Wysłany: 2007-05-30, 09:56 Matka powiesiła trójkę dzieci, 8-miesięczna córka przeżyła
onet napisał/a:
Wszystko wskazuje na to, że 25-letnia Gilberta Estrada powiesiła trójkę swoich dzieci, a następnie popełniła samobójstwo - donoszą amerykańskie serwisy informacyjne. 8-miesięczna córeczka cudem przeżyła.
Rodzinna tragedia rozegrała się w Hudson Oaks w stanie Teksas. Makabrycznego odkrycia dokonała Alejandra Estrada, którą zaalarmował pracodawca jej siostry, zaniepokojony nieobecnością Gilberty.
W mieszkaniu znalazła wiszące zwłoki siostry Gilberty i jej córek w wieku 2, 3 i 5 lat. Szybka reakcja Alejandry uratowała życie jej 8-miesięcznej siostrzenicy. Dziewczynka znajduje się w szpitalu, a lekarze określają jej stan jako dobry - informuje serwis CNN.com. - To jest przerażające. To wszystko co mogę powiedzieć. To coś, czego nie chcielibyście zobaczyć - powiedział szeryf Larry Fowler, cytowany przez serwis statesman.com.
Zdaniem szeryfa wszystko wskazuje na to, że zabójstwa dokonała matka, która następnie popełniła samobójstwo.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-05-30, 10:57
To jakieś latynoskie nazwisko. Wynikało by z tego że życie w Stanach Zjednoczonych Ameryki Północnej, to też nie sielanka (to tak ku przestrodze dla Tych, którzy twierdzą że na zachodzie i w USA przybyszom z zewnątrz jest bosko).
A druga sprawa, to z tym światem naprawdę dzieje się coś nie tak. Ogarnia nas zewsząd fala niewinnej, niepotrzebnej, młodej śmierci.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 11 Lis 2006 Posty: 92 Skąd: ss ;]
Wysłany: 2007-05-30, 11:20
zawsze się zastanawiałam jaki jest powód tego, że człowieka popycha do popełnienia takiego czynu. nie potrafię sobie wyobrazić co siedzi w głowie takiej osobie jak ta kobieta
Najłatwiej ludziom oceniać innych, anie pofatyguje się, by zrozumieć, dlaczego. Ja rozumiem, że to okropne, bo i mnie dreszcze przeszły czytając, ale nic z powietrza się nie bierze, ta kobieta musiała mieć okropnie chorą psyche..
Najłatwiej ludziom oceniać innych, anie pofatyguje się, by zrozumieć, dlaczego. Ja rozumiem, że to okropne, bo i mnie dreszcze przeszły czytając, ale nic z powietrza się nie bierze, ta kobieta musiała mieć okropnie chorą psyche..
NIGDY NIE ZROZUMIEM TAKIEGO POSTEPOWANIA, nie jest wytłumaczeniem nawet chora psychika Nie mogła podnieść ciężaru wychowywania dzieci, to trzeba było je oddać. Sama nie miała ochoty żyć, więc mogła "zrobić z tym porządek".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum