Trzeba pozgrywać zawartość kaset magnetofonowych i VHS na płyty CD i DVD co jest proste...
Era nośników cyfrowych poza oczywistymi zaletami jak wymieniliście, ma 1 wadę - DRM
Niektórzy żartują że powstaną jeszcze bardziej zaawansowane systemy ochrony przed kopiowaniem. Czego przykładem są napędy Blue-Ray.
Ale każde zabezpieczenie da się obejść, a walka z wiatrakami(piratami) będzie trwała, póki ktoś nie zrozumie, że trzeba do sprawy podejść zupełnie inaczej...
możliwość zgrania dźwięku ze szpulowca na peceta jak najbardziej istnieje - to jedynie kwestia odpowiedniego kabelka... w najbliższym czasie (nie określonym jednak do konkretnej daty) mam takim kabelkiem dysponować.. Ferbik - zainteresowany?
Pomogła: 8 razy Wiek: 35 Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 727 Skąd: z 1038:D
Wysłany: 2007-05-14, 19:35
a ja w moim punciaku mam kasety i żyje i dzięki temu wylazłam kilka całkiem fajnych starych kaset... właśnie też metallica jedna;d i ONA którego słucham namiętnie... ahhh stare czasy:P albo takie "mario" na dyskietce chyba było;>
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-05-14, 19:53
Mateusz napisał/a:
Trzeba pozgrywać zawartość kaset magnetofonowych i VHS na płyty CD i DVD co jest proste...
Era nośników cyfrowych poza oczywistymi zaletami jak wymieniliście, ma 1 wadę - DRM
Niektórzy żartują że powstaną jeszcze bardziej zaawansowane systemy ochrony przed kopiowaniem. Czego przykładem są napędy Blue-Ray.
Ale każde zabezpieczenie da się obejść, a walka z wiatrakami(piratami) będzie trwała, póki ktoś nie zrozumie, że trzeba do sprawy podejść zupełnie inaczej...
I co z tego że DRM to nie znaczy ze analogowo sie nie zgra. żadna trudność. zabezpieczenia mogą być niewiadomo jakie przed tym nie ma zabezpieczenia
Taśma magnetyczna jeszcze nie odeszła i jak na razie ma się dobrze
Od jakiegoś czasu Mini DV jest popularnym nośnikiem.
Zdecydowana większość sprzedawanych kamer cyfrowych zapisuje dane na Mini DV.
Na pewno zmieni się to niedługo i zastąpią ją karty pamięci, Mini DVD albo dyski twarde ale na razie rządzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum