Na chłopski rozum wątpię, żeby studia z matematyki prowadziła jakakolwiek uczelnia niepaństwowa. Studia na tym kierunku są mało popularne, przy okazji trudne i mają stosukowo duże rygory przy postępowaniu akredytacyjnym. Sprawdź czy w ogóle kierunek jest w głównym ośrodku tej uczelni - http://www.wshe.lodz.pl . Za to na pewno w Wieluniu prowadzą kierunek informatyka, na niej jest względnie dużo matmy.
Pozdro
kampos, a chodzisz na ta informatyke?? Jak tak to co mozesz napisac mi o poziomie nauczania i czy jest b. duzo nauki. Na matme chcialem isc bo ja lubiei rozumiem, ale informa nie odpada ;D dzieki za info
Pomogła: 25 razy Wiek: 40 Dołączyła: 30 Maj 2007 Posty: 559 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-08-08, 15:05
Z tego co mnie wiadomo szkoła ta nie ma zbyt dobrej opinii. Ja tam nie studiowałam, ale moja kuzynka owszem, wystarczy jeździć i płacić i wszyscy są zadowoleni.
kampos, a chodzisz na ta informatyke?? Jak tak to co mozesz napisac mi o poziomie nauczania i czy jest b. duzo nauki. Na matme chcialem isc bo ja lubiei rozumiem, ale informa nie odpada ;D dzieki za info
Nie, ale mam znajomego, który chodził.
Jesli juz chcesz isc na studia zaoczne, to z calym przekonaniem polecam Ci studia na uczelni panstwowej, płacisz pewnie porównywalnie, a masz wiekszy autorytet uczelni. Zreszta na matme pewnie prowadzone sa w dalszym ciagu dodatkowe rektutacje na politechnikach i uniwerkach okolicznych, wiekszych miast.
Jesli juz chcesz isc na studia zaoczne, to z calym przekonaniem polecam Ci studia na uczelni panstwowej, płacisz pewnie porównywalnie, a masz wiekszy autorytet uczelni.
Nie powiedziałbym. Porównać można chociażby Akademię Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej do UW o kierunku Pedagogicznym. Jest wiele lepszych prywatnych szkół cieszących się większym prestiżem niż państwówki.
Pomogła: 8 razy Wiek: 35 Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 727 Skąd: z 1038:D
Wysłany: 2007-08-08, 18:30
Marcin.. chyba troszkę przesadzasz;/ prywatna lepsza od państwowej? tylko że pracodawcy mając wybierać pomiędzy pracownikiem po państwowej a pracownikiem po prywatnej wybierają tego pierwszego... przynajmniej w wiekszości przypadków.
na prywatnej liczy się przede wszystkim kasa, masz kase to dostajesz dyplom i tyle...
nie wiem, ale ja tam dobrego zdania o prywatnych nie słyszałam, przynajmniej porównując je z państwowymi..
Pomogła: 18 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Lut 2006 Posty: 1016 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-08-08, 18:31
Ferbik kłóciłabym się. Wystarczy spojrzeć na ranking szkół wyższych w bodajże Rzeczpospolitej z maja ( nie pamiętam dokładnie z którego miesiąca) i na pierwszych miejscach były szkoły panstwowe a dopiero na któryś tam szkoły prywatne
_________________ W naturze człowieka leży rozsądne myślenie i nierozsądne działanie.
Ostatnio zmieniony przez jenusia 2007-08-08, 19:37, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum