Pomógł: 10 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-08-16, 11:51
Ferbik napisał/a:
Mnie żadne wynalazki w postaci kremów nie pomagają. Nie spotkałem jeszcze kremu, a używałem ich trochę, który by nawilżał skórę. Dlatego nie używam, jak również - o czym już pisałem - jest niepraktyczny. To samo miałem z tonikami do twarzy. Zamiast pomagać, tylko szkodziły.
Mam z tej serii krem do twarzy i to pierwszy krem, który naprawdę mi odpowiada, a mam dość wrażliwą skórę. Nie wiem czy mają coś do rąk, ale pewnie tak.
Dodam, że pod prysznicem przestałem używać żeli (Adidas), dostałem od nich uczulenia niestety. Fajny bajer, bo można kupić żel do mycia i szampon w jednym, świetne w podróży ale ta chemia podobno może na dłuższą metę w ten sposób działać.
Od siebie powiem tylko tyle, przynajmniej raz dziennie kąpiel, dwa razy dziennie (rano i wieczorem) mycie zębów, dezodorant i woda toaletowa na bieżąco.
Zapach potu u osób od których go czuć, działa na mnie odrażająco, nie wyobrażam sobie jak można nie czuć go od siebie...
mężczyzna powinien:
rano umyć twarz, zęby itp
użyć dezodorantu do ciała i do stóp
ubrać czystą bieliznę
ubrać się czysto i stosownie do zaplanowanych zajęć (tzn biuro czy działka)
a wieczorem kąpiel, żel pod prysznic, krem
piżama nie musi być
to takie minimum ale jak na panów chyba starczy
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
Pomógł: 10 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-08-17, 10:44
akirus napisał/a:
glizda dla Ciebie moja opinia
mężczyzna powinien:
rano umyć twarz, zęby itp
użyć dezodorantu do ciała i do stóp
ubrać czystą bieliznę
ubrać się czysto i stosownie do zaplanowanych zajęć (tzn biuro czy działka)
a wieczorem kąpiel, żel pod prysznic, krem
piżama nie musi być
Żel pod prysznic (antybakteryjny - zwłaszcza latem) + szampon, jakiś krem nawilżający (polecam Nivea Soft), pasta do zębów (miętowa, najlepiej Colgate) + szczoteczka (też Colgate - z przyzwyczajenia) + płyn do płukania ust (też może być Colgate); do golenia: żel (Gillette do skóry wrażliwej) + żel po goleniu (ostatnio AA lub Nivea do skóry wrażliwej) + oczywiście maszynka; antyperspirant do stóp (zwłaszcza latem), dobre perfumy (latem coś lekkiego i "owocowego", zimą wg uznania).
To chyba podstawowe wyposażenie.
Prysznic rano i wieczorem (w razie potrzeby częściej), krem do twarzy rano i wieczorem, mycie zębów w razie potrzeby do kilku razy dziennie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum