Nie wiem czego wy ludzie oczekujecie od telewizji. Już nie mówiąc że dla mnie jest nie do pomyślenia żebysmy przymusowo musieli płacić na reżimową tv(TVP), zwłaszcza że jest konkurencja i nie każdy ogląda TVP.
Narzekacie na reklamy, a czego wy chcecie?? Jak nie odpowiada, to sobie kupcie platformę cyfrową i wykupcie jakiś pakiet filmowy, gdzie nie będzie reklam, albo będą trwały pół minuty.
Ja póki co z rodzicami snujemy plany na temat zakupu platformy N. Wykupi się pakiet filmowy(HBO, AleKino, Hallmark itd.) i jakiś jeszcze, przy czym pakiet kosztuje 10zł.
Bo nie znoszę oglądać reklam i marnować czasu. Płacę i żądam czegoś w zamian. Nie płacę to nie narzekam.
Nic za darmo nie ma. A w TVP czy w Polsacie nie ma jakiś świeżych i porządnych filmów sprzed roku, tylko same starocie puszczane po kilka razy w roku.
może kogoś zaskoczę (może nawet wszystkich), ale mnie jakoś nie denerwują... może to przez moje "skrzywienie zawodowe", które pozostało mi jeszcze z poprzedniej pracy? sporo się napracowałem przy montażu materiałów dźwiękowych (różnego typu) i... no wiem - obrazu tam nie było - ale tak czy inaczej oglądając materiał promujący jakiś produkt patrzę na to nie jako na reklamę, ale jako na efekt pracy kilku, kilkunastu lub nawet kilkudziesięciu osób... często zastanawiam się jak osiągnięto ten czy inny efekt, bądź co sam bym zmienił, albo nad czymś jeszcze innym... to pomaga przebrnąć przez gąszcz promocyjnych filmików - choć dodać muszę, że są reklamy, które z przyjemnością lubiłem oglądać (albo lubię nadal, bo nadal są emitowane) i są też takie, których nie lubię...
o konieczności (bądź nie) emitowania reklam w telewizji rozpisywać się nie będę, bo nie lubię powielać tego, co i tak w internecie znaleźć można
Do wszystkiego można się przyzwyczaić. A że ciągi reklam przerywają film, no cóż, nie jest to od dziś. Widząc założony topic " Reklamy", myślałam, że sama ich treść Was bulwersuje. Ja podobnie jak toNIc czasem przyglądam się pomysłowi danej reklamy. Ostatnio z koleżanką zauważyłyśmy, że pojawił się szereg reklam, które albo przesycone są erotyzmem, albo mają odegrać swoją rolę na naszym współczuciu, poczuciu winy. Mało oglądam TV, mam kilka wybranych programów o danej godzinie, więc 2-3 wstawki reklamowe mi nie przeszkadzają.
Bardziej chodziło mi o negatywny wpływ jaki może wywołać u dzieci, które o seksie i erotyce dowiedzą się JAK ZWYKLE z tv czy innych mediów.
No chyba, że rodzice przedyskutują reklamę i wytłumaczą dziecku o co chodziło tej pani jeżdżącej na byku. Dla porównania pamiętam kiedyś reklamę środków przeciwko prostacie przedstawiającą faceta z ogródkowym wężem i podlewającego kwiatki. Dziś jest to pani w skąpym stroju ujeżdżająca byka, a za chwilę lądująca na łóżku w atłasowej koszulce.
W sobotę na TVN widziałam reklamę piwa marki Dog in the Fog. I szczęka mi opadła.
Reklama w sposób humorystyczny ukazuje fakt, który mało ma wspólnego z humorem, a mianowicie – egzekucję.
W krótkim filmie skazanemu opowiadane są kawały. Po chwili okazuje się, że nieszczęśnik siedzi na krześle elektrycznym, a jego „życzliwi opiekunowie” rozweselają go w ostatnich chwilach. Przesłanie brzmi: „nie odbierajmy życia zbyt poważnie”.
Wydaje mi się ze troszkę przesadzili z tą reklamą
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 11 Lis 2006 Posty: 92 Skąd: ss ;]
Wysłany: 2007-06-21, 20:05
się czepiają teletubisiów, a w ciągu dnia, np. w przerwie bajek puszczane są reklamy takie, a nie inne, jak ta 'wskocz na byka'.
_________________ "Informacja nie jest wiedzą. Wiedza nie jest mądrością. Mądrość nie jest prawdą.
Prawda nie jest pięknem. Piękno nie jest miłością. Miłość nie jest muzyką. Muzyka jest najlepsza..."- Frank Zappa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum