jestsuper napisał/a:
Ja jestem jak najbardziej pozytywnie nastawiona na spędzanie czasu poza domem, wtedy można poznać tyle ludzi, ile się chce. Wystarczy chcieć
Gdzie w Wieluniu "można poznać tyle ludzi, ile się chce"?
Wystarczy wybrać się na imprezę, lub gdziekolwiek. Nie mówię tu o manii zapoznawania się ze wszystkimi po kolei Jeśli chce się poznać fajnych ludzi ograniczanie się do internetowych pogaduszek wg mnie jest błędne.
Wiek: 44 Dołączył: 20 Sie 2007 Posty: 46 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-08-27, 17:29
Odpowiedź "wybrać się na imprezę, lub gdziekolwiek" niczego nie wnosi Jaką imprezę? Gdzie jest to "gdziekolwiek"? Co do ograniczania się do pogaduszek internetowych to masz absolutną rację. Nie dość że to strata czasu to jeszcze nici z przytulania i w ogóle
_________________ Nie zawsze mów co wiesz, ale zawsze wiedz co mówisz...
Wiele osób ma swoje profile na portalach randkowych. Wiele z nich nie ma zbyt dużo czasu aby gdzieś wyjść i taki portal to nie raz jedyny sposób aby kogos poznać.
Skoro ma się czas siedzieć przed kompem, dlaczego nie wyjść z domu?
Podam ci mój przykład. Dwa lata temu bardzo dużo pracowałam. Do jednej pracy szłam na rano do 14-15 godziny, chwilka oddechu i na 17 do 21 do drugiej pracy. W sobotę takze pracowałam, więc uwierz mi bylam tak przemęczona,że nawet nie myślałam o wyjsciu z domu. W taki dzień wyjścia odpadały a wweekendy też różnie to bywało.
Czasami w ramach odpoczynku siadałam do kompa, na godzinkę , dwie.
Przez internet można poznać naprawdę fajnych ludzi. Ale jak wcześniej zauważylam trzeba być ostroznym na początku.
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Ostatnio zmieniony przez Tina 2007-09-11, 10:03, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-08-27, 17:42
Ja jednak jestem za spotkaniami na żywo. Oczywiście jeśli nie ma czasu to inna sprawa. Rozmowy przez internet były dla mnie jednak zawsze czymś bezbarwnym lub jak mawiała nasza pani od biologii z podstawówki (Boże ile to lat temu) było to jak "lizanie loda przez szybę" (bez skojarzeń )
Wysłany: 2007-08-27, 18:21
Prawdę rzeczesz Mnie jednak ciekawe znajomości trafiają się z odległych miejsc i trudno przenieść je do świata realnego. Przykro mi to stwierdzić ale z Wielunia nie poznałem w sieci ani jednej ciekawej i wartościowej osoby
Pomogła: 18 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Lut 2006 Posty: 1016 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-08-27, 19:03
Czasami jest też dobrze zwierzyć się osobie poznanej na gg wiedząc, że nigdy jej nie spotkasz i nie pozna osob o których wspominałas. Potrafi to ocenić obiektywnie
_________________ W naturze człowieka leży rozsądne myślenie i nierozsądne działanie.
Pomogła: 18 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Lut 2006 Posty: 1016 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-08-27, 19:34
No niby tak ale jak np rozmawiam z osobą, która mieszka na Mazurach to małe jest prawdopodobieństwo, że ją gdzieś spotkam, nie wiedząc nawet jak ona wygląda
_________________ W naturze człowieka leży rozsądne myślenie i nierozsądne działanie.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2007-08-30, 07:30
Myślę, że Net to dobry sposób na poznawanie ludzi, ale prędzej czy później trzeba spotkać się w realu. Często ludzie są zupełnie inni w rzeczywistość wirtualnej a inni w realu.
Jeśli chodzi o poszukiwanie partnera/ki to chyba dobrze wysłać sobie wcześniej zdjęcia żeby się nie rozczarować bo jakkolwiek uroda nie jest najważniejsza to ta druga osoba musi nam się choć troszkę podobać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum