Pomogła: 8 razy Wiek: 35 Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 727 Skąd: z 1038:D
Wysłany: 2007-03-12, 19:46
heh...watykan... no trzeba przyznać, że robi wrażenie... ale ja zdecydowanie wolę ciche i spokojne miejsca... podziwiać raczej piękno przyrody niż wielkie, bogato-zdobione budynki etc.... chociaż bazylika św.Piotra robi wrażenie...w ogóle...wszystko w Watykanie jest takie wielkie...
Ach ta adrenalinka, kiedy się je zwiedza o północy, kiedy nikt nie pilnuje
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Szczególnie polecam wycieczki po lasach, koniecznie z przewodnikiem!!!
Wybieram się tam w tym roku.
Polecam sprawdzić takie miejsca jak Walim, Zamek Książ, Osówka, Sokolec.
To mój konik od wielu lat - całe góry sowie to masa tajemnic z czasów II wojny światowej.
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Pomógł: 10 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-03-12, 23:28
Bardzo chętnie - szczególnie, że moją ekipę szczególnie trudno zgrać a w tym roku raczej nie wybiorę się ram bez wykrywacza metali
Żeby jeszcze bardziej zachęcić - kiedy jakieś 8 lat temu moi rodzice pierwszy raz pokazali mi sztolnie w Walimiu - byłem naprawdę zaskoczony, że coś takiego się działo podczas II wojny św., ale kiedy z przewodnikiem połaziliśmy trochę po pobliskich lasach (teraz sam zna drogę do najciekawszych miejsc) to byłem w głębokim szoku.
Wyobraźcie sobie zbiorniki wody, zaopatrujące podziemne osiedla naukowców, klatki schodowe schodzące pod ziemię i zalane wodą w środku lasu! dziwne, metalowe rury sterczące z środka srogi, którą właśnie idziecie, albo tory kolejowe, które kończą się w środku góry. Podziemia, których przeznaczenia mimo wielu teorii, nikt nie zna, co roku odkrywane nowe sztolnie, nowe podziemia, nowe dokumenty - zresztą w Nie do wiary było już kilka odcinków poświęconych tym rejonom. Podziemne stacje kolejowe, bunkry, schrony, nieznane kwatery hitlera, MniaM !
Pomogła: 8 razy Wiek: 35 Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 727 Skąd: z 1038:D
Wysłany: 2007-03-13, 00:21
warszawa to kolejne miejsce które ubóstwiam... a nocą... jak się siedzi nad Wisłą albo na starówce...(ew na parapecie u mojego brata ) to już w ogóle-bajka....
Pomógł: 10 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-03-13, 10:45
Fajne co? We Włodarzu jeszcze nie byłem
Trzeba dodać, że znane, odkryte kompleksy to dopiero 25% tego co tam naprawdę jest gdzieś pod ziemią. Obliczono to na podstawie raportów Alberta Speera ze zużycia materiałów budowlanych w projekcie Riese.
[ Dodano: 2007-03-13, 10:46 ]
Przeklejcie sobie - nie wiem czemu to głupie forum nie pozwala na pokazanie tych obrazków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum