W2K Pro 32 bit na pewno nie był lepszy od WXP Pro 32bit choćby z tej przyczyny, że w XP Pro zastosowano obsługę nowszej wersji NTFS, która dużo (również z własnego doświadczenia) lepiej radzi sobie w awaryjnych sytuacjach.
Nie zapominaj również o "bezpiecznym usuwaniu sprzętu" - w 2k gubi dane, jeżeli wypniesz pendriva bez użycia tej opcji. W XP, jak wiadomo, nie ma potrzeby odmontowania, wystarczy poczekać, aż się dane zbuforują
Wiek: 45 Dołączył: 20 Sie 2007 Posty: 46 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-08-27, 14:14
Archdevil napisał/a:
Nie zapominaj również o "bezpiecznym usuwaniu sprzętu" - w 2k gubi dane, jeżeli wypniesz pendriva bez użycia tej opcji. W XP, jak wiadomo, nie ma potrzeby odmontowania, wystarczy poczekać, aż się dane zbuforują
A po czymże to poznajesz że dane się zbuforowały lub w całości wylądowały na pendrive?
_________________ Nie zawsze mów co wiesz, ale zawsze wiedz co mówisz...
Wysłany: 2007-08-27, 21:43
Archdevil napisał/a:
Po diodzie i wystarczającym czasie oczekiwania? Nietrudne to przecież, prawda?
Znacznie prościej odłączyć programowo niż bawić się we wróżkę. BTW jeśli u mnie pod w2k skończył się transfer wskazywany przez diodę i wyjąłem wtyczkę USB bez odłączania ani razu nie straciłem nagranych danych - bo niby dlaczego.
Znacznie prościej odłączyć programowo niż bawić się we wróżkę.
Są gusta i guściki. A już czepiając się przy odłączaniu programowym trzeba 2 czynności wykonać, tutaj tylko 1
to_sem_ja napisał/a:
BTW jeśli u mnie pod w2k skończył się transfer wskazywany przez diodę i wyjąłem wtyczkę USB bez odłączania ani razu nie straciłem nagranych danych - bo niby dlaczego.
Spotkałem się widocznie z feralnymi egzemplarzami systemu - po odłączeniu urządzenia bez odmontowania w systemie pendrive powracał do stanu identycznego sprzed połączenia. WinXP zaś nigdy tak nie postąpił
Wysłany: 2007-08-27, 21:59
Archdevil napisał/a:
Spotkałem się widocznie z feralnymi egzemplarzami systemu - po odłączeniu urządzenia bez odmontowania w systemie pendrive powracał do stanu identycznego sprzed połączenia. WinXP zaś nigdy tak nie postąpił
Może to kwestia jakiegoś hotfix'a.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum