Co do fotoradarów - 95 % fotoradaró robi zdjęcia jedynie rejestracji i czasem (rzadko) chwyta kabiny, dlatego najskuteczniejszym sposobem jest puścić ściemę, ze to nie my jechaliśmy. Jako osobę, która prowadziła wskazujemy kogoś, kto rzadko używa auta (najlepiej dziadek, babcia, mama etc.) i nie ma punktów karnych, mandat zapłacimy, ale licznik punktów nam nie nabija
Dostajesz fotę na Twój adres, ale zaczynasz bajkę że to nie Ty jechałeś (nie ma obowiązku, że tylko Ty możesz jechać swoim autem). Pożyczyłeś brykę ciotce, wujkowi, babci i tej wersji się trzymasz, w 95 % przypadków kierowcy nie da się rozpoznać gorzej jak jesteś w tych 5 % tu idzie na Twoje konto. Z dwojga złego lepszy mandat niż mandat i punkty. Sposób sprawdzony przez moją znajomą
wieluniaczek Przyjeżdża na zakupy czujny obserwator
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 336 Piwa: 1/1 Skąd: z miasta
Wysłany: 2007-06-25, 21:55
waldex napisał/a:
Co do fotoradarów - 95 % fotoradaró robi zdjęcia jedynie rejestracji
Niestety nie masz racji zdjęcia są całego samochodu (widziałem już kilka na własne oczy przysłane do naszej komendy na zdjęciu jest data miejsce dopuszczalna predkość i twoja .
[ Dodano: 2007-06-25, 22:55 ]
*Twoja prędkość
[ Dodano: 2007-06-25, 23:00 ]
Fotki nie dostajesz tylko wezwanie na komendę gdze ustala się kto kierował i w razie przyznania się do wykroczenia wypisują ci mandat jeżeli nie masz sprawę w sądzie grodzkim (w miejscowości w której komenda wystawiła mandat -kumpel miał taką sprawę w Kłobucku)
[ Dodano: 2007-06-25, 23:01 ]
* szybko piszę i robię błędy miało być z komendy która wysłała zdjęcie nie mandat
[ Dodano: 2007-06-25, 23:22 ]
ustawiony do działania
dodam do dyskusji tyle ze fotoradar nie robi zdjęc które sie "nie opłacają", bo przy odraniczeniu do 50km/h auto z prędkością 68km/h nie będzie miało zdjecia bo jego koszty przewyższają sam mandat (to z pewnego zródła)
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
Pomogła: 8 razy Wiek: 35 Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 727 Skąd: z 1038:D
Wysłany: 2007-06-27, 21:23
akirus napisał/a:
dodam do dyskusji tyle ze fotoradar nie robi zdjęc które sie "nie opłacają", bo przy odraniczeniu do 50km/h auto z prędkością 68km/h nie będzie miało zdjecia bo jego koszty przewyższają sam mandat (to z pewnego zródła)
ja nie byłabym taka pewna. Może w większości tak jest, ale jak stał fotoradar w Wydrzynie koło szkoły (chyba jedno z ulubionych miejsc w naszym powiecie) to był pomysł żeby robił zdjęcia już od 60km/h ale w rezultacie był chyba na 70km/h ustawiony... jak wiadomo tam jest ograniczenie do 50km/h którego naprawdę może jedna na sto osób przestrzega
też obiło mi się o uszy o tej dwudziestokilometrowej tolerancji,ale czy tak jest na pewno to nie wiem! natomiast nawet wysoki mandat nie każdego nauczy szacunku do obowiązujących przepisów,niestety...przyznaje,że mi się zdarzało czasem przekroczyć dozwoloną prędkość(choć do wielu szaleńców mi na pewno sporo brakowało,ale 70 przez wieś czy 110-120 po niezabudowanym zdarzało się!),pisałem już o tym miesiąc temu miałem pieszego na masce,prędkosć była prawidłowa na moje szczęście,natomiast od tamtego czasu nie wiem czy o 10km/h nawet coś przekroczyłem(na zabudowanym to już na bank nie) Pozdrawiam!
[ Dodano: 2007-08-14, 15:29 ]
Ostatnio mój wujek opowiadał mi,że rozmawiał ze znajomym ortopedą,który wyjechał do Szwecji! Chodziło o to czy mój dziadek (79 lat) nie jest za stary na operację stawu biodrowego-najstarsza pacjentka tego lekarza miała 104 lata-w Szwecji jest takie poszanowanie dla przepisów drogowych,a także przepisów BHP,że tam ortopedia jest domeną pacjentów w wieku starczym,bo liczba wypadków drogowych czy tak częstych u nas wypadków przy pracy,jest znikoma!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum