Pomogła: 4 razy Wiek: 36 Dołączyła: 10 Lis 2006 Posty: 1014 Skąd: Z kątowni
Wysłany: 2007-03-05, 00:14 dr Gunther von Hagens
Właśnie przeglądam strony o dr Hagensie i postanowiłam zapytać co Wy sądzicie na ten temat. Chodzi konkretnie o jego ekspozycje, o preparowanie przez niego ludzkich ciał, wystawianie ich na widok publiczny i zachęcanie do dobrowolnego oddawania mu ciał po śmierci. Czy poszlibyście na taką wystawę? Dlaczego?
hagens_1.jpg
Plik ściągnięto 19215 raz(y) 10,72 KB
191427957_bbabc6fa4e.jpg
Plik ściągnięto 244 raz(y) 138,64 KB
soccer-top.jpg
Plik ściągnięto 253 raz(y) 17,11 KB
body.jpg
Plik ściągnięto 238 raz(y) 23,35 KB
chessplayer.jpg
Plik ściągnięto 239 raz(y) 54,2 KB
fragonard2.jpg
Plik ściągnięto 236 raz(y) 54,19 KB
hagens_2.jpg
Plik ściągnięto 288 raz(y) 22,68 KB
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2007-03-05, 00:29
Zawsze podobała mi sie "twórczość" dr.Gunthera van Hagensa.
Dlaczego bym poszedł na taką wystawę?
Ponieważ jestem ciekawski i zawsze interesowało mnie wnętrze człowieka.
To fizyczne i duchowe. Czekam tylko na wystawe w Polsce albo gdzieś u naszych sąsaidów za granicą. Na pewno sie tam pojawie!!!
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Wysłany: 2007-03-05, 01:29
dawid napisał/a:
zawsze interesowało mnie wnętrze człowieka.
To fizyczne i duchowe. Czekam tylko na wystawe w Polsce albo gdzieś u naszych sąsaidów za granicą. Na pewno sie tam pojawie!!!
Mnie tez to nie pociaga....Podziwiam ludzi, ktorzy moga pracowac przy zwlokach ludzkich...ja chyba dostalabym zawalu...
Nie poszlabym na taka wystawe i na pewno nie oddalabym swojego ciala po smierci...
_________________ Nic nie jest tak silne jak delikatność; nic tak delikatne jak prawdziwa siła...
Ja tam bym poszedł. Zawsze to nowe doświadczenie zobaczyć coś takiego w rzeczywistości. Ciekaw jestem, ile czasu autor spędził, żeby tak spreparować te zwłoki
Ciało ludzkie ma robić wrażenie przed śmiercią po śmierci to już nekrofilia.
Początek był niezły ale widzę, że nie bardzo masz pojęcie o nekrofilii, a więc:
wikipedia napisał/a:
Nekrofilia, nekromania jest to dewiacja seksualna polegająca na zaspokajaniu popędu płciowego przez spółkowanie z umarłymi. Nazwa nekrofilia została wprowadzona przez H. Guislaina w połowie XIX w.
Wysłany: 2007-03-05, 15:37
Cytat:
Hasta, nic nie zrozumiałaś z mojego wpisu.
To może wyjaśnisz co miałeś na myśli...
Na mnie ciało ludzkie wywiera wrażenie w szczególności za życia, gdyż funkcjonuje milionami mechanizmów i procesów, których pewnie nigdy nie będziemy w stanie poznać do końca. Jednak żeby poznać choć część z nich, potrzebne jest "dostanie się do wewnątrz", co jest możliwe raczej po śmierci. Ciało ludzkie po śmierci też wywiera na mnie wrażenie i wcale się nie uważam za nekrofila
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum