Wysłany: 2007-06-06, 06:58 Gazeta Łódzka czyli brukowiec A la fakt ?
Żenujący poziom reprezentuje autor artykułów o S8 w łódzkim dodatku wyborczej.
Zawsze lubiłem Wyborczą, ale łódzki dodatek wybitnie mnie denerwuje. Z założenia to dodatek regionalny a nie miejski, ale poza
Łodzią nic się dla dziennikarzy dodatku nie liczy. Ciekawe czy jakikolwiek łódzki dziennikarz zajmowałby się taką propagandą, gdyby sprawa wyglądała odrotnie? Na pewno nie!
"Wielkie" śledztwo argumenty z finansowaniem podane w „UE: Drogowcy nie pytali nas o S-8” tego ze środków unijnych padały już wcześniej z ust łódzkich polityków.
Niektóre błędne argumenty forumowiczów z łódzkiego forum mogliby chociaż sprawdzić.
PS
A i mała sugestia niech nie wkładają wkładki łódzkiej do gazet w całym województwie bo nikt tego nie czyta i szkoda drzew. Niech nie sponsorują swojej nieprofesionalnej lokalnej wkładki z pieniędzy czytelników z terenu (może ktoś ma ochotę kupić „gazetę wyborczą” ale nie ma ochoty płacić za ową bezużyteczną wkładkę)
Dziennikarz powinien charakteryzować się obiektywizmem w innym wypadku jest nie
dziennikarzem tylko zwykłym pismakiem !!
Proponuje bojkot „wyborczej”
Ostatnio zmieniony przez Stefan 2007-06-06, 07:33, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Dołączył: 05 Maj 2007 Posty: 743 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-06-06, 14:39
Wszystko, co piszecie, jest prawdą. Też już dosyć dawno zauważyłem, że łódzki dodatek do GW wybitnie niesprawiedliwie unika pisania o WLN i innych podobnych miastach. Tylko Łódź i Łódź...non stop. A to tak subiektywne lobbowanie na rzecz S8 przez Łódź, to chamstwo po prostu
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-06-06, 15:15
A czy, zapewnilibyście temu autorowi artykułu pracę, jeśli po napisaniu popierającego Nas felietonu, naczelny wylał by Go na bruk? Biedaczysko pisze co mu każą, i cieszy się że każdego pierwszego, ma po co iść do kasy firmy.
W tym momencie, przemawia przez nas typowy odruch lokalnego patriotyzmu, ganimy wszystko i wszystkich, którzy próbują tak samo jak my, z tym samym patriotyzmem wywalczyć coś dobrego dla siebie. A logiczne jest, że w tym wypadku muszą oczerniać przeciwnika, czyli Wieluń i pozostałe miasta, które pozbawiły Ich (Łodzi) wygody.
Sama gazeta, interesuje mnie prawie wcale, nie czytam jej. To co napisałem, też nie jest aktem jej obrony, po prostu tak przedstawiają się fakty. A ja patrzę na nie obiektywnie.
Problem Wielunia polega na tym że nie posiadamy żadnego znaczącego pisma, które w ten sam sposób odwdzięczyło by się Łodzi, i mogło w skuteczny sposób wpływać na lokalne społeczeństwo.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-06-06, 17:13
Nie można do wszystkiego podchodzić tak jak kaczorki - czyli kto nie jest z nami jest przeciwko nam I nie zapominajmy że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Kiedyś jeszcze czytałem Wybiórczą, a teraz wole Rzeczpospolitą.
Takie wszawe podejście GW do S8, ale cóż nam na to poradzić, jedynie można znajomym o tym powiedzieć, a oni pewnie dalej przekażą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum