Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
Blyszczyk czy szminka?
Author Message
jenusia
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Posted:    Błyszczyk czy szminka? [ !!! ]

Czego używacie? Błyszczyka czy szminki?? i Które polecacie :>

Panterka
Moderator
żona admina :)

Posted:     [ !!! ]

Ja zdecydowanie wole błyszczyk. Ale jako ze nie jestem ekspertem od makijazu to raczej nic nie polecę :P

Marta
WIELUNIAK

Ani jednego nie używam ani drugiego :P

Ewentualnie używam balsamu do ust ;)

Bo ogólnie mam bardzo wrażliwe usta, na co dzień mam je bardzo czerwone, a gdy jets mi zimno wpadają w odcień fioletowego :D
A błyszczyka nie lubie, bo gdy mam rozpuszczone włosy to wszystko się klei :P

glizda
Moderator
diablica

Ja osobiście używam błyszczyka :grin: Nie używam szminek. Wole delikatny makijaż, nie rzucający sie w oczy :grin:

olka:)
Dojeżdża PKSem

Ja uzywam błyszczyka :D :D Mam ich kilka kazdy na jakas okazje :D

AnnBlue
Mieszka pod Wieluniem

A ja używam i jednego i drugiego. Ale pomadki tylko w delikatnym naturalnym odcieniu. Wolę mocniej zaakcentować oczy.
A polecic mogę szminke nabłyszczającą AVON (ja używam Champagne Glow) ;)

raulmanka
Ma stragan na targu

to zależy wszystko :P błyszczyk ślicznie wygląda ale przy wietrze i rozpuszczonych włosach to można zwariować :D generalnie to nie mam ulubionych, lubię nowości wszelkie, obecnie mam jeszcze wibrujące AVON, jakiś z Maybelline i Rimmera. Chyba najfajniejszy jest Maybelline;)

karcia

Ja zdecydowanie wolę błyszczyk. :wink:
Wydaje mi się bardziej praktyczny.
A, że zwykle usta maluję "na szybko" błyszczyk sprawdza się lepiej niż szminka,
bo nie jestem aż tak bardzo "umazana" :P przy niektórych ruchach wykonywanych w pośpiechu.
Jakiś czas temu spodobały mi się błyszczki chłodzące.
Nakładane na usta dają naprawdę fajne uczucie. :)

jestsuper
Przyjeżdża na zakupy

Nie przepadam za błyszczykami, szybko się ścierają, włosy się przyklejają i w ogóle mam ciemną karnację i dość ciemne usta i nie mogę znaleźć swojego koloru. Wolę szminkę (choć w moim wieku bardzo mało dziewczyn ich używa) nakładam jej bardzo mało, wręcz tylko musnę po wargach i rozcieram a i tak trzymają się dłużej i jakoś ładnie mi w winnych czerwieniach :oops: Mam ich kilka, najbardziej lubię z Oriflame

Syla
SuperStar

Szminki, pomadki odpadają. Wolę błyszczyk, uwielbiam go jeść, szczególnie te smakowe, chociaż wszystkie podobnie smakują.
Najlepsza na warrry jest wazelinka, nadaje fajowy połysk i dość długo się trzyma :D

zwyczajna
WIELUNIAK

Nic nie używam,ale chyba bardziej ze strachu,jestem na coś uczulona co znajduje sie w pomadkach czy błyszczykach i wyglądam jak bokser tak mam spuchnięte usta.... :D

akirus

a ja lubię balsamy do ust, te które są kolorowe i smakowe np z AVONu,

ale błyszczyki też, bo łatwo się nakładają i nie wysuszają ust,

a tak na prawdę to mam wszystkiego tego po trochu w różnych kolorach :D i w różnych torebkach ;)

glizda
Moderator
diablica

[quote="akirus"]a tak na prawdę to mam wszystkiego tego po trochu w różnych kolorach :D i w różnych torebkach ;)[/quote]

:lol: :lol: :lol: ja mam tak samo
ostatnio przetrząsnęłam wszystkie moje torebki w poszukiwaniu mojego ulubionego błyszczyka :D

akirus

no tak i nigdy nie wiadomo, w której torebce co znajdę,

a kiedyś mi zginął mój ulubiony błyszczyk to go po pół roku znalazłam w jakiejś torebce odłożonej już do wyrzucenia :D

Magduś
Przyjeżdża na zakupy
Miss Forum 2007

Blyszczyk zdecydowanie. :smile:

Polecam te:
[img]http://www.maxfactor.si/data/fotografije/mf/nadi/prodajne_akcije/maj_06/lipgloss_tubepack.jpg[/img]

Basia
Wieluniaczek
Dwa oblicza ]:-)

[quote="Syla"]Najlepsza na warrry jest wazelinka, nadaje fajowy połysk i dość długo się trzyma :D[/quote]

ja również :D

aczkolwiek bez błyszczyka nie mogę żyć, mój ukochany GUERLAIN KISS KISS LAQUE Kolor 706 różowy z drobinkami brokatu jest po prostu boski, długo się trzyma na ustach, można jeść i pić a on dalej jest :)

co do szminek to też czasami używam, ale zawsze w połączeniu z bezbarwnym błyszczykiem, stawiam na połysk hihiih

225862911.jpg
21074 Time(s) 21.19 KB

Leveile Soleile

Ja najczęściej błyszczyki stosuję, jestem od nich wręcz uzależniona. :oops:

Trudno się mówi. :D

A polecić mogę te z Meybelline Water Shine Diamonds, z tańszych fajne ma Wibo-te smakowe. :D Ale one są prawie transparentne. Ciekawe ma też Rimmel, te 'powiększające' usta. Astor ma fajne, ale nie pamiętam jak się nazywają, w każdym razie baaardzo błyszczące, tylko jest jeden mankament-okropnie smakują. :sad: No, ale najlepsze wg mnie to te z Bourjois 3 D. :)

Basia
Wieluniaczek

[quote="Leveile Soleile"]Astor ma fajne, ale nie pamiętam jak się nazywają, w każdym razie baaardzo błyszczące, tylko jest jeden mankament-okropnie smakują[/quote]

i jeszcze nie trzymają się na ustach w ogóle :!: :!: :!: no chyba, że się go nałoży odrobinkę, a ja lubię jak ustą "tętnią" od błyszczyka, z tym mi się nie udało tego efektu osiągnąc :?

Leveile Soleile

[quote]i jeszcze nie trzymają się na ustach w ogóle :!: :!: :!: no chyba, że się go nałoży odrobinkę, a ja lubię jak ustą "tętnią" od błyszczyka, z tym mi się nie udało tego efektu osiągnąc :?[/quote]

Jeśli chodzi o trwałość to faktycznie, nie jest najlepszy, ale fajnie błyszczy. :P

Mogliby go porządnie dopracować.

jenusia

hehe mój facet ostatnio rozsmakował się w moim błyszczyku :P czyję, że szybko mi się skończy :P

Leveile Soleile

Jenusia, a jakiego Ty używasz? :)

jenusia

Ostatnio Gloss booster z Oriflame, dostałam go w prezencie więc używam, jednak jakbym miała sama kupić to nie wiem czy bym się zdecydowała;p

Basia
Wieluniaczek

wiem, że to może zabrzmieć troszkę snobistycznie, ale czy nie uważacie ze warto zainwestować w droższe kosmetyki? dla mnie Avon lub Oriflame w 80% mają szajskie produkty, Astor tez jest dla mnie niższą półką. A np. taki błyszczyk np. Lancome,czy Guerlain wiadomo ze są on droższy, ale jak dla mnie 100 razy bardziej wydajniejsze, trwalsze i efektowniejsze.
Ja staram się kupować sprawdzone i porządne kosmetyki, pomimo iż są ich tańsze substytuty. i jeszcze nigdy się na nich nie zawiodłam :roll:

Leveile Soleile

[quote="jenusia"]Ostatnio Gloss booster z Oriflame, dostałam go w prezencie więc używam, jednak jakbym miała sama kupić to nie wiem czy bym się zdecydowała;p[/quote]

Jeśli Twój facet sie w nim rozsmakował to chyba musi być dobry. :P Czy ten błyszczyk jest słodki w smaku?
Basiu, tak samo można powiedzieć, że najlepiej zainwestowac w lepszy podkład, puder, tusz, eyeliner itd. Jak na razie nie potrafiłabym zainwestować w błyszczyk np.100 zł. :shock: Mam wiele innych wydatków z którymi muszę sie uporac.

AnnBlue
Mieszka pod Wieluniem

Ja też raczej nie inwestuję w drogie kosmetyki bo mam w domu taką małą kobietkę, która uwielbia szperać mi w kosmetyczce. W konsekwencji kosmetyki mi baaaardzo szybko znikają :wink:

[ CLOSED ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: