R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Panterka
2008-01-05, 11:56
Woodstock
Autor Wiadomość
Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-08-04, 09:04   

Magduś napisał/a:
Świetny koncert Type O Negative. Chylę czoło. I jeszcze piosenka Black No. 1 uwieńczyła to widowisko, miodzio.

Ojej stare czasy mi się przypomniały jak słuchałem TON :) A piosenki Black nr 1 daaaawno nie słyszałem :) Jakieś 10 lat temu :)

yabos 
Wieluniaczek

Piwa: 4/2
Wysłany: 2007-08-05, 19:29   

Wlasnie wrocilem, bylo bosko:D Relacje napisze jutro bo trzeba sie do porzadku doprowadzic i wyspac w koncu:)

Jaro 
Administrator
wielun.biz

Piwa: 33/113
Wysłany: 2007-08-05, 20:14   

syd, wrzuć jakieś zdjęcia :wink:

yabos 
Wieluniaczek

Piwa: 4/2
Wysłany: 2007-08-05, 20:43   

Zdjec nie mam. Aparatu nie bralem a w telefonie mam slaby i jakos mi sie nie chcialo fotek robic. Ale moze cos wynajde. Paru ludzi z kumplem zatrzymalismy i sobie z nimi fotki robilismy, zostawilismy maile, moze ktos cos przysle:) A zdjec w necie pelno bedzie, wystarczy poszukac:)

yampress 
WIELUNIAK

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 2007-08-05, 20:51   

no czekamy czekam ;) na foty ludzi którzy byli
Postaw piwo autorowi tego posta

Ferbik 
Administrator

Wysłany: 2007-08-08, 08:37   

onet napisał/a:
"A pani by chciała krew od przystankowiczów?"

700 litrów krwi oddali uczestnicy Przystanku Woodstock

"Gazeta Wyborcza": "W atmosferze przesączonej (dosłownie) promilami, łoskotem satanistycznej muzyki i przekleństw oddawana jest krew na potrzeby chorych" - pisze doradca ministra edukacji o krwiodawstwie na Woodstock".
Gazeta przypomina, że na Przystanku Woodstock zebrano od honorowych dawców prawie 700 litrów krwi. Polskim pacjentom codziennie potrzeba tysiąc litrów.

Przystanek zakończył się w niedzielę, a w poniedziałek związany z o. Rydzykiem "Nasz Dziennik" zamieścił felieton Hanny Wujkowskiej, lekarza i doradcy Romana Giertycha "ds. promocji ochrony życia w szkole", o akcji krwiodawstwa. "Gazeta Wyborcza" przytacza fragmenty listu: "uczestnicy Woodstocku (oby nie pijani czy znajdujący się pod wpływem narkotyków) oddają "honorowo" krew - dar życia". Według niej "oddać krew dla kogoś, to znak poświęcenia, oddanie jakby cząstki samego siebie". Tymczasem "na Woodstock profanuje się wartość krwi". "Róbta, co chceta" osiągnęło absolutne dno, a zawołanie kojarzy się ze szczytem wulgarności i bezmyślności". Według Wujkowskiej osoby, które dostaną krew z Woodstock, są zagrożone HIV i żółtaczką, bo z powodu tzw. okienka serologicznego (czasu między zarażeniem a wykrywalnością) można przeoczyć te wirusy.

Gazeta przypomina, że akcję pobierania krwi zorganizował PCK. Przyjechały tu specjalne krwiobusy - autobusy przystosowane do profesjonalnego pobierania krwi. Miasteczko kilkakrotnie kontrolował sanepid. Nie stwierdził żadnych uchybień.

Jurek Owsiak powiedział dla "GW": - Sugerowanie, że któryś z dawców wnosi ryzyko zakażonej krwi, jest bezsensowne i idiotyczne. Tak można postawić pod znakiem zapytania sens codziennego pobierania krwi w całym kraju. Trzeba nie mieć zielonego pojęcia o całym działającym systemie pobierania krwi, by wyrażać tak nieprofesjonalne opinie.

Hanna Wujkowska dla "GW": - Nie napisałam, że wszyscy mają zakażoną krew. Ale być może tacy tam występują, trzeba to sprawdzić, trzeba mieć absolutną pewność. Pani by chciała dostać krew od przystankowiczów?

Jarosław Pinkas, wiceminister zdrowia odpowiedzialny za służbę krwi dla "GW": - O Boże! Nie chcę tego komentować ani wchodzić w spory ideologiczne. Nie przyjmuję do wiadomości tych argumentów. I tym bardziej jestem oburzony, że pani Wujkowska jest lekarzem. A lekarz powinien mówić prawdę, a nie to, co mu się wydaje.

Wypowiedzi pseudoznawców ocierają się o idiotyzm. Owsiak dobrze powiedział.

waldex 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Postawił 6 piw(a)
Wysłany: 2007-08-08, 08:47   

Większe prawdopodobieństwo zarażenia sie żółtaczką jest w czasie operacji niż przy przyjmowaniu krwi!
I takim niedukom-lekarzom podwyżki? Nóż w kieszeni się otwiera!
Bądźmy w swoich dziedinach profesjonalistami, a nie politykozależnymi"specjalistami".
Czym krew od Woodstockowicza jest gorsza od osoby nie słuchającej rocka. nie kryję tego, że nie lubię ostrego rocka, ale nie sreślam kogoś za to, że jest rockowcem, tym bardziej jego woli oddania krwi.

Ferbik 
Administrator

Wysłany: 2007-08-08, 08:49   

waldex, to proponuję Ci poczytać co na temat Woodstocka i Owsiaka mówią mohery i ojdyro. Wtedy zrozumiesz skąd taka katolicka więź i nienawiść do Jurka.

Jaro 
Administrator
wielun.biz

Piwa: 33/113
Wysłany: 2007-08-08, 09:03   

Owsiak też wyraził swoja opinię na temat Rydzyka, pisałem o tym w temacie "Jaki jest naprawdę ojciec Rydzyk".
Natomiast gazeta "Nasz Dziennik" pisząc takie brednie, powołując się na lekarza medycyny, powinna mieć świadomość tego, że pisze oszczerstwa i liczyć się z konsekwencjami tego czynu.
Ostatnio zmieniony przez Ferbik 2007-08-08, 09:05, w całości zmieniany 1 raz  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi