Przygladajac sie swojemu sprzetowi zastanawiam sie, czy baterie w laptopie tez sie wymienia ? Czy to jest drogi gips?
a! i tak przy okazji, slyszalam, ze gdy sie korzysta w domciu to dobrze jest miec go podlaczonego caly czas do "ładowania" podczas pracy.
Wysłany: 2007-03-11, 23:38
Wymienia się - częstość wymiany zależy od jakości i częstości używania (co kilka lat ogólnie mówiąc ). Koszt nowej baterii to od 200 do 1000 zł.
Laptopa dobrze jest mieć podłączonego, bo wtedy nie korzysta z baterii tylko z sieci, więc przedłuża to jego (czy raczej baterii) żywotność. Z tego co wiem dobrze jest też używać baterii na jednym "ciągu" tj. od pełnego naładowania do minimum.
_________________ Na wojnie nie ma zasad. Są tylko cele.
Wysłany: 2007-03-13, 14:24
morten: Najpierw mam pytanie czy była to świadczona usługa czy sposób "domowy"? O regeneracji ogniwa poprzez owinięcie gazetą i włożenie do lodówki słyszałem, ale mam, jak by to rzecz, pewne wątpliwości
_________________ Na wojnie nie ma zasad. Są tylko cele.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum