczna misja w Afganistanie ma kosztować 300 mln. złotych. Zostanie sfinansowana z budżetu państwa. Któreś z państw NATO miało zapewnić nieodpłatny transport naszych żołnierzy i sprzętu. Nie wiem na czym jednak stanęło... W każdym razie podobną sytuacje mielismy z transportem do Iraku... Amerykanie obiecali go sfinansować, ale do tej pory są z tym problemy! Nie wyciągamy wniosków z przeszłości!
Odświeżam temat, choć poniższy link odnoszący się do filmu, jest tylko pośrednio związany z tematem topicu, lecz to powiązanie jest kontynuacją owego amerykańskiego terroru z dnia jedenastego września.
Tego filmu nie da sie ściągnąć obejrzeć można tylko na necie bezpośrednio, najlepiej od 01:04:00 ( włączyć na 1 godz i 4 min) KONIECZNIE ZOBACZCIE
Najlepiej w spokoju, zrobi na Was wrażenie przerażające i będziecie milczeć przez 3 dni ...
Mateusz napisał, że Ameryka to przeżywa jakby największa tragedia się stała, a zginęło kilkaset osób. Wydaje mi się, że nie tylko Ameryka to przeżywa i nieważne jest to czy ktoś robi z tego sensację czy nie. Ważne, że zginęło tylu niewinnych ludzi właśnie na oczach tych Amerykanów. To jest wielka tragedia, szczególnie, że do końca prawda o tym ataku nie jest znana. Podobno co trzeci Amerykanin uważa, że był atak rządu na obywatela a nie atak terrorystyczny,a to dla nich następna tragedia.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Lip 2005 Posty: 407 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-01-30, 22:36
Eee tam bez przesady nie dajcie się zmanipulować...dużo z tych "dowodów" jest w bardzo naciągany sposób nadinterpretowana przez autora.Byłem 11 września 2001 w US widziałem, jak się palil Pentagon - duma wojska. W co jak co ale w zamierzony atak na ten budynek nie uwierze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum