Niby wladze chisnkie psotepuja zle, ale czy mozna przyzwalac na to, aby coraz wieksza ilosc dzieci dorastala w biedzie i miala niepewna przyszlosc?? Bogate rodziny zapewnia lepsza edukacje itd.
Wiem ze to nie moralne ale....
Pomógł: 19 razy Wiek: 51 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 1096 Piwa: 23/18 Skąd: Wieluń, now Łodź :(
Wysłany: 2007-05-16, 17:02
Mateusz napisał/a:
Niby wladze chisnkie psotepuja zle, ale czy mozna przyzwalac na to, aby coraz wieksza ilosc dzieci dorastala w biedzie i miala niepewna przyszlosc?? Bogate rodziny zapewnia lepsza edukacje itd.
Mateusz, dziecko, zdajesz sobie sprawę z tego co piszesz, czy tylko walisz bezmyślnie w klawiaturę ??
A ty wiesz może ile mln dzieci w chinach żyje w nędzy?? Z czego większość z tych dzieci nigdy się nie wyrwie z biedy.
Co prawda władzom chińskim chodzi pewnie o zupełnie coś innego...
Ecomarta i glizda:
Przepraszam Was za mój zarzut, nie wiedziałem, że była w remisji...
Rzeczywiście, kiedy jest się chorym na raka, trudno myśleć o przyszłości, bez znaku zapytania.
Skoro jednak doszło do tej ciąży, to postąpiła w sposób najwłaściwszy, nie odbierając życia dziecku.
Mateusz napisał/a:
... nie liczysz się z konsekwencjami braku moralności, ale dla jakieś utopii zgadzasz się do doprowadzania świata do deprawacji...
Zresztą i tak brak kobiet w Chinach prędzej, czy później doprowadzi do ekspansji tej nacji. Natury się nie da oszukać.
Pomógł: 19 razy Wiek: 51 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 1096 Piwa: 23/18 Skąd: Wieluń, now Łodź :(
Wysłany: 2007-05-16, 23:28
a i żeby Mateusz nie miał watpliwości już tłumaczę, że mandaryn ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Mandaryn ) to nie to samo co Mandaryna (http://pl.wikipedia.org/wiki/Mandaryna )
Wg mnie lepiej bedzie jak bedzie sie rodzilo mnej dzieci w rodzinacyh biednych a odwrotnie w rodzinach bogatych, sa jeszcze inne aspekty.
W niektorych prowincjach chinskich na 1kobiete przypada 200mezczyzn...
Powod oczywisty, dziewczynke przy narodzeniu sie zabija bo nie nadaje sie do pracy fizycznej. Albo za pomoca aborcji.
[ Dodano: 2007-05-17, 12:38 ]
Zmuszanie kobiet do aborcji jest niemoralne zwlaszcza dla nas Polakow...
Wlasciwie to jaki mamy wplyw na to co sie dzieje w Chinach i co nas to obchodzi?? W Afryce dziennie umiera z glodu 40tys ludzi w tym 20 tys dzieci. I co z tego?? Czy ktos z tym cos robi??
Pomogła: 12 razy Wiek: 44 Dołączyła: 17 Lis 2005 Posty: 1648 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-05-17, 11:44
Mateusz napisał/a:
Wg mnie lepiej bedzie jak bedzie sie rodzilo mnej dzieci w rodzinacyh biednych a odwrotnie w rodzinach bogatych, sa jeszcze inne aspekty.
W niektorych prowincjach chinskich na 1kobiete przypada 200mezczyzn...
Powod oczywisty, dziewczynke przy narodzeniu sie zabija bo nie nadaje sie do pracy fizycznej. Albo za pomoca aborcji.
Kochanie, jak ty tak będziesz formułował zdania to nie zdasz matury.
Miałam przyjemność poznać jednego Chińczyka i rozmawiałam z nim na temat wiary, stylu życia i kontroli urodzeń też. Dla niego to jest normalne, on sie w takim kraju wychował. Ale nie oznacza to, że my mamy sie z tym zgadzać. Jak ktoś cierpi to reszta świata ma milczeć?
Matura za rok a ja na ekonomię idę, a nie polonistykę, ale mój błąd przyznaje...
Wiesz chodzi mi o to, że na świecie dzieje się wiele różnych złych rzeczy, ale tacy ludzie jak my nie mają pływu na to. Jesteśmy tylko opinią publiczną i na podstawie tego oczekujemy, że u nas tak nie będzie i piętnujemy tych, którzy działają w podobne sposoby.
Jak ktoś cierpi to zamiast gadać, lepiej działać. Tyle się mówi o Afryce itd. Jedynie niektórzy ludzie o dużych autorytetach i popularności wykorzystują to w słusznych celach np. Bono z U2. Pisanie tych licznych postów na forum nic nie zmieni, poza tym, że ludzie którzy je przeczytają będą mieć większą świadomość.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum