Wiosna idzie, coraz cieplej się robi, więc już za kilka miesięcy kolejne lato i kolejne wakacje. I tak, żeby było trochę klimatycznie oraz bardzo ezgotycznie wrzucam kilka fotek z Tunezji, na zachętę -
oko na miasto możnaby rzec
Meczet w Nabeul
Jedna z największych atrakcji turystycznych - wcale nie taka przyjemna przejażdżka na wielbłądzie
malownicze zakątki w oazie -
coś niesamowitego
A to już prawdziwa Sahara
I coś dla fanów Star Wars ( tam kręcono kilka scen do producji George'a Lucasa)
*można by
Ostatnio zmieniony przez Ferbik 2007-09-09, 17:59, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 10 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-03-14, 11:40
Byłem chyba z 15 lat temu! Prawie nic nie pamiętam, oprócz tego, że znalazłem fragment pocisku, prawdopodobnie pozostałego po ćwiczeniach wojskowych, które tam się czasem odbywają ...
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Pomogła: 8 razy Wiek: 35 Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 727 Skąd: z 1038:D
Wysłany: 2007-03-14, 22:16
właśnie nie pamiętam wydm w Łebie...:( ale pamiętam podróż w Łebie rozwalającą się kolejką...ekstremalne przeżycie...
Pustynię Błędowską "zwiedziłam" w ostatnie wakacje... no i mnie się podobało...
a Tunezja...niestety znam tylko z opowiadań i masy zdjęć...
Pomógł: 19 razy Wiek: 51 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 1096 Piwa: 23/18 Skąd: Wieluń, now Łodź :(
Wysłany: 2007-03-15, 22:21
widzę że wątku jest parę osób lubiacych pozostałości powojenne
to zapraszam wszystkich zainteresowanych na coroczną rekonstrukcje bitwy nad Bzurą - zawsze w okolicy 16 września w Brochowie koło Sochaczewa...
ew. blżej coś podobnego - Strońsko koło Sieradza ok 5 wrzesnia
ps. a schrony koło Spały to dokładnie Jeleń i Konewka
a oto kilka fotek z zeszłego roku z Bzury...
ps. fajnie by było coś takiego zobaczyć w Wieluniu, nie??
1_x1184.jpg mapa dojazdu
Plik ściągnięto 122 raz(y) 26,91 KB
bitwa_10pow.jpg coś dla dziewczyn - Hej, hej ułani, malowane dzieci :D
Pomógł: 19 razy Wiek: 51 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 1096 Piwa: 23/18 Skąd: Wieluń, now Łodź :(
Wysłany: 2007-03-18, 23:16
oczywiście polecam też coś normalniejszego niż bitwy...
np. szlak Orlich Gniazd ( a właściwie generalnie polecam szwendanie sie po Jurze - za...ista jest) - na zachętę trzy zamki ... wiecie jakie??
Wiem coś na ten temat.
Mirów, Bobolice i Olsztyn oczywiście - te miejscowości najbardziej zapadły mi w pamięć po pobycie w tamtych stronach. W sumie mamy z Wielunia niedaleko do tych zamków.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum