R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: red
2008-02-01, 03:24
"Giertych won"
Autor Wiadomość
glizda 
Moderator
diablica

Pomogła: 45 razy
Piwa: 24/21
Wysłany: 2007-06-14, 07:50   "Giertych won"

Trójka nauczycieli organizuje w ostatni dzień roku szkolnego wyjątkowy koncert. Poświęcony - nie mogło być inaczej - ministrowi edukacji Romanowi Giertychowi.

"Giertych Won!" Festiwal reklamuje się tak:

W klubie Dudek w Nowym Targu wystąpią zespoły hard core punk z dwóch stron sztucznie stawianej "barykady" - w jednych grają belfrzy, a w innych - uczniowie! Tak jedni, jak i drudzy cieszą się z nadejścia wakacji, łączy ich też niechęć do tego, jak obecne władze polskiej oświaty traktują z jednej strony swych szeregowych pracowników, a z drugiej wychowanków. Za imprezą nie stoi "układ", nie stoi żadna "opcja polityczna".

Jeden z organizatorów, matematyk-perkusista Michał Hałabura, mówi "GW":

Wielu nauczycieli jest przeciwko pomysłom ministra Giertycha. Dlatego z dwójką moich przyjaciół belfrów postanowiliśmy uczcić koniec roku koncertem protestacyjnym.

Na festiwalu wystąpią kapele o tak wdzięcznych nazwach jak Czosnek, Eye For An Eye czy ADHD. W ich repertuarach nie ma co prawda utworów poświęconych ministrowi edukacji, na koncercie mogą się jednak pojawić improwizacje na temat Giertycha - informuje gazeta.

Urzędnicy są zszokowani pomysłem. Józef Rostworowski, kurator małopolski:

Jestem zbulwersowany. To, co planują zrobić nauczyciele, jest niegodne powagi tego zawodu. Roman Giertych jest urzędującym ministrem edukacji i należy mu się szacunek z racji sprawowanego urzędu. Nauczyciele nie mogą ramię w ramię z uczniami okazywać lekceważącego stosunku do wicepremiera. To skrajnie niepedagogiczne.

O konsekwencjach Rostworowski nie chce na razie mówić. Wszystko zależy od tego, jakie słowa i gesty padną na koncercie. Na pewno jednak będą mniej niepedagogiczne niż hitlerowskie "sieg heil", z którego parę razy zasłynęła młodzież hołubiąca Romana Giertycha.

źródło:o2.pl

Nie lubię Giertycha, ale myślę,że nauczyciele troszkę przesadzili.

4c33cab40023c32b466fbdc2.jpg
Plik ściągnięto 22146 raz(y) 53,66 KB

jenusia 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Pomogła: 18 razy
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2007-06-14, 07:56   

A ja myślę, że nie . Glizda nie chodzisz już do szkoły i nie odczuwasz na własnej skorze pomysłów naszego wspaniałego ministra:/

hajen 
4x2+8x1x1+2+1

Piwa: 29/26
Wysłany: 2007-06-14, 08:00   

jenusia napisał/a:
A ja myślę, że nie . Glizda nie chodzisz już do szkoły i nie odczuwasz na własnej skorze pomysłów naszego wspaniałego ministra:/

Ty juz tez nie? :]

glizda 
Moderator
diablica

Pomogła: 45 razy
Piwa: 24/21
Wysłany: 2007-06-14, 08:00   

Owszem, nie chodzę już do szkoły, ale wiele pomysłów pana ministra mi się bardzo nie podoba, co wyraziłam w innych tematach. Ale mimo wszystko uważam,że z tym plakatem troszkę przesadzili.

Panterka 
Moderator
żona admina :)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: 2007-06-14, 08:04   

Jenus z tego co wiem ty tez juz do szkoly nie chodzisz. Wedlug mnie pomysl jest dobry, mozna zauwazyc solidarnosc nauczycieli i wychowankow. Jak wspomnial jeden z nauczycieli piosenki nie beda dotyczyly bezposrednio ministra edukacji, wiec co w tym zlego..?
Postaw piwo autorowi tego posta

borsuk 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2007-06-14, 08:34   

a ja nie mam nic przeciwko,przecież wcześniej już nauczyciele protestowali przeciw Giertychowi, to też taka forma protestu, z jajem i z humorem zrobiona (tak mi si9ę wydaje oczywiście,bo ciężko przewidzieć jakie słowa mogą paść na koncercie) pozdrawiam

jenusia 

Pomogła: 18 razy
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2007-06-14, 09:10   

No tak skończyłam edukację dwa miesiące temu, ale jednak przez ten rok nawet ponad byłam pod rządami pana ministra i jak większości uczniów większość pomysłów mi się nie podoba :/

Archdevil 
Administrator
pan piekła

Piwa: 15/45
Wysłany: 2007-06-14, 13:48   

Jestem jak najbardziej za. Trzeba znaleźć w końcu sposób, który nakłoni go do odejścia zanim ten polityk zmieni historię nauczaną obecnie na własną.

akirus 

Pomogła: 16 razy
Wysłany: 2007-06-14, 19:09   

Cytat:
Jestem zbulwersowany. To, co planują zrobić nauczyciele, jest niegodne powagi tego zawodu. Roman Giertych jest urzędującym ministrem edukacji i należy mu się szacunek z racji sprawowanego urzędu. Nauczyciele nie mogą ramię w ramię z uczniami okazywać lekceważącego stosunku do wicepremiera. To skrajnie niepedagogiczne.

a coż innego mógłby pan kurator powiedzieć, nie wypada

brzydko by było obrzucac jajkami i pomidorami pana Giretycha , a koncrt jest (mam nadzieję) kulturalną formą protestu

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2007-06-15, 10:11   

Banda g**niarzy... Jak nie pasuje to wypad ze szkoly. Nikt nikogo sila nie trzyma.

Wg mnie juz samo ministerstwo oswiaty jest szkodliwe, bo nikt nie powinien nakazywac uczniom i rodzicom w jaki sposob maja byc ksztalceni. Ludzie narzekaja na Giertycha, a w rzeczywistosci nikt nie doswiadczyl jego obecnosci, po za tym co wmawiaja na media i po za tym, ze niektorym przyjdzie nosic mundurki. Walnijcie sie w glowy i kupcie sobie dekodery swiadomosci i samomyslenia.

Jednusia
podaj mi przyklad odczuwania na wlasnej skorze pomyslow Giertycha?? Ja za rok bede pisal mature, na ktorej nie bede pisal z tego samego przedmiotu egzaminu podstawowego i rozszerzonego. Tylko od razu rozszerzony i jest to dosc madry pomysl Romka.
Nie wiem po co ten caly szum, nie chodzisz do szkoly sredniej ani gimnazjum wiec jestes wolna od pomyslow Giertycha. Przezywasz to z reszta userow, jakby Cie ten Giertych nawiedzil.

jestsuper 
Przyjeżdża na zakupy

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2007-06-15, 14:18   

Bardzo dobra forma protestu! W koncu nauczycielom nie musi sie wszystko podobac i maja prawo wyrazic swoje zdanie publicznie. Niby niepedagogiczne ale ile razy na lekcjach wychowawcy mowia o swoich zarzutach wobec premiera?

akirus 

Pomogła: 16 razy
Wysłany: 2007-06-15, 15:47   

Cytat:
ile razy na lekcjach wychowawcy mowia o swoich zarzutach wobec premiera

a wcale nie mówią

Grzegorz Nowak (W) 
Moderator
nil nisi bene ;)

Piwa: 23/18
Wysłany: 2007-06-15, 16:56   

Mateusz napisał/a:
Banda g**niarzy... Jak nie pasuje to wypad ze szkoly. Nikt nikogo sila nie trzyma

sorki, Mateusz, powiedziałbym i kto to mówi - STARUSZKU... :!:
ile Ty masz lat, skończyłeś chociaż 18 - tą magiczną barierę dorosłości, żeby innych od g....y wyzywać???

wydaje mi się że przegiąłeś troszeczkę, nie dość że latek Ci brakuje do do dorosłości, to jeszcze trochę kultury i poszanowania dla innych forumowiczów- co też zazwyczaj jest objawem dorosłości....
za chamstwo od mnie miałbyś ostrzeżenie, i za takim będę postulował dla Ciebie...

.

Mateusz napisał/a:
Jednusia
podaj mi przyklad odczuwania na wlasnej skorze pomyslow Giertycha??

mogę ja odpowiedzieć proszę Pana?? mogę?? naprawdę??/
i mimo, jeszcze nie odczułem na właśnej skórze??

nie wpisanie (lub nie poprawienie błedu) Wielunia na listę miejsc pamięci narodowej wartych odwiedzania - podobnie jak i inne błedy przy tej liście - o czym szerzej w wątku: http://wielun.biz/viewtopic.php?t=3876

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2007-06-15, 17:16   

G....... to ci co protestują...

[ Dodano: 2007-06-15, 18:18 ]
Jesteś tak doświadczony przez Giertycha. Biedaku współczuje Ci, może ktoś jeszcze jest pokrzywdzony i doświadczony przez Romka?? Ktoś chce o tym porozmawiać? W Szkole mamy psychologa.

Grzegorz Nowak (W) 
Moderator
nil nisi bene ;)

Piwa: 23/18
Wysłany: 2007-06-15, 17:20   

tak, czy siak wyzywanie tych czy innych od "g...y" jest zachowaniem chamskim i swój wniosek podtrzymuję

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi