Pomogła: 4 razy Wiek: 36 Dołączyła: 10 Lis 2006 Posty: 1014 Skąd: Z kątowni
Wysłany: 2007-03-03, 23:28
hmmm może spróbuj Tointex (Glaxo Smith Kleine). Stosowałam jako maść wybielającą, ale podobno likwiduje też blizny Kosztuje chyba nie więcej niż 15 PLN
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2007-03-04, 07:11
Kiedyś bardzo dobra była,, Contratubex''przyjaciólka miala straszne blizny pooparzeniowe i większości się pozbyła.Tylko nie wolno wystawiać miejsc posmarowanych na słońce.Niestety niewiem ile kosztuje ale kilkanaście lat temu była bardzo droga.
Ja po pogryzieniu przez psa używalam Cepan krem. Ile kosztuje to niestety niewiem, gdyż dostałam go. Pomógł nawet, mam tylko dwie maleńkie blizny, które nie rzucają sie w oczy (a mam je na twarzy)
nie wiem
[ Dodano: 2007-03-04, 17:33 ]
Kosztuje ok. 16 zł
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Pomogła: 4 razy Wiek: 36 Dołączyła: 10 Lis 2006 Posty: 1014 Skąd: Z kątowni
Wysłany: 2007-03-04, 20:59
Marta napisał/a:
A czy te leki, które podałyście działają na świeże blizny, czy na kilkumiesięczne również?
Właśnie mi się wydaje, że Tointex bedzie lepiej działał na świeżą bliznę. Ma ekstrakt z rumianku, który działa wybielająco. Na rezultaty pewnie będziesz musiała trochę poczekać, ale grunt to systematyczność i cierpliwość
A czy te leki, które podałyście działają na świeże blizny, czy na kilkumiesięczne również
Cepan dziala również n ablizny kilkumiesięczne, ale wiadomo,ze leczenie wtedy trwa dłuzej niż na świeże blizny.
Ja od razu smarowałam jak mi strupy zeszły, ale moja siostra uzywała tego kremu na stare blizny i pomógł. Wiadomo,że blizna całkowicie nie zejdzie ale jest duza poprawa.
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum