Witam!
Myślę nad założeniem konta bankowego, jako że często korzystam z przelewów np, aukcje allegro, doładowania konta VoIP itd. A wkurzają mnie te wysokie opłaty za przelew ma poczcie(2,50zł) i fakt że poczta jest niekeidy zamknięta.
Ktoś może polecić jakieś konto ?? Niektórzy mówią że mbank jest dobry, ja tam przeglądałem oferty róznych banków, ale nie jestem do końca pewien który wybrać.
Mój chłopak korzysta z Inteligo, konta internetowego prowadzonego przez PKO, moim zdaniem jest bardzo fajne. Jak na razie nie zamierzam otwierać swojego rachunku, wygodniej dla mnie jest trzymac kasę przy sobie, ale wszystko może sie zmienić
Korzystam z Inteligo - nie mam żadnych zastrzeżeń. mBank też jest w miarę, ale patrząc na wypłacanie gotówki z bankomatów w Wieluniu jest niekorzystny, ponieważ nie ma bankomatów bez prowizji. Co do Inteligo nie mam z tym problemów.
Jeśli miałbym polecić z tych dwóch to właśnie Inteligo.
Tez sie dolaczam do polecajacych Inteligo:) Zero problemow jak do tej pory, latwa obsluga.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2007-08-01, 18:32
Tez sie zbieram do zalozenia i zalezy mi na koncie, za ktorego utrzymanie nie trzeba placic (jest chyba taki warunek gdzies, ze przy kwocie >100zl nie placi sie za utrzymanie konta).
Ja również polecam Inteligo.
Jeżeli utrzymujesz saldo dodatnie powyżej 100PLN, to nie płacisz za prowadzenie rachunku.
Wpłaty i wypłaty bezproblemowe w PKO BP.
Opłaty na Inteligo:
Karta VISA 0,99PLN/miesiąc
Przelew jednorazowy na konto w PKO BP 0,00 PLN
Przelew jednorazowy na konto w innym banku 0,99 PLN
Ostatnio zmieniony przez Krzysztof 2007-08-01, 18:56, w całości zmieniany 1 raz
Aha z góry dzięki za pomoc. To chyba wybiorę Inteligo... W Wieluniu pełno bankomatów z PKO, ale jak jest z wpłacaniem pieniędzy na konto ?? Muszę iść specjalnie do banku żeby umieścić na swoim koncie określoną kwotę ??
W Wieluniu pełno bankomatów z PKO, ale jak jest z wpłacaniem pieniędzy na konto ?? Muszę iść specjalnie do banku żeby umieścić na swoim koncie określoną kwotę ??
A gdzie jest tak, że nie trzeba pieniędzy wpłacać w banku jeśli nie przelewa się ich z konta na konto?
W Wieluniu PKO BP ma 3 bankomaty bezprowizyjne:
ul. Barycz,
Globi,
Plus Discount.
Pieniądze można wpłacić w:
banku na Barycz bądź
w Agencji PKO BP mieszczącej się w budynku Administracji Osiedla Wyszyńskiego - w pomieszczeniu dawnej poczty.
Pomogła: 25 razy Wiek: 40 Dołączyła: 30 Maj 2007 Posty: 559 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-08-01, 20:29
Ja korzystam z usług mBanku i jestem zadowolona. Prowadzenie konta za darmo bez określonych minimalnych wpływów, obsługa internetowa za darmo. Tylko jeśli chodzi o bankomaty to w Wieluniu rzeczywiście jest problem. Ale cóż może sie doczekamy...
Polecam konto w PKO BP, obsługujące łatwy dostęp internetowy do konta, bądź PKO Inteligo.
Mateusz napisał/a:
ale jak jest z wpłacaniem pieniędzy na konto ?? Muszę iść specjalnie do banku żeby umieścić na swoim koncie określoną kwotę ??
Niestety, zawsze tak jest, aby umieścić określoną kwotę na koncie trzeba ją wcześniej wpłacić. Można to zrobić osobiście bądź za pośrednictwem innego przelewu np. wynagrodzenie bądź zapłata za sprzedaną rzecz na Allegro.
Pomogła: 8 razy Wiek: 35 Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 727 Skąd: z 1038:D
Wysłany: 2007-08-01, 22:03
ja również mBank, wszystko fajnie i problemów zero a bankomaty w Wieluniu, no lipa trochę ale może kiedyś... płacenie kartą jest najwygodniejsze tylko szkoda że nie wszędzie i nie za wszystko można tak płacić..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum