Zygmunt Stary, nie wiem czemu ludzie się bronią przed nowymi technologiami? Rozumiem chłopa, który zacofany bał się jak ognia przejść z konia na traktor. Pewnie kojarzysz o czym mówię. Ale profesor? Przecież sam tytuł wskazuje na to, że taki człowiek kocha pochłaniać wiedzę. Czegoś tu nie rozumiem. Mam starszych od Ciebie rodziców i też byli początkowo sceptycznie nastawieni do komputerów i komórek. Teraz to jest ich środek porozumiewawczy z rodziną. Chyba nic nie muszę dodawać. Czasy troglodytyzmu minęły jak wyszliśmy z jaskiń.
Ferbik:
W zasadzie masz rację. Bez komputera, internetu i e-maili na uczelni dziś żyć się nie da, ale np: bez publikowania własnych stron na necie - już tak.
Pomógł: 1 raz Wiek: 54 Dołączył: 15 Cze 2006 Posty: 503 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-05-31, 12:37
Mam pytanie - czy to legalne tak wpłacać sobie pieniądze na konto mamy ?
Wg mnie nie - powinno się za każdym razem poinfować urząd skarbowy o tym fakcie - bo to akt darowizny (jeśli nie robimy tego - to podatek w max wysokości obowiązuje). Jest jeden wyjątek - jeśli przyjmiemy to za przypadek matki samotnie wychowującej dziecko to nie., ale wtedy czy dziecko może być premierem... ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum