Oczywiście ze strony producenta
Link: http://www.gigabyte.com.t...?ProductID=2308 tam zaś driver i bios. Bios jednak jak widzę, jest dostępny wyłącznie w oryginalnej wersji...
Tomek napisał/a:
Tak czy inaczej po zmianie płyty powinna zrobić "Repair", chyba, że to była dokładnie ta sama płyta. Nie odświeżenie HAL'a może spowodować również błędy "losowe".
Oj ja akurat wiem o tym, a Ty już to wcześniej napisałeś, zatem wspomniałem, że rozwiązanie już padło
edzia i odziu, Jeżeli upgrade sterowników nie pomoże, to może być też wina sprzętu. Spróbuj wtedy z uruchomionego trybu awaryjnego wyłączać poszczególne sprzęty i uruchomić komputer w trybie normalnym. Możliwe jest też, że pomogą sterowniki wcześniejszych wersji. Niektórzy mieli problem z 0XA po update systemu. U mnie musiałem wyłączyć magistralę USB, by ten konflikt rozwiązać.
Gigabyte K8NE-RH ma to do siebie, że najlepiej pracował na ustawieniach standardowych na BIOS. Przy podkręcaniu powodował problemy. Dlatego pytałem o BIOS i stąd też wymagany upgrade BIOS.
[ Dodano: 25-04-2007, 17:04 ] Archdevil, Ferbik, Tomek czytałiście post edzia i odziu, z 24-03-2007, 10:33
[ Dodano: 25-04-2007, 17:04 ] Archdevil, Ferbik, Tomek czytałiście post edzia i odziu, z 24-03-2007, 10:33
Oczywiście. Komunikat o CPU Frequency dotyczy częstotliwości procka, a ta płyta nie ma zworek od FSB/mnożnika/napięcia, zatem wszystko jest w zasięgu biosa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum