|
Blyszczyk czy szminka? |
| Author |
Message |
jenusia
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

|
Posted: Błyszczyk czy szminka?
|
[ !!! ]
|
|
| Czego używacie? Błyszczyka czy szminki?? i Które polecacie :> |
| |
|
|
|
|
Panterka
Moderator żona admina :)

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Ja zdecydowanie wole błyszczyk. Ale jako ze nie jestem ekspertem od makijazu to raczej nic nie polecę :P |
|
|
|
|
Marta
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Ani jednego nie używam ani drugiego :P
Ewentualnie używam balsamu do ust ;)
Bo ogólnie mam bardzo wrażliwe usta, na co dzień mam je bardzo czerwone, a gdy jets mi zimno wpadają w odcień fioletowego :D
A błyszczyka nie lubie, bo gdy mam rozpuszczone włosy to wszystko się klei :P |
| |
|
|
|
|
glizda
Moderator diablica

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Ja osobiście używam błyszczyka :grin: Nie używam szminek. Wole delikatny makijaż, nie rzucający sie w oczy :grin: |
|
|
|
|
olka:)
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Ja uzywam błyszczyka :D :D Mam ich kilka kazdy na jakas okazje :D |
|
|
|
|
AnnBlue
Mieszka pod Wieluniem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
A ja używam i jednego i drugiego. Ale pomadki tylko w delikatnym naturalnym odcieniu. Wolę mocniej zaakcentować oczy.
A polecic mogę szminke nabłyszczającą AVON (ja używam Champagne Glow) ;) |
|
|
|
|
raulmanka
Ma stragan na targu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| to zależy wszystko :P błyszczyk ślicznie wygląda ale przy wietrze i rozpuszczonych włosach to można zwariować :D generalnie to nie mam ulubionych, lubię nowości wszelkie, obecnie mam jeszcze wibrujące AVON, jakiś z Maybelline i Rimmera. Chyba najfajniejszy jest Maybelline;) |
|
|
|
|
karcia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Ja zdecydowanie wolę błyszczyk. :wink:
Wydaje mi się bardziej praktyczny.
A, że zwykle usta maluję "na szybko" błyszczyk sprawdza się lepiej niż szminka,
bo nie jestem aż tak bardzo "umazana" :P przy niektórych ruchach wykonywanych w pośpiechu.
Jakiś czas temu spodobały mi się błyszczki chłodzące.
Nakładane na usta dają naprawdę fajne uczucie. :) |
|
|
|
|
jestsuper
Przyjeżdża na zakupy

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Nie przepadam za błyszczykami, szybko się ścierają, włosy się przyklejają i w ogóle mam ciemną karnację i dość ciemne usta i nie mogę znaleźć swojego koloru. Wolę szminkę (choć w moim wieku bardzo mało dziewczyn ich używa) nakładam jej bardzo mało, wręcz tylko musnę po wargach i rozcieram a i tak trzymają się dłużej i jakoś ładnie mi w winnych czerwieniach :oops: Mam ich kilka, najbardziej lubię z Oriflame |
|
|
|
|
Syla
W trakcie przeprowadzki do Wielunia SuperStar

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Szminki, pomadki odpadają. Wolę błyszczyk, uwielbiam go jeść, szczególnie te smakowe, chociaż wszystkie podobnie smakują.
Najlepsza na warrry jest wazelinka, nadaje fajowy połysk i dość długo się trzyma :D |
|
|
|
|
zwyczajna
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Nic nie używam,ale chyba bardziej ze strachu,jestem na coś uczulona co znajduje sie w pomadkach czy błyszczykach i wyglądam jak bokser tak mam spuchnięte usta.... :D |
|
|
|
|
akirus

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
a ja lubię balsamy do ust, te które są kolorowe i smakowe np z AVONu,
ale błyszczyki też, bo łatwo się nakładają i nie wysuszają ust,
a tak na prawdę to mam wszystkiego tego po trochu w różnych kolorach :D i w różnych torebkach ;) |
|
|
|
|
glizda
Moderator diablica

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="akirus"]a tak na prawdę to mam wszystkiego tego po trochu w różnych kolorach :D i w różnych torebkach ;)[/quote]
:lol: :lol: :lol: ja mam tak samo
ostatnio przetrząsnęłam wszystkie moje torebki w poszukiwaniu mojego ulubionego błyszczyka :D |
|
|
|
|
akirus

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
no tak i nigdy nie wiadomo, w której torebce co znajdę,
a kiedyś mi zginął mój ulubiony błyszczyk to go po pół roku znalazłam w jakiejś torebce odłożonej już do wyrzucenia :D |
|
|
|
|
Magduś
Przyjeżdża na zakupy Miss Forum 2007

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Blyszczyk zdecydowanie. :smile:
Polecam te:
[img]http://www.maxfactor.si/data/fotografije/mf/nadi/prodajne_akcije/maj_06/lipgloss_tubepack.jpg[/img] |
|
|
|
|
Basia
Wieluniaczek Dwa oblicza ]:-)

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Syla"]Najlepsza na warrry jest wazelinka, nadaje fajowy połysk i dość długo się trzyma :D[/quote]
ja również :D
aczkolwiek bez błyszczyka nie mogę żyć, mój ukochany GUERLAIN KISS KISS LAQUE Kolor 706 różowy z drobinkami brokatu jest po prostu boski, długo się trzyma na ustach, można jeść i pić a on dalej jest :)
co do szminek to też czasami używam, ale zawsze w połączeniu z bezbarwnym błyszczykiem, stawiam na połysk hihiih
225862911.jpg
|
 |
| 21074 Time(s) 21.19 KB |
|
|
|
|
|
Leveile Soleile

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Ja najczęściej błyszczyki stosuję, jestem od nich wręcz uzależniona. :oops:
Trudno się mówi. :D
A polecić mogę te z Meybelline Water Shine Diamonds, z tańszych fajne ma Wibo-te smakowe. :D Ale one są prawie transparentne. Ciekawe ma też Rimmel, te 'powiększające' usta. Astor ma fajne, ale nie pamiętam jak się nazywają, w każdym razie baaardzo błyszczące, tylko jest jeden mankament-okropnie smakują. :sad: No, ale najlepsze wg mnie to te z Bourjois 3 D. :) |
|
|
|
|
Basia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Leveile Soleile"]Astor ma fajne, ale nie pamiętam jak się nazywają, w każdym razie baaardzo błyszczące, tylko jest jeden mankament-okropnie smakują[/quote]
i jeszcze nie trzymają się na ustach w ogóle :!: :!: :!: no chyba, że się go nałoży odrobinkę, a ja lubię jak ustą "tętnią" od błyszczyka, z tym mi się nie udało tego efektu osiągnąc :? |
|
|
|
|
Leveile Soleile

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote]i jeszcze nie trzymają się na ustach w ogóle :!: :!: :!: no chyba, że się go nałoży odrobinkę, a ja lubię jak ustą "tętnią" od błyszczyka, z tym mi się nie udało tego efektu osiągnąc :?[/quote]
Jeśli chodzi o trwałość to faktycznie, nie jest najlepszy, ale fajnie błyszczy. :P
Mogliby go porządnie dopracować. |
|
|
|
|
jenusia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| hehe mój facet ostatnio rozsmakował się w moim błyszczyku :P czyję, że szybko mi się skończy :P |
|
|
|
|
Leveile Soleile

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Jenusia, a jakiego Ty używasz? :) |
|
|
|
|
jenusia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Ostatnio Gloss booster z Oriflame, dostałam go w prezencie więc używam, jednak jakbym miała sama kupić to nie wiem czy bym się zdecydowała;p |
|
|
|
|
Basia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
wiem, że to może zabrzmieć troszkę snobistycznie, ale czy nie uważacie ze warto zainwestować w droższe kosmetyki? dla mnie Avon lub Oriflame w 80% mają szajskie produkty, Astor tez jest dla mnie niższą półką. A np. taki błyszczyk np. Lancome,czy Guerlain wiadomo ze są on droższy, ale jak dla mnie 100 razy bardziej wydajniejsze, trwalsze i efektowniejsze.
Ja staram się kupować sprawdzone i porządne kosmetyki, pomimo iż są ich tańsze substytuty. i jeszcze nigdy się na nich nie zawiodłam :roll: |
|
|
|
|
Leveile Soleile

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="jenusia"]Ostatnio Gloss booster z Oriflame, dostałam go w prezencie więc używam, jednak jakbym miała sama kupić to nie wiem czy bym się zdecydowała;p[/quote]
Jeśli Twój facet sie w nim rozsmakował to chyba musi być dobry. :P Czy ten błyszczyk jest słodki w smaku?
Basiu, tak samo można powiedzieć, że najlepiej zainwestowac w lepszy podkład, puder, tusz, eyeliner itd. Jak na razie nie potrafiłabym zainwestować w błyszczyk np.100 zł. :shock: Mam wiele innych wydatków z którymi muszę sie uporac. |
|
|
|
|
AnnBlue
Mieszka pod Wieluniem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Ja też raczej nie inwestuję w drogie kosmetyki bo mam w domu taką małą kobietkę, która uwielbia szperać mi w kosmetyczce. W konsekwencji kosmetyki mi baaaardzo szybko znikają :wink: |
|
|
|
|
|
|