Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-05-18, 20:15
Monika napisał/a:
Więc uważasz, że o zarobkach w danej firmie można dowiedzieć się tylko pracując w niej? Dobre... Naprawdę, Leszku ubawiłeś mnie. P.S. Jak zauważyłeś nie tylko ja wiem co nieco na temat zarobków w zusie.
A wracając do tematu ratują nas m.in. wpłaty na fundusze inwestycyjne, na co właśnie mnie namówił przedstawiciel CU
wielu ludzi cieszy się z takiej pracy Ci co mają lepsze kwalifikacje jak Ty to sobie znajdą cos lepszego czy tak jak Tobie "...sama praca do mnie przyszła" i to normalna sprawa. albo układy albo odpowiednie kwalifikacje i ktoś kto coś umie i się ceni nie będzie pracował w tego typu firmach za takie pieniądze. przypomnij sobie słowa naszej koleżanki kiedy siedzieliśmy w w L... jej pasuje państwowa robota a dlaczego bo tak wygodnie, łatwo z przywilejami nie gonią za bardzo, za dużo nie wymagają i nie ma wyścigu szczurów droga M.
Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Dołączył: 05 Maj 2007 Posty: 743 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-05-19, 22:27
Mateusz napisał/a:
A ludzie będą głosować w wyborach za każdym razem na socjalistów(cwaniaków) i wszelkiego rodzaju lewactwo... Które coś im obieca, a później przez 4 lata będzie rujnowało polską gospodarkę i budżet państwa(np. SLD) przy okazji podnosząc podatki itd.
Trafne i prawdziwe. Zresztą, kto studiował ekonomię, bądź przeczytał parę mądrych książek na ten temat, to wie że socjalizm i państwo opiekuńcze nic nie dawają za darmo, a przy okazji wprowadzając swoje chore pomysły gospodarcze i niszczą gospodarkę oraz społeczeństwo, niszcząc w nim umiejętność samodzielnego myślenia i przedsiębiorczość.
Zresztą, kto studiował ekonomię, bądź przeczytał parę mądrych książek na ten temat, to wie że socjalizm i państwo opiekuńcze nic nie dawają za darmo, a przy okazji wprowadzając swoje chore pomysły gospodarcze i niszczą gospodarkę oraz społeczeństwo, niszcząc w nim umiejętność samodzielnego myślenia i przedsiębiorczość
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-05-31, 21:06
Niestety żyjemy w kraju gdzie nie szanuje się pracowitych ludzi.
Jeśli jesteś pracodawcą to z punktu widzenia państwa jesteś pasożytem z którego trzeba wycisnąć ile się da, jeśli jesteś pracownikiem - podobnie - płacisz podatek od tego co zarabiasz, jak już skończysz pracować to od tego co uzbierasz i wypłacają ci w emeryturze ponownie płacisz podatek dochodowy ( po drodze oczywiście masę innych podatków pośrednich).
Za to nasze państwo najbardziej ceni bezrobotnych i osoby nie płacące składek dzięki różnym przywilejom. A już najbardziej wszelkiego rodzaju żulerstwo. Taka osoba pije powiedzmy 10-15 lat. Wątroba zaczyna szwankować. Dostaje rentę (bo pracować już nie może) do tego darmowe ubezpieczenie zdrowotne. Leczy się wiec za darmo bez płacenia składek, na wódkę ma z renty i pomocy społecznej.
I rozdają tak na prawo i lewo - pozwalają chodzić policjantom, wojskowym i innym na emerytury w młodym wieku, nie płacić przez rolników ZUSu i ubezpieczenia zdrowotnego. Jak to skutkuje? - dla tych płacących do 65 roku życia już niewiele zostaje - bo niby z czego...
Zawsze pozostaniemy państwem socjalnym w którym będą głodowe emerytury - bo nikt nie pozwoli zabrać sobie przywilejów, a żaden polityk nie jest na tyle odważny by podjąć decyzję o zmianie całego systemu. Jeśli chcemy coś zmienić to trzeba się zdecydować czy dać każdemu po trochu - czy się pracuje czy obija, czy postąpić sprawiedliwie czyli dać każdemu to na co zapracował.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum