Zależy od osoby i przypadku, dobrze jest też wykazać skruchę i poczucie winy - czasem też pomaga
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2007-03-19, 08:30
Jaro napisał/a:
hajenleet napisał/a:
Moze kiedys przy piwku o tym porozmawiamy ;]
Chyba przy coli...
Za miesiac przy piwku, jesli o to chodzi... ;>
@gregg, ciesze sie, ze mamy inne zdanie. Lubie sobie czasem tak podyskutowac na poziomie . Na razie wstrzymam sie z okazywaniem mojej opinii, niech sie wypowiedza inni uzytkownicy (zainteresowani).
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2007-03-19, 20:21
Dziwi mnie to co piszesz...
Idąc tokiem twojego rozumowania musielibyśmy zanegować sens istnienia fotoradarów. Przecież ktoś kto przekracza prędkość przy fotoradarze nie jest zatrzymywany. Jedzie sobie dalej i dalej przekracza prędkośc a zdjęcie dostaje dopiero do domu.
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2007-03-19, 20:37
Nie rozumiesz mnie czy udajesz?
Chodzi mi nie o ta idee robienia tego po kryjomu, ale tego, ze policjant ktory goni samochod pojazdem cywilnym stwarza dodatkowe zagrozenie na drodze, bo nie ostrzega innych kierowcow kogutem ani sygnalem. A powinien.
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2007-03-19, 22:52
ostatnio kumpel we Wrocławiu skręcał chyba ze Ślężnej w Kamienną (obok AE) na żółtym i nie zauważył że obok stała policja. Oczywiście zatrzymali go i proponują 500zł oraz 6 punktów. Pół godziny dobre pertraktował - pomogło hasło, iż "jest mu przykro i on nigdy więcej w życiu juą tak nie zrobi" - po czym policjant oddał mu dokumenty i nakazał odjechać. Życzmy sobie tak wyrozumiałych Policjantów!
zap i majk-el macie racje! Szczera prawda i skrucha jest najczęstszą przyczyną rezygnacji z mandatu na rzecz pouczenia!! Jeśli ktoś bez sensu ściemnia to nie ominie go kara, a osoba ktora naprawde czuje sie winna i okazuje skruche moze liczyc na moje pouczenie
osoba ktora naprawde czuje sie winna i okazuje skruche moze liczyc na moje pouczenie n
Wiem - raz podziałało... i to nie było odgrywanie sceny, ale szczera skrucha. Szkoda że w innym przypadku nie spotkałem się z "wyrozumiałym" traktowaniem, po nocnym przejściu na czerwonym ;>
a ja cię hajenleet rozumiem i wiem o co ci chodzi,
osobiście uważam że program X jest wątpliwej jakości i podważa autorytet policji jako ludzi którzy nie tylko są stróżami prawa ale i powinni pomagać,
np
wczoraj pokzali kierowce któremu włączył się antynapad i jechał szybko żeby do servisu zdążyć, był prawie na miejscu no i masz policja, wysłychali co on miał do powiedzenia i wręczyli mandat (500zl) i 10 pkt, nawet nie zapytali czy może gość potrzebuje pomocy i czy wszystko ok
ważne że fajny materiał do TV jest
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum