Podczas tegorocznych świąt, w wyniku nienajlepszej pogody, możemy być pobudzeni i lekko rozdrażnieni. Według synoptyków czekają nas chłodne i pochmurne święta, a miejscami nawet deszcz.
Barbara Wojtach, biometeorolog z Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej podkreśla, że szczególnie na wschodzie Polski dadzą się we znaki chłodne arktyczne powietrze i zimny wiatr. Będą tylko krótkie przejaśnienia. Na tego typu pogodę wiele osób reaguje właśnie rozdrażnieniem lub nadmiernym pobudzeniem. Nie najlepsze warunki biometeorologiczne mogą mieć wpływ również na kierowców, dlatego należy zachować szczególną koncentrację i uwagę.
Według synoptyków zimne powietrze z północy napłynie do nas dziś i jutro. W Wielką Sobotę popada na Mazurach i Suwalszczyźnie, w pozostałej części kraju - pogodnie. Temperatura w ciągu dnia od 6 stopni w północno-wschodniej Polsce do 12 na Dolnym Śląsku. W centrum kraju około 9 stopni.
Niedzielny poranek powita nas małym przymrozkiem, a sama Niedziela Wielkanocna nie będzie słoneczna. Wystąpią duże różnice w temperaturze między Suwalszczyzną (5 stopni) i Dolnym Śląskiem (14 stopni). Na północy miejscami przelotny deszcz, a na Mazurach i w okolicy Suwałk - nawet deszcz ze śniegiem. W centrum kraju opady deszczu dopiero po południu.
W lany poniedziałek znów może padać deszcz, zwłaszcza na północy. Będzie nieco cieplej - od 10 stopni nad morzem do 17 na Śląsku.
Źródło: onet.pl
A ja liczyłem, że święta będą cieplutkie i słoneczne...
Jaro nie wierz tak we wszystko co piszą na onecie.
Przykład?
http://pogoda.onet.pl/0,3558,38,miasto.html - pogoda dla Wielunia, gdzie podawają że teraz mamy 9 stopni a tak naprawdę jest 13.
Jeżeli chodzi o pogodę to ja polecam zasięgnąć informacji u źródła http://www.imgw.pl/wl/int...y/prog_mat.html Na małej mapce wybieramy województwo, na dużej miejscowość i mamy prognozę dla pożądanego przez nas miejsca
Poza tym prognozy nie są od tego, żeby w nie wierzyć
No jest tak sobie. Nie za ciepło na pewno. Można zmarznąć niestety.
Ale zawsze wszystko może sie zmienić.
Mam nadzieję, że jutro to już będzie fajne ciepełko. Musi być!! heh
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum