Pomógł: 4 razy Wiek: 35 Dołączył: 05 Maj 2007 Posty: 743 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-06-26, 16:13
Słuchajcie, kładzie nas na łopatki? Czym? Papa Dance - kaszana, Verba - to samo tyle że jeszcze nieświeża, Toples - taka se melodyjka do poskakania. Nie przesadzajmy, myślę, że jeżeli chodzi o klasę artystów, to wcale nie są lepsi od wln. No ale przechodząc do kwestii zabawy (no ale jednak nie oszukujmy się, jednak taniej i "plebejskiej"), to faktycznie te 3 zespoły prawdopodobnie ją zapewnią. pzd
O organizacji to pogadamy juz po fakcie. Co do artystow.... Dla mnie tylko Dzem cos tam znaczy, chociaz wole stary. Poza tym reszta zespolow w sam raz na festyn. Wielun mial dwa, ale naprawde dobre. Nie mowie ze Dzialoszyn ma zle. Na taki festyn w sam raz. Pewnie bedzie tam wiecej ludzi bo wiekszosc niestety woli Papa Dance i Verbe zamiast TSA:/
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Pomogła: 18 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Lut 2006 Posty: 1016 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-06-27, 08:27
syd napisał/a:
Wielun mial dwa, ale naprawde dobre.
no i tu bym się z Tobą kłóciła, ponieważ nie podobały mi sie te koncerty, bo nie lubię takiej muzyki Juz zdecydowanie wole VERBE, bo można się przy tym poruszać, a nie jakies pogo pod scena, gdzie jeden przewraca drugiego
_________________ W naturze człowieka leży rozsądne myślenie i nierozsądne działanie.
no i tu bym się z Tobą kłóciła, ponieważ nie podobały mi sie te koncerty, bo nie lubię takiej muzyki
Może i nie lubisz, ale nie możesz zaprzeczyć, że zespoły były naprawdę dobre i dobrze znane w Polsce.
Ferbik napisał/a:
cóż za wspaniały krok w tym tańcu, ruchy biodrami i choreografia... sorry ale jakoś nie potrafię zrozumieć tego hmmm "tańca".
Ferbik, to tylko rodzaj zabawy, naprawdę
Co do samych DD - Fleszar czasem rok temu też nie był? Zespoły bardziej 'rozrywkowe' niż na DW (z wyjątkiem Dżemu oczywiście). Jeżeli ktoś chce iść sie bawić, to mu będzie odpowiadało, ale jeżeli ktoś będzie chciał iść posłuchać muzyki, to już niekoniecznie.
Może i nie lubisz, ale nie możesz zaprzeczyć, że zespoły były naprawdę dobre i dobrze znane w Polsce.
Dokladnie. Mi nie chodzi o to czy ktos lubi taka muzyke czy nie. Bo jakby miala przyjechac jakas dobra gwiazda hiphopu (bo Peje za takiego nie uwazam) to bym to docenil, chociaz takiej muzyki nie lubie. A w Dzialoszynie z dobrych zespolow to tylko Dzem widze. Ale ludzie beda sie tam pewnie bawili dobrze. Po prostu odpowiednie zespoly na odpowiednim miejscu.
Ferbik napisał/a:
cóż za wspaniały krok w tym tańcu, ruchy biodrami i choreografia... sorry ale jakoś nie potrafię zrozumieć tego hmmm "tańca".
I raczej nie zrozumiesz jesli sam nie sprobujesz;)
wikipedia napisał/a:
Pogo – grupowy taniec charakterystyczny dla kontrkultur punków oraz skinheadów, tańczony najczęściej na koncertach muzycznych. Z punk rocka przedostał się później także do heavy metalu i RAC. Polega on na rytmicznym podskakiwaniu i obijaniu się o siebie nawzajem, przepychaniu się przez tańczący tłum, a nawet szarpaniu za ubrania. Zdarza się, że tańczący padają na ziemię, jednak zwykle od razu podnoszeni są przez osoby tańczące obok.
Pogo w większości przypadków nie zawiera elementów groźnych dla zdrowia, choć dla osób postronnych może sprawiać wrażenie prawdziwej bijatyki.
I o to w tym chodzi, o dobra zabawe:) Liczba ofiar jest naprawde niewielka. I przy Dzemie tez pogo bedzie, moge sie o wszystko zalozyc. A popatrzcie sobie jeszcze ile jest bojek na dyskotekach a ile na koncertach. Ludzie w pogo sie tak zmecza ze juz sil na bicie sie nie maja (nie mowiac o tym ze na koncertach ludzie sa przewaznie duzo pozytywniej do siebie nastawieni).
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Co do samych DD - Fleszar czasem rok temu też nie był?
Nie, nie. Rok temu zagrali m.in. Patrycja Markowska, TSA i D-Bomb. Fleszara tam nie było. Za to Gabriel był u nas 2 lata temu z tego, co pamiętam.
Dużo osób mówiło wtedy, że Dni Działoszyna stają się z roku na rok coraz bardziej ubogie. A tu w 2007 taka niespodzianka.
Chyba organizatorzy wzięli sobie te słowa do serca.
I to mi się podoba.
Głównie ze względu na Dżem moja obecność tam obowiązkowa.
Juz zdecydowanie wole VERBE, bo można się przy tym poruszać,
to sorry ale z mojej strony brak slow. Chociaz jak ktos sie mocno nawali, to moze i mu sie taka wiocha spodoba...
No widizsz siwy_: to że Ty uważasz za odjazdowy taniec pogo, ja tego nie rozumiem, ale akceptuję chociaż widać jak się człowiek w tym "tańcu" uzwierzęca, bo trudno to nazwać tańcem, więc zaakceptuj to, że ktoś może mieć inny gust niż Twój. Każdy ma prawo do własnego zdania, więc nie komentuj w ten sposób, że trzeba sie ochlać, żeby spodobała się komuś muzyka typu Verba, nazwana przez Ciebie wiochą. Więcej szacunku i pokory dla innych.
A mi tam Verba nawet podchodzi, bo mają niezłe, wciągające teksty piosenek.
Lubię szczególnie wszystkie części "Młodych Wilków" i wiem, że mnóstwo moich znajomych z chęcią posłuchałoby ich znów(byli rok temu na DW) na żywo.
Więc pewnie zostanę dłużej po wyczekiwanym przeze mnie koncercie DŻEMU.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum