R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: red
2008-02-01, 03:24
Mundurki niezgodne z konstytucją???
Autor Wiadomość
yampress 
WIELUNIAK

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 2007-06-22, 14:11   

najlepiej będzie jak dzieci będa nosiły na sobie worek od kartofli z wyciętym otworem na głowę ....
ubiór skromny i niskobudżetowy

Następnym razem przejrzyj tematy, jeśli zakładasz nowy, czy już taki nie istnieje!!!
To już nie pierwszy raz. Z mojej strony to ostatnie upomnienie. Następne skończy się ostrzeżeniem
Ferbik
Ostatnio zmieniony przez Ferbik 2007-08-25, 12:42, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

siwy_ 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-06-22, 14:24   

yampress napisał/a:
najlepiej będzie jak dzieci będa nosiły na sobie worek od kartofli z wyciętym otworem na głowę ....

dobre, dobre :wink:

jestsuper 
Przyjeżdża na zakupy

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2007-06-22, 15:23   

Przecież te ubrania mogą być ujednolicone ale ładne, z tego co widzę szkoły stawiają na kolory ciemne [bo "niebrudzące]

akirus 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Pomogła: 16 razy
Wysłany: 2007-06-22, 16:40   

a mnie sie podobaja nasze tuniczki-kamizelki, są jeansowe i ładnie leżą, a pod tym dzieci mogą nosic zwykłe ubranie

zwyczajna 
WIELUNIAK

Pomogła: 32 razy
Piwa: 25/43
Wysłany: 2007-06-22, 17:50   

akirus napisał/a:
a mnie sie podobaja nasze tuniczki-kamizelki, są jeansowe i ładnie leżą, a pod tym dzieci mogą nosic zwykłe ubranie
nie wiem w jakiej szkole ale u nas w czwórce tez mówia tuniczki jeansowe,tylko że one nawet nie lezały nigdy koło jeansu :D to zwykły brzydki materiał i ochydny stalowy kolor,krój owszem ok,ale z reszta muszą coś wymyśleć,zresztą to nie tylko moje sdanie a większości...

alef 
Ma stragan na targu

Otrzymał 10 piw(a)
Wysłany: 2007-06-22, 19:31   

Przykład ma iść z góry. Niech posłowie założą mundurki (tuniki, albo alby). Giertych niech też przywdzieje szatę na kształt włosienicy. Dyrektorzy szkół togę niech założą i w nich niech paradują po mieście. Nauczyciele to najlepiej w komżach. A ogólnie to kogoś po...ało. Nie ma wymogu mundurków poza policją strażą pożarną (ta nosi mundury od święta) i kominiarzami , no i może jeszcze jakąś tam służbą. Mundurki nie zlikwidują w szkołach agresji, narkomanii, pijaństwa etc. Każdy z nas jest inny, niepowtarzalny, jego ubiór wyraża jego charakter. W kilku krajach ubrano naród w mundurki (Chiny, Trzecia Rzesza), jak się skończyło każdy wie.
Precz z mundurami albo wprowadzmy w ślad za nimi hierachię np. kot, starszy kot, szef korytarza, porucznik palacz, generał itd.

Mrówek 
Moderator

Piwa: 39/17
Wysłany: 2007-08-24, 11:17   

Art. o mundurkach w w Wieluniu i okolicach z dzisiejszego Dziennika Łódzkiego

http://egazeta.dziennik.l...DLWP082405K.pdf
"Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."

Asiunia 
Dojeżdża PKSem

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2007-08-25, 12:26   

Moja siostra dzisiaj kupiła mundurek... Okropny jest...zielona koszulka polo (i to taki okropny trawiasty zielony :? ) . koszulka kosztowała 38 zł...a jej wartość to chyba jakieś z 5 zł...

zwyczajna 
WIELUNIAK

Pomogła: 32 razy
Piwa: 25/43
Wysłany: 2007-08-25, 13:39   

Większość rodziców się zgadza na mundurki bo są staroświeccy i starej daty,taka jest prawda.Większość młodych rodziców ich niechce.Moja córa powiedziała ,że choćby ją kroili,palili,wyrzucili ze szkoły w życiu tej szmaty nie założy.I co mam zrobić?bić ją?Miało nie być rewii mody a będzie większa niż była,jednae będą ubrane jak szmotki za wcale nie małą kasę ,inne w eleganckie śliczne spódniczki w szkocką kratę za grubą kasę....Brak słów

jestsuper 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2007-08-25, 14:01   

W moim liceum miały być mundurki, ale jednak nie będzie (uczniowie baaardzo się sprzeciwiali) lecz gdyby były to szmaciastego też bym nie założyła :roll: Dlaczego te szkoły wybierają smutne i paskudne ubrania? O wiele lepiej przecież wygląda np. beżowa czy błękitna bluzka niż ciemnozielona, granatowa...

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2007-08-25, 19:20   

Tych których nie stać na mundurki, dostaną kasę z podatku tych, których stać na mundurki, aby Ci pierwsi mieli za co kupić mundurki. A przy okazji będzie można robić ustawione przetargi itd. bo w końcu pieniądze publiczne, więc czym się przejmować :?:

jetsuper

Pan dyrektor chce zrobić elitarną szkołę, dlatego pomysł na mudnurki pojawił się i chyba znikł...

waldex 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Postawił 6 piw(a)
Wysłany: 2007-08-25, 19:36   

Asiunia napisał/a:
Moja siostra dzisiaj kupiła mundurek... Okropny jest...zielona koszulka polo (i to taki okropny trawiasty zielony :? ) . koszulka kosztowała 38 zł...a jej wartość to chyba jakieś z 5 zł...

widziałem to w Dzienniku łódzkim, porażka, wyglądają jak ulotkarze :P W której szkole wpadli na taki pomysł?

jestsuper 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2007-08-25, 19:48   

Mateusz napisał/a:

jetsuper

Pan dyrektor chce zrobić elitarną szkołę, dlatego pomysł na mundnurki pojawił się i chyba znikł...

Niestety niektórzy dyrektorzy myślą, że szkoła będzie lepsza przez mundurki... A jak jest w innych podstawówkach i gimnazjach, co uczniowie będą nosić? Może ktoś wklei zdjęcie mundurka swojego/ dziecka/ rodzeństwa?

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2007-08-25, 19:55   

jetsuper

Ja tam na szczęście kończę tą szkołę za za prawie rok. Chociaż nawet gdybym musiał nosić mundurek, to i tak bym z własnej kieszeni go nie kupował. Bo czemu decyzją głupiego ministra mam wydawać przymusowo swoje pieniądze na jakieś głupoty.

Maru 
Mieszka pod Wieluniem
Bywa w Wieluniu

Piwa: 4/4
Wysłany: 2007-08-25, 21:32   

Mateusz napisał/a:
Bo czemu decyzją głupiego ministra mam wydawać przymusowo swoje pieniądze na jakieś głupoty

Niedługo bedziesz odbierał dowód osobisty, wydasz przymusowo 30 złotych, powiedz to w urzędzie miasta

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi