Pomógł: 10 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-03-15, 23:08 Wycieczka w Góry Sowie
Temat powoli się klaruje, data: 9,10,11 kwiecień. W planach na pewno łażenie po walimskich lasach, poza tym można zobaczyć Książ, Kłodzko - też niesamowite miejsca, jak się wie gdzie szukać;-)
Koszt? Prawdopodobnie niewielki - w Walimu jest zajazd Hubert na wysokim poziomie i za nocleg się płaci 30-40 zeta, a tańszych miejsc jest mnóstwo. Dojazd? Cholera wie - ja mam ochotę na pociąg, ale auto jednak przydatne na dojaz w wiele miejsc.
Na razie temat jest luźny (gadałem z 2 kumplami), ale ja jestem zdecydowany.
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Pomógł: 10 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-03-15, 23:18
Ja bym wolal w weekend, ale nie wszystkim moze pasowac - swieta, rodzina i te sprawy
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Wysłany: 2007-03-16, 07:52
Ale weekend + pn powrót?
jest problem, gdyż od miesiąca pracuje w nowym miejscu i jak na razie nie mogę sobie pozwolić na branie wolnego
Jeśli o mnie chodzi to wyjazd w piątek po południu i powrót w niedzielę może być późnym wieczorem.
No cóż będe musiała sobie odpuścić taki wyjazd
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Wysłany: 2007-03-16, 10:55
Jeden nocleg to za mało - trzeba mieć ten cały dzionek od rana, żeby trochę zobaczyć bez stresu i patrzenia na zegarek...
Jeżeli chcecie jechać w okolice Walimia to trzeba się zdecydować co dalej i albo Książ albo Kłodzko.Jeżeli Książ to Świdnica,Krzeszów...Jeżeli Kłodzko to POLANICA,Kudowa i koniecznie Strzeliniec /lepsze wydanie Błędnych Skał/ nie mówię już o Jaskini Niedzwiedziej i Międzygórzu bo wszystkiego w Kotlinie Kłodzkiej nie da się zwiedzić w tak krótkim czasie.Po drodze z Wielunia można wdepnąć do Paczkowa i kopalni złota w Złotym Stoku.W każdym bądz razie trzeba wszystko wcześniej zaplanować aby zobaczyć jak najwięcej a jest co.
Życzę powodzenia na moich ulubionych polskich szlakach.
[ Dodano: 2007-03-16, 16:52 ]
Dodam jeszcze że chociaż okolice Walimia nie są szczególnie warte zwiedzania /w porównaniu z Kotliną/to osobiście mam do nich sentyment-poznałem tam swoją małżonkę 40 lat temu.Tak ,tak w tym roku już 40lat.
Wysłany: 2007-03-16, 17:17
mareks napisał/a:
Jeżeli chcecie jechać w okolice Walimia to trzeba się zdecydować co dalej i albo Książ albo Kłodzko.Jeżeli Książ to Świdnica,Krzeszów...Jeżeli Kłodzko to POLANICA,Kudowa i koniecznie Strzeliniec /lepsze wydanie Błędnych Skał/ nie mówię już o Jaskini Niedzwiedziej i Międzygórzu bo wszystkiego w Kotlinie Kłodzkiej nie da się zwiedzić w tak krótkim czasie.Po drodze z Wielunia można wdepnąć do Paczkowa i kopalni złota w Złotym Stoku.W każdym bądz razie trzeba wszystko wcześniej zaplanować aby zobaczyć jak najwięcej a jest co.
Życzę powodzenia na moich ulubionych polskich szlakach.
[ Dodano: 2007-03-16, 16:52 ]
Dodam jeszcze że chociaż okolice Walimia nie są szczególnie warte zwiedzania /w porównaniu z Kotliną/to osobiście mam do nich sentyment-poznałem tam swoją małżonkę 40 lat temu.Tak ,tak w tym roku już 40lat.
40 lat temu ... Zaręczam, że do tej pory tyle odkryto, że spokojnie mógłbyś spędzić 2-3 dni na łażeniu tylko po okolicach Walimia, bez cienia nudy!
A przełęcz Walimska?
Wysłany: 2007-03-16, 17:38
mareks napisał/a:
Tomek 40 lat temu to ja poznałem żonę a w Kotlinie Kłodzkiej to ja jestem tak na oko, to 10 razy w roku /z obwożeniem znajomych/.
[ Dodano: 2007-03-16, 17:33 ]
ps.mam tam domek, no dom.
No i cholera nie łazisz po okolicach? Ja pamiętam, jak byłem tam pierwszy raz kilka lat temu i wynajęliśmy przewodnika, który oprowadził nas po kilku najfajniejszych miejscach (a wtedy jeszcze niektóre kompleksy były dopiero odkrywane). Facet oprowadzał nas cały dzień!
Teraz tych ciekawostek jest tam więcej, a z dobrymi przewodnikami można naprawdę sporo zobaczyć. Wycieczkę i tak trzeba zaplanować z mapką...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum