Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-07-08, 21:26
W sumie nie wiem dlaczego temat jest w "Polityka w naszym mieście", ale co tam
No i proponowałbym nieśmiało rozszerzenie listy sklepów o co najmniej 2 - sieć PSS Społem (rozumianą jako KOKOS, sklep na Bugaju i na ul. Augustiańskiej oraz Delikatesy przy pl. Legionów. Z punktu widzenia wielkości/obrotów/lokalizacji nie można wg mnie zaliczyć tych sklepów do małych osiedlowych sklepików.
A co do wyboru z dostępnych opcji:
Intermarche - bo mam po drodze (praca-dom), przyzwoicie zaopatrzony, a to że podatki z tego sklepu wpływają od jakiegoś czasu do naszej kasy miejskiej to dodatkowy plus.
Sklepik osiedlowy - bo blisko i bez problemów. No i zawsze można się czegoś ciekawego mimochodem dowiedzieć
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Pomogła: 8 razy Wiek: 35 Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 727 Skąd: z 1038:D
Wysłany: 2007-07-08, 21:31
a ja mam sentyment do Lidla i lubię ten sklep poza tym to raczej Intermarche jak coś, jesli chodzi o wędliny to tylko prosto z masarni, pieczywo z piekarni a owoce/warzywa głównie z rynku (latem) a zimą to zależy gdzie akurat jestem na zakupach
A ja najczęściej robię zakupy w Intermarche....chyba dlatego, ze przyzwyczaiłam się juz do tego sklepu. Poza tym sklep w mojej miejscowości...no bo jest blisko i ...
ourson napisał/a:
No i zawsze można się czegoś ciekawego mimochodem dowiedzieć
...no właśnie
_________________ Nic nie jest tak silne jak delikatność; nic tak delikatne jak prawdziwa siła...
Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Dołączył: 05 Maj 2007 Posty: 743 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-07-10, 14:38
Lidl bo tanio, ale zastrzegam, że biorę tylko towary wyprodukowane w Polsce (nie śmiać się, to dla mnie bardzo ważne)
Małe osiedlowe sklepiki bo mam bardzo! blisko do co najmniej dwóch, poza tym bardzo sympatyczne ekspedientki
_________________ To właśnie lęk przed porażką nie pozwolił mi podjąć wielkiego działania.
Dopiero dzisiaj stawiłem pierwsze kroki tam, gdzie powinienem je postawić przed 10 laty.
Ale jestem szczęśliwy, że nie czekałem kolejnych 20
Carrefour - blisko i tanio, uważam że wszystko czego potrzebuję się tam znajduje.
Osiedlowy sklepik u Napieraja - bardzo dobrze zaopatrzony i ceny przyzwoite.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum