_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Prawdę mówiąc do końca nie obejrzałam tego. Jak się je kiełbaski to się nie myśli o tym co jak powstała ta kiełbaska.
Podam taki przykład:kiedyś bardzo lubiłam jeść takie ciastka-bajaderki,ale gdy pracowałam w cukierni zobaczyłam jak się je robi.Od tamtej pory nie ruszyłam ani jednej.
Czy przestanę jeść mięso?? Chyba nie.
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Tak już jest ten świat skonstruowany... schabowego zjem, chociaż widziałem jak się zażyna świnie. Wiele osób np. nie wie, że świnia jest mądrzejsza od psa.
Wydaje mi się, że niektóre sytuacje na tym filmiku są skrajnymi przypadkami. Jakby zresztą nie było bez mięska żyć nie mogę i nie ma takiej opcji żeby było inaczej Zbyt cenne źródło białka
Wiem Tomku, że jesteś wegeterianinem i takie czy tym podobne zabijanie zwierząt a później ich zjadanie jest dla Ciebie czymś w rodzaju barbarzyństwa, ale tak już jest skonstruowany ten świat, że inaczej już nie będzie.
Cytat:
Jeśli znałbyś prawdę - czy zrobiłoby Ci to różnicę?
Dokładnie !!! Każdy wie jakie są przekręty w McDonaldzie , że kotlety myją ludwikiem , olej do frytek zmieniają raz na ruski rok ale każdy twardo chodzi i sie obżera Niestety też należe do tego grona ludzi - głód siła wyższa
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2007-02-26, 14:59
ourson napisał/a:
niewiele ma to wspólnego
niewiele wiesz....Za każdym razem jak oglądam podobne filmy nie jem mięsa przez długi czas,potem wracam do przyzwyczajeń ale tylko z lenistwa.Nie chce mi się myśleć co by tu zrobić nie mięsnego.Bardzo przeżywam to ze ludzie tacy są,gdzies już pisałam ,że u mnie nie ma szans byc przyjacielem,znajomym itd człowiek pracujący w rzeźni.To ludzie bez skrupułów,bez serca moze kogoś obrażę -są dla mnie nikim.Jeśli znajde dobre przepisy na zastąpienie mięsa czymś innym napewno juz nie ruszę.Żałuję że moi rodzice nauczyli mnie jeść to świństwo.
8 lat byłam wegetarianką, myślałam ostatnio aby powrócić do tego. po obejrzeniu filmu chyba tak zrobię.
daff napisał/a:
po waszych wypowiedziach wnioskuję, że film okrutny. więc nie oglądam Confused
ja najpierw obejrzałam.
_________________ „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest i nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.”
1% ze swojego podatku na rehabilitację dziecka http://dzieciom.pl/podopieczni/4355
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-02-26, 19:21
edzia i odziu, wiem jak powinien wyglądać ubój. To co jest na tym filmie ma sugerować torturowanie i jakieś bestialskie zarzynanie zwierząt. A z tego co mi wiadomo to ubój nie jest bestialskim mordem. W ubojniach o których wiem robione jest wszystko (o ile można mówić w ten sposób) żeby stres i cierpienie zwierząt były jak najmniejsze. Stąd moja refleksja że przesłanie tego filmu mija się z rzeczywistością.
Interesuje mnie natomiast coś zupełnie innego - skoro wg Ciebie rzeźnicy są nikim - to kim są dla Ciebie myśliwi? A ludzie którzy na własne potrzeby raz do roku ubijają świnię? A gospodynie które odrąbują kurom łeb na podwórku? To też ludzie bez serca, bez skrupułów?
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum